مقالات ثبت شرکتها

ترکیب، ادغام و انحلال شرکت ها

هر اندازه که از انقلاب صنعتی می گذریم شاهد رقابت تنگاتنگی در عرصه تجارت هستیم. این موضوع سبب شده تا بعضی شرکت ها بازار را ترک گفته و یا برای وفق پیدا کردن با شرایط روز، به گونه ای اساسی تغییر نمایند. در چنین شرایطی است که ادغام و ترکیب و یا انحلال شرکت ها مطرح شده و نیاز مبرمی بر آشنایی با این تعابیر احساس می شود.

ترکیب شرکت ها:

کنترل و تحت پوشش قرار دادن خالص دارایی چندین واحد اقتصادی مستقل به وسیله یک شخصیت حقوقی که جدید است را ترکیب می گوییم. در تعریفی دیگر یکی شدن منفعت های چندین واحد تجاری در شخصیت حسابداری جداگانه را ترکیب می گوییم. اگر چه احتمال دارد تعدادی از شرکت های خواستار ترکیب، بی هویت شده و از بین برود اما منحل شدن شخصیت قانونی به منظور به دست آوردن مفهوم حسابداری پس از ترکیب، ضرورتی ندارد. ترکیب، شرکت های تجاری مستقل را به همدیگر متصل می کند و هدف اصلی آن به طور معمول، افزایش سود می باشد.

صورت های ترکیب شرکتها:

  • می تواند ترکیب به شکل معامله ای بین صاحبان سهام واحد های خواستار ترکیب و یا بین شرکتی تجاری و افراد صاحب سهم در شرکتی دیگر باشد که آن شرکت هم باید تجاری باشد.
  • ترکیب شرکت ها می تواند به وجود آمدن واحدی جدید به منظور کنترل شرکت های خواستار ترکیب به شرکت تجاری دیگر و یا منحل شدن چند واحد خواستار ترکیب را در بر داشته باشد.

فایده های ترکیب شرکتها:

  1. استفاده هرچه بهتر از مدیریت و نیروی کار شرکت های عضو گروه
  2. افزایش میزان تولید به وسیله ی کاهش هزینه های تولیدی
  3. بهره بردن از دارایی های مازاد شرکت های عضو
  4. پایین آمدن احتمال ریسک
  5. برخوردار شدن از معافیت ها و مزایای مالیاتی

ادغام شرکت ها:

ادغام نوعی از ترکیب می باشد که ماهیت شرکت های خواستار ترکیب؛ در آن از دست می رود و به شرکت های جدید انتقال میابد. بر این اساس دارایی ها تعهدات و دیون آنها نیز آن گونه که اقتضا می شود انتقال پیدا می کند.

انواع ادغام شرکتها:

  1. ادغام افقی: زمانی که یک شرکت با شرکت تجاری دیگر ترکیب شود که در یک خط تجاری کار می کنند.
  2. ادغام عمودی: ترکیب شدن شرکت ها با عملیات متفاوت و یا ترکیب در سطوح مختلف توضیع یا تولید کالا
  3. ادغام هم جنس: ادغام شرکت هایی که ماهیت عملکردشان یکی است.
  4. ادغام مخلوط: این نوع ادغام زمانی انجام می شود که شرکت های غیر مرتبط با هم ترکیب میشوند.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات پلمپ دفاتر تجاری می باشد.

انحلال شرکتها

انحلال شرکت ها:

انحلال شرکت ها به دلایل اجباری و اختیاری انجام می شود.

دلایل اجباری انحلال شرکت ها:

  1. به سرانجام رسیدن موضوع فعالیت: مانند به پایان رسیدن فعالیت شرکت استخراج معدن.
  2. انقضاء فعالیت: سر رسیدن زمان عملکرد شرکت بر طبق اساسنامه.
  3. ورشکستگی: ناتوانی از تأمین سرمایه شرکت و داشتن بدهی های فراوان باعث می شود شرکت، اعلام ورشکستگی نموده تا از ضرر بیشتر جلوگیری کند.

دلایل اختیاری انحلال شرکتها:

تنها زمانی اتفاق می افتد که شرکا بخواهند شرکت را متوقف کنند.

قرض و بدهی شرکت باید به واسطه انحلال شرکت پرداخت شود و پس از آن دارایی های شرکت میان صاحبان سهام و ذی نفعان تقسیم شود. بررسی و تصفیه بدهی ها نیازمند تخصص است که توسط مدیر تصفیه ای که از طرف هیئت مدیره انتخاب شده انجام می شود. مدیر تصفیه از تاریخ انحلال شرکت، یک سال زمان دارد بدهی ها را تصفیه کرده و اگر به زمان بیشتری احتیاج پیدا کرد درخواست تمدید زمان را به صورت کتبی اعلام نماید. مدیر تصفیه تا 10 سال در برابر بدهی ها، طلب ها، مالیات ها و موارد ناتمام شرکت ؛ جوابگوست. پس از این که انحلال شرکت اعلام شد فقط باید پروژه هایی که در حال انجام است و عملیات اجرایی به پایان برسد زیرا شرکت به انجام برنامه هایی که پذیرفته، متعهد است اما قرار داد و پروژه جدید منعقد نمی شود.

نحوه  درخواست ثبت نمودن انحلال شرکت:

برای این درخواست باید همه ی شرکا صورت جلسه ی منحل شدن شرکت را امضا کنند. در حقیقت مخالفت یک نفر از اعضا هم باعث منتفی شدن انحلال شرکت می شود.

پس از اعلام رضایت و امضا کردن صورت جلسه، باید حداکثر به مدت 5 روز، مدارک مورد نیاز را به سازمان ثبت شرکت ها تحویل نمود. پس از تحویل مدارک، در مدت 10 الی 15 روز، شرکت منحل اعلام خواهد شد.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله چرا شرکت ثبت کنیم و مراحل ثبت شرکت را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای مشاوره و کلیه امور ثبت شرکت ها با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی

آخرین نوشته ها

خدمات مالیاتی چگونه می توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند؟

همه ما می‌دانیم که راه‌اندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…

چگونه یک استراتژی معاملاتی فارکس را توسعه دهیم؟

برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معامله‌گری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…