صادرات و واردات کالا امر مهمی در هر کشور می باشد که لازمه انجام دادن این امر، دارا بودن کارت بازرگانی است. در این خصوص هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند برای واردات یا صادرات کالای مورد نظر خود اقدام به اخذ کارت بازرگانی نماید. این کارت توسط اتاق تعاون صادر می گردد که با تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت)، اعتبار می یابد.
کارت بازرگانی به مجوزی گفته می شود که به اشخاص حقیقی و حقوقی اعطا می گردد و دارنده آن می تواند به واردات و صادرات کالا بپردازد. از جمله اقداماتی که با کارت بازرگانی صورت می گیرد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
نکته 1: هر شخص حقیقی و حقوقی می تواند همزمان دو کارت حقیقی و حقوقی داشته باشد اما داشتن دو کارت حقیقی یا دو کارت حقوقی برای یک شخص امکان پذیر نمی باشد.
نکته 2: اتباع غیر ایرانی نمی توانند اقدام به دریافت کارت بازرگانی نمایند و تنها به عنوان مدیر عامل شرکت می توانند کارت عضویت حقوقی را دارا باشند.
نکته 3: اگر دارنده کارت فوت کند یا مدیر عامل شرکت تغییر نماید، کارت بازرگانی غیر فعال می گردد.
نکته 4: کارمندان تمام وقت سازمان های دولتی نمی توانند اقدام به اخذ کارت بازرگانی نمایند.
نکته 5: مدت اعتبار کارت بازرگانی یک سال است که در صورت رتبه بندی می تواند دو، سه و یا پنج سال تمدید گردد.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله اوراق مشارکت را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
دارندگان کارت بازرگانی پس از اتمام مدت اعتبار باید حداکثر تا دو سال نسبت به تمدید کارت اقدام نمایند، در غیر این صورت باید علاوه بر مدارک تمدید، کلیه مراحل صدور کارت را مجدد طی نمایند.
دارا بودن کارت بازرگانی به تنهایی منجر به شمولیت برای پرداخت مالیات نمی گردد و درآمد مشمول مالیات شخص حقیقی یا حقوقی تعیین کننده مالیات قابل پرداخت خواهد بود.
برای اشخاص حقیقی بر اساس درآمد مشمول مالیات طبق نرخ ماده 131 قانون مالیات های مستقیم و برای اشخاص حقوقی 25 درصد درآمد محاسبه و اخذ می گردد.
ماده ۱۳۰: بدهی های گذشته موضوع مواد (۳) تا (۱۶) و تبصره (۳) ماده (۵۹)، ماده (۱۲۹) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ و اصلاحیه های بعدی آن قابل مطالبه و وصول نخواهد بود.
تبصره: وزارت امور اقتصادی و دارایی می تواند بدهی مالیات هایی که سال تحصیل درآمد مربوط یا تعلق آنها حسب مورد قبل از سال ۱۳۶۸ باشد را تا سقف یک میلیون ریال برای هر مودی در نقاطی که مقتضی بداند کلا یا جزئا مورد بخشودگی قرار دهد.
ماده۱۳۱: نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد به شرح زیر است:
تا میزان سی میلیون ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد
تا میزان صد میلیون ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد سی میلیون ریال به نرخ بیست درصد
تا میزان دویست و پنجاه میلیون ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد صد میلیون ریال به نرخ بیست و پنج درصد
تا میزان یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد دویست و پنجاه میلیون ریال به نرخ سی درصد
نسبت به مازاد یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ سی و پنج درصد
موسسه مشاوران مطالعه مقاله کارت امتیازی متوازن را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
ابطال کارت بازرگانی به دو صورت زیر امکان پذیر می باشد:
ابطال اختیاری (انصراف):
اشخاص حقیقی و حقوقی، در صورتی که از داشتن کار بازرگانی منصرف شوند، می توانند با ارائه مدارک زیر به اتاق بازرگانی و اداره تعاون، نسبت به ابطال کارت بازرگانی اقدام نمایند.
ابطال اجباری:
اگر پس از صدور کارت بازرگانی مشخص گردد که دارنده کارت، فاقد یک یا چند شرط از شرایط دریافت کارت می باشد و یا این که پس از صدور کارت، فاقد یکی از شرایط مذکور شود، وزارت بازرگانی می تواند نسبت به ابطال کارت بازرگانی اقدام نماید و موضوع را به اتاق بازرگانی و اداره صمت گزارش دهد.
بر اساس بند 6 ماده مقررات صادرات و واردات، در صورتی که این امر برای اتاق بازرگانی، صنایع یا اتاق تعاون مشخص گردد باید موضوع را جهت ابطال به وزارت بازرگانی منعکس نماید.
مدارک ابطال برای اشخاص حقیقی و حقوقی، به شرح زیر می باشد.
مدارک مورد نیاز جهت ابطال کارت بازرگانی حقیقی:
مدارک مورد نیاز جهت ابطال کارت بازرگانی حقوقی:
مدارک مورد نیاز جهت تعلیق کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله نحوه اخذ المثنی برای مدارک ثبتی شرکت را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…