اظهارنامه مالیاتی در واقع عملکرد مودیان مالیاتی می باشد و به وسیله آن، برای اتکاء در جهت تشخیص درآمد واحد مربوطه به سازمان امور مالیاتی ارائه می گردد.
بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی، پرونده مالیاتی به وسیله، کارشناس مالیاتی یا همان ممیز مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد. رسیدگی مالیاتی دارای روش های مختلف می باشد. جرایم و قرائن مالیاتی متفاوتی وجود دارد و در زمان رسیدگی متوجه اشتباهات در تحریر اظهارنامه و دفاتر می شوید. این اشتباهات ممکن است باعث افزایش مالیات و ایجاد جرایم مالیاتی شود.
رسیدگی به مالیات بر مبنای دفاتر و علی الرس انجام می گیرد.
رسیدگی بر مبنای دفاتر:
در این روش پرونده مودی به صورت کامل مورد بررسی قرار می گیرد و درآمد و هزینه های ارائه شده از نظر مودی مورد قبول واقع شده است. اما زمانی هم ممکن است که هزینه های مورد قبول واقع نباشد و در این مورد سود هم مورد قبول نمی باشد، در این صورت برای مودی اصلاحی در نظر گرفته می شود. البته توجه داشته باشید که کلیه این موارد برای دفاتر و مدارک بر اساس چهارچوب می باشد.
رسیدگی بر مبنای علی الرس:
در این روش پرونده، دفاتر و درآمد مورد قبول قرار گرفته نشده است و مالیات بر اساس ضرایب سالیانه فعالیت ها مشخص می شود.
مراحل فرآیند رسیدگی مالیاتی به شرح ذیل می باشد:
بعد از ارائه مدارک مربوطه، یکی از سه حالت ذکر شده در ذیل اتفاق می افتد:
رسیدگی اختلاف مالیاتی انواع مختلفی دارد که در ذیل هر کدام از آنها را معرفی کرده ایم.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله قانون توافق مالیاتی چیست دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…