از مزایای بیمه می توان به حق عائله مندی (بیمه و هزینۀ مخصوص به خانواده) و کمک هزینۀ ازدواج اشاره کرد. همچنین بیمه در موقع بازنشستگی و ازکار افتادگی دائمی یا جزئی نیز به کمک بیمه شده می آید. نوبت کاری، غرامت قطع عضو و… نیز از مزایای بیمه است.
کارفرمایان حداکثر تا 15 روز پس از تأسیس شرکت به ثبت نام بیمه اقدام کنند. کارفرمایان موظفند حق بیمه را پرداخت نمایند. 30 درصد مبلغ دستمزد واقعی فرد بیمه شده حق بیمه به حساب می آید. از این 30 درصد، 7 درصد از آن توسط بیمه شده و 23 درصد از آن توسط کارفرما پرداخت می شود.
درصورتی که کارفرما، حق بیمه را به موقع پرداخت نکند 2 درصد جریمه می شود و اگر لیست کارکنان را به مرکز بیمه ارسال نکند مجبور به پرداخت 10 درصد جریمه می شود. تعیین نرخ حق بیمه به نوع کار، ساعات کار، سختی کار و … بستگی دارد.
از جمله مدارکی که نشانگر کارفرما بودن فردی می باشد می توان به جواز کسب صنفی معتبر، پروانه بهره برداری یا تأسیس، اسناد مالکیت، تأیید اتحادیه و… اشاره کرد. کارفرمایان باید به صورت ماهانه لیست کارکنان رابه همراه شمارۀ بیمه، اصل کپی شناسنامۀ فرد و اطلاعات همسر، اولاد و حتی پدر و مادر وی ، به ادارۀ بیمه ارائه دهند تا روند استفادۀ فرد از بیمه آسان شود.
بدهی های حوزۀ بیمه انواع مختلفی دارد. برای مثال برخی از بدهی ها قطعی و غیر قابل اعتراض است و برخی دیگر غیر قطعی و غیر قابل اعتراض. برگه های بدهی یا به صورت دستی به کارفرما داده می شود و یا به درب شرکت یا مؤسسه الصاق می شود.
ابلاغیه دارای فرصتی ده روزه است و در صورتی که کارفرما باز هم اقدام به پرداخت بدهی قطع شده نکند، اخطاریه برای او فرستاده می شود. اخطاریه دارای فرصتی 48 ساعته است و پس از آن حکم اجرا می شود.
در این صورت اگر کارفرما اعتراضی داشته باشد باید از طریق مراجع قانونی اعتراض خود را اعلام کند. کارشناسان ما در امور ثبت نام بیمه برای کارکنان، همچنین پیگیری های پس از آن، حق بیمه، جرایم نقدی، اعتراضات، تقسیط بدهی و هر سؤال دیگری در زمینۀ بیمه و حق بیمه راهنمای شما خواهند بود.
برای مثال یکی از اولین اقداماتی که کارفرما پس از ثبت نام بیمه باید انجام دهد تهیۀ لیست کارکنان است. در این کار باید نهایت دقت رعایت شود زیرا اشتباه در این مرحله که گام نخست در کار بیمه است می تواند مشکلات بزرگتری را موجب شود.
یکی دیگر از انواع بیمه بیمۀ خویش فرماست. در این نوع بیمه فرد خود خواهان بیمۀ خویش است. این نوع بیمه مزایایی همچون بیمه و غرامت بیکاری ندارد. این نوع بیمه اغلب برای کسانی مفید است که پیش از این بیمۀ اجباری داشته، اما به هر دلیلی بیمۀ آنها قطع شده باشد. زنان خانه دار باید زیر 45 سال و دیگر افراد باید زیر 55 سال داشته باشند تا بتوانند از این بیمه بهره مند باشند، مگر این که این افراد سابقۀ بیمه بیش از 10 سال داشته باشند.
اگر بیمه شونده سنی بالاتر از حد تعیین شده داشت و دارای سابقۀ بیمه ای کمتر از مقدار تعیین شده بود باید مازاد این موارد را پرداخت کند تا بتواند خود را بیمه کند. حق بیمه در این بیمه ها 27 درصد از حقوق توافق شده است و بیمه شده باید تا دو ماه کل مبلغ بیمه را خودش پرداخت نماید.
پس از ثبت نام فرد در اداره تأمین اجتماعی، حداکثر دو ماه برای جواب ادارۀ تأمین اجتماعی زمان می برد. و پس از آن بیمه شونده موظف به انجام معاینات پزشکی می باشد. پس از گذراندن این مراحل شرکت بیمه موظف به تهیۀ دفترچۀ بیمه و سابقۀ بیمۀ افراد می شود.
نوع دیگری از بیمه های آزاد دارای حق بیمۀ 18 درصدی است. این نوع بیمه خدمات از کارافتادگی را نیز شامل می شود.
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع مشاوره بیمه تامین اجتماعی می باشد.
هر کارفرما پیش از ثبت نام در ادارۀ بیمه نیازمند دریافت کد کارگاهی می باشد. کد کارگاهی در سیستم تأمین اجتماعی به کار گرفته می شود و مانند کد ملی شرکت یا کارگاه است. این کد شناسایی و بررسی سابقۀ شرکت ها را آسان تر می کند. مؤسسۀ مشاوران در این گام نیز همچنان همراه شماست. جهت دریافت مشاوره در هر کدام از زمینه های مالیات، بیمه، قوانین حقوقی مربوط به روابط کار و کارفرما و … با ما تماس بگیرید.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله بیمه مشاغل سخت را به شما پیشنهاد می کنیم.
مالیات، به عنوان ابزاری کلیدی شناخته میشود که دولت از آن برای تامین منابع مالی و تامین سیاستهای اقتصادی استفاده میکند. یکی از اصلیترین صنایعی که تحت تاثیر مالیات قرار…
برای موفقیت در حرفه طلا فروشی، به دانش عمیق و تخصصی در زمینه های مختلف از جمله شناخت طلا و جواهر، اصول نگهداری زیورآلات و مدیریت و بازاریابی موثر نیاز…
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…