می دانیم که حسابداری سیستمی است که در آن فرآیند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت، خلاصه سازی اطلاعات و تهیه گزارش های مالی صورت می گیرد تا به این وسیله افراد ذینفع درون سازمانی و برون سازمانی از این اطلاعات استقاده نمایند.

ذینفعان درون سازمانی: مدیران و حسابداران

ذینفعان برون سازمانی: بانک ها، مجامع عمومی و مقامات مالیاتی

در نتیجه می توان گفت که حسابدار ها باید اطلاعات کاربردی داشته باشند تا بتوانند گزارش دقیق و جامعی در اختیار مدیران قرار دهند. یکی از این اطلاعات مهم، اصل تطابق هزینه با درآمد است که دارای تاثیری مستقیم بر عملکرد می باشد.

تطابق هزینه با درآمد:

اصل تطابق هزینه با درآمد، توجه زیادی به اندازه گیری و شناسایی سود در دوره های مختلف مالی دارد که بر اساس این اصل، لازم است که به منظور اندازه گیری سود هر دوره، هزینه های آن دوره با درآمد های همان دوره مقایسه شوند.

به عبارتی می توان گفت که برای تعیین سود در هر دوره، لازم است که هزینه هایی را که برای کسب درآمد آن دوره تحمیل شده است، مشخص شده و از درآمد ها کسر شوند.

در نتیجه، بر اساس این اصل، زمانی که درآمدی در صورت سود و زیان ثبت می شود، لازم است که هزینه های مربوط به آن درآمد ها منعکس گردند.

انواع اصول حسابداری:

اصول حسابداری دارای چهار نوع زیر می باشد:

  • اصل بهای تمام شده
  • اصل تحقق درآمد
  • اصل افشای حقایق
  • اصل تطابق هزینه ها با درآمد ها

اصل تطابق هزینه ها با درآمد ها:

به طور کلی بر اساس مفهوم تحقق، لازم است که درآمد زمانی در صورت سود و زیان شناسایی و گزارش شود که:

  • مبلغ و زمان بندی درآمد به طور معقول قابل تعیین باشد.
  • فرآیند کسب درآمد (عایدات) کامل یا تقریبا کامل شده باشد.

بر اساس همین اصل، ضروری است که برای اندازه گیری سود در هر دوره، باید هزینه های هر دوره را با درآمد های همان دوره مقایسه کرد.

به عبارتی می توان گفت که به منظور تعیین سود در هر دوره، لازم است که هزینه های تحمیل شده در آن دوره را از درآمد های همان دوره کسر کرد.

بنابراین بر اساس این اصل، هر زمان که در صورت سود و زیان یک دوره، درآمدی منعکس شود، باید هزینه های مربوط به آن نیز در همان صورت سود و زیان ثبت گردد.

موسسه مشاوران مطالعه مقاله صورتهای مالی تلفیقی را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.

اصل افشا حقایق

اصل افشای حقایق:

این اصل ایجاب می کند که تمامی اطلاعات مهم در خصوص رویداد ها و فعالیت های مالی شرکت مذکور، به صورت دقیق و درست افشا گردد. بر اساس این اصل، باید ثبت اطلاعات یه صورتی باشد که تمام اطلاعات مالی تاثیر گذار در تصمیم گیری استفاده کنندگان، افشا گردد.

نکته: اصل افشا می تواند در صورت های مالی صورت گیرد.

مبنای به کار گیری اصل تطابق هزینه با درآمد:

در به کارگیری اصل تطابق هزینه ها با درآمد، برای شناخت هزینه ها یکی از سه مبنای زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

ارتباط مستقیم علت و معلولی:

برخی از هزینه ها یک رابطه مستقیم علت و معلولی با درآمد شناسایی شده دارند. در واقع می توان گفت که وقوع درآمد و هزینه به طور همزمان صورت می گیرد در نتیجه تحقق درآمد هزینه مربوطه نیز شناسایی می گردد. از جمله این هزینه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهای تمام شده کالای فروخته شده
  • هزینه کمیسیون فروش مبتنی بر فروش
  • هزینه حمل و تحمیل کالا به مشتریان

خدمات حسابداری و حسابرسی

تخصیص منظم و منطقی هزینه ها:

در برخی موارد، مخارج انجام شده برای کسب درآمد، در چند دوره مالی مشارکت دارند و ارتباط بین آنها با درآمد های ایجاد شده را نمی توان بر اساس یک رابطه علت و معلولی تعیین کرد.

این گونه مخارج بر مبنای زمان و به روشی منظم و منطقی بین دوره هایی که منافع آن حاصل می گردد، سرشکن می شود. از جمله این هزینه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه استهلاک دارایی های ثابت مشهود

هزینه سود تضمین شده (بهره) تسهیلات بلند مدت دریافتی

شناخت هزینه ها:

در برخی موارد، نمی توان بین مخارج انجام شده و درآمد های ایجاد شده یک رابطه علت و معلولی مشخصی برقرار کرد همچنین اگر این مخارج فاقد منافع آتی باشند.

این گونه مخارج باید بدون درنگ در دوره وقوع به عنوان هزینه شناسایی گردند. از جمله این هزینه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه تبلیغات

هزینه آموزش کارکنان و پرسنل

برای انجام کلیه خدمات حسابداری با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی

آخرین نوشته ها

خدمات مالیاتی چگونه می توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند؟

همه ما می‌دانیم که راه‌اندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…

چگونه یک استراتژی معاملاتی فارکس را توسعه دهیم؟

برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معامله‌گری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…