مقالات مالیاتی

نظام تشخیص علی الراسی شرکت ها

مالیات در کشور های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است و به نوعی منبع اصلی درآمد برای مصارف عمومی دولت محسوب می شود. در این بین اما یکی از مهم ترین چالش ها، فرارمالیاتی و اجتناب برخی مودیان از پرداخت مالیات است.

موردی که باعث می شود درآمد های مالیاتی هیمشه از میزان برآورد شده روی کاغذ، کمتر باشد. با توجه به همین مورد نیز اهمیت نظامی برای کاهش و جلوگیری از فرار مالیاتی و امثال هم، به خوبی نمایان می شود. تنبیه و تشویق جزو مهم ترین راهکار ها برای این مشکل به شمار می رود. تنبیه مودیان با اعمال جریمه که انواع خاصی نیز دارد، از بهترین روش هاست چرا که هم باعث تنبیه خطاکار شده و هم درآمدهای مالیاتی را افزایش می دهد.

مشاوره مالیاتی

نظام علی الراس چیست:

نظام علی الراسی یکی از این موارد است که قصد داریم به بررسی آن بپردازیم. اظهارنامه های مالیاتی که توسط مودیان برای سازمان امور مالیاتی ارسال می شود، مهم ترین راه برای محاسبه مالیات و بررسی درآمد مودی است. اظهارنامه ها توسط مودیان برای سازمان ارسال و سپس توسط کارشناس مالیاتی بررسی می شود. ابتدا کارشناس مربوطه با ارسال برگه درخواست اسناد و مدارک ، از مودی تقاضا می کند تمامی مدارک را جهت رسیدگی در اختیار قرار دهد. پس از ارسال درخواست، کارشناس باید ظرف یک هفته تا 15 روز از تاریخ ابلاغ، به محل کار مودی مراجعه و اسناد و مدارک را بررسی کند. پس از بررسی، ممکن است 3 حالت روی دهد:

  1. اگر دفاتر و اسناد براساس قانون و آیین نامه های مربوط تنظیم شده باشد ، درآمد مودی که شامل مالیات می شود توسط کارشناس تعیین و مبلغ مالیات صادر و ابلاغ می شود.
  2. اگر دفاتر و اسناد مودی چنین نباشد یا نقضی در اطلاعات وجود داشته باشد ، دفاتر مورد قبول نخواهند بود و مالیات بر اساس قانون های مالیاتی بررسی می شود که به این روش ، رسیدگی به پرونده مودی از طریق نظام علی الراسی گفته می شود.
  3. درصورتی که دفاتر و اسناد غیرقابل رسیدگی باشد و یا خلاف قوانین و آیین نامه ها تشخیص داده شود ، موارد با ذکر دلیل به صورت کتبی به مودی ابلاغ و پرونده وی جهت بررسی به هیئت سه نفره واگذار می شود.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات دفاع از جرائم مالیاتی می باشد.

علی الراسی شرکت ها

بر اساس قانون، مواردی که باعث علی الراس شدن محاسبه مالیات می شوند، شامل موارد زیر است:

  • مودی تا موعد تعیین شده، ترازنامه خود و یا حساب سود و زیان را ارسال نکرده باشد.
  • مودی از انجام درخواست کتبی سازمان مالیاتی مبنی بر بررسی مدارک و اسناد خودداری کند.

در این صورت، ممکن است موارد زیر اتفاق افتد:

  1. اگر مدارک ارائه نشده مربوط به هزینه باشد ، دیگر جزو هزینه های قابل قبول محسوب نمی شود و اگر مربوط به درآمد باشد، از راه علی الراس درآمد مشمول تعیین می شود.
  2. اگر اسناد و مدارک غیرقابل بررسی، تشخیص و یا به خاطر عدم رعایت قوانین رد شود، همانطور که پیشتر گفته شد باید به طور کتبی به مودی ابلاغ و برای بررسی به کمیته سه نفره احاله شود.

درصورتی که کارشناس به خاطر موارد ذکر شده، مدارک مودی را علی الراس تشخیص دهد، باید تحقیقات لازم برای کسب اطلاعات را از نهادهای دولتی و غیردولتی انجام و بر اساس نوع فعالیت مودی، قرائن مرتبط برای محاسبه مالیات علی الراس را انتخاب و پس از اعمال ضرایب تعیین شده ی مالیاتی در نظام علی الراسی، درآمد مشمول مشخص و میزان مالیات آن را ابلاغ کند. در گزارش کارشناس باید دلیل انتخاب هریک از قرائن و ضرایب مورد استفاده کاملا مشخص و تعیین شود. اگر اعمال ضریب برای چند قرینه صورت گیرد، معدل آن میزان درآمد مشمول مودی است.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله انواع مشاوره مالیاتی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای مشاوره و کلیه امور خدمات مالیاتی با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی
تگ: مالیات

آخرین نوشته ها

خدمات مالیاتی چگونه می توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند؟

همه ما می‌دانیم که راه‌اندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…

چگونه یک استراتژی معاملاتی فارکس را توسعه دهیم؟

برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معامله‌گری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…