اقتصاد کشور ترکیه، اقتصادی رو به رشد بوده و سرمایه گذاران زیادی جذب کرده است. تنها جنبه گردشگری این کشور مورد توجه نیست بلکه خرید خانه یکی از با اهمیت ترین موضوعات جهت سرمایه گذاری در این کشور است.
با ثبت شرکت در این کشور قادر خواهید بود با سایر کشورها نیز رابطه ی تجاری داشته باشید. همان گونه که پیش تر گفته شد اقتصاد رو به توسعه ی ترکیه، پیوستن به اتحادیه اروپا و ایجاد رابطه ی تجاری به صورت آزاد در ترکیه برای ایرانیان که در محاصره ی انواع تحریم های اقتصادی قرار دارند بسیار جذب کننده است.
از طرفی فرهنگ دو کشور به یک دیگر نزدیک است و تجارت زیاد با ایران، موجب گردیده ثبت شرکت در کشور ترکیه با هزینه های کم و با سرعت زیاد انجام پذیرد.
ثبت شرکت در ترکیه با کشور ما اندکی متفاوت است زیرا در کشور ترکیه بسیاری از شرکت ها بر طبق قوانین تجارت کشورشان نبوده و ثبت شخص حقوقی هستند اما آن دسته از شرکت هایی که طبق مقررات تجارت کشورشان به ثبت رسیده اند، شباهت زیادی به انواع شرکت های ایران دارند.
شرکت نسبی مخصوص کشور ما است اما در ترکیه نیز مانند سایر کشور های اروپایی این شرکت موجود نیست. شرکت هایی که اشخاص ایرانی در ترکیه به ثبت می رسانند به صورت معمولی 90 درصد شرکت هایی هستند با مسئولیت محدود.
شرکت با مسئولیت محدود:
این نوع شرکت در کشور ترکیه با حداقل یک یا دو و حداکثر 50 شریک به ثبت می رسد و در صورتی هم که شرکت پاسخ گوی طلبکاران نباشد و به اصطلاح ورشکست شود، فقط سرمایه افراد سرمایه گذار از بین می رود و طلبکاران قادر نخواهند بود باقی مطالبات خود را از اموال شریکان شرکت مدنظر درخواست کنند.
شرکت سهامی (خاص – عام):
برای ثبت شرکت های سهامی حداقل 5 شخص حقوقی و حقیقی مورد نیاز هستند و هر یک از شرکا در برابر قرض های شرکت به اندازه سهم شان مسئولیت دارند. در این نوع شرکت ها، سرمایه می بایست به بخش های مساوی تقسیم شود و به هر یک از بخش های تقسیم شده، سهم می گویند.
لازم نیست هر شریک فقط یک سهم داشته باشد بلکه می شود هر مقدار که بخواهد سهم بخرد. بر طبق قوانین تجارت کشور ترکیه جلسات مجمع عمومی می بایست در پیشگاه قائم مقاماتی از وزارت بازرگانی این کشور برگزار شود.
شرکت های سهامی دو نوع اند:
شرکت تضامنی:
این نوع شرکت با اسم مخصوص و مابین دو یا چند فرد حقیقی و با مسئولیت تضامنی به ثبت می رسد و اگر پول شرکت به اندازه ای نباشد که بتوان همه قرض های شرکت را پرداخت کرد، هر یک از شرکا در قبال پرداخت آن مسئولیت دارند.
شرکت مختلط:
در این شرکت ها یک یا چند شریک، برای همه ی وام ها ضامن و دارای سهم الشرکه می شوند و سایر شریک ها در برابر وام شرکت تنها به میزان سرمایه خویش در شرکت مسئول هستند. افراد حقوقی قادر نیستند جزو شرکاء ضامن بشوند. شرکت هایی که از نوع سهامی خاص و مسئولیت محدود هستند، در این کشور بیشتر توصیه می شود.
ادارات مالی (صرافی ها):
این موسسات را می توان در قالب شرکت سهامی تاسیس کرد. توجه داشته باشید که برای تاسیس این موسسات لازم است از سازمان های مربوطه مجوز هایی را اخذ نمایید اما در حال حاضر این سازمان ها مجوز صادر نمی کنند، به هر حال تاسیس این موسسات از طریق ویژه و به گونه ای قانونی امکان دارد.
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات ثبت تغییرات شرکتها می باشد.
مدت زمان اختصاص داده شده برای ثبت، از لحظه ی حضور شریکان در ترکیه معمولا 6 روز کاری می باشد.
جهت ثبت شرکت در ترکیه، تحویل اجاره نامه به نام شرکت الزامی است ولی در این کشور تهیه home office (به معنی دفتر کاری که داخل خانه باشد) ممکن است.
از سال 2012 در مورد تعداد شرکای شرکت محدودیتی وجود ندارد و حتی با یک فرد می توان یک شرکت را به ثبت رساند و حتی نیازی به شریک ترک نیست.
یک چهارم از مقدار سرمایه شرکت در زمان تاسیس شرکت می بایست به بانک واریز گردد و چند روز حساب مسدود می شود.
حضور یک فرد از سهام داران شرکت (مدیرعامل) و یا مالکان امضاء کفایت می کند.
در این کشورها هر شرکت باید حساب دار داشته باشد.
اسناد مورد نیاز برای ثبت شرکت در این کشور، که شامل موارد زیر است:
بعد از ثبت شرکت جهت گرفتن اجازه کار نیازمند استخدام یک کارمند در همان سال اول و 5 کارمند ترک در سال دوم خواهید بود.
سرمایه جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود، به میزان حداقل 10000 لیر و برای شرکت سهامی خاص، 50000 لیر است.
اگر محل کار اجاره شده باشد 23 درصد مالیات بر اجاره دارد (استوپاژ).
هزینه های مربوط به دفاتر رسمی و پلمپ در دارایی، به صورت سالانه حدود 400 دلار می باشد.
مالیات بر درآمد این شرکت ها برابر با 18 درصد سود خالص شرکت است.
بعد از 5 سال فعالیت مستمر شرکت، در صورتی که تخلفی وجود نداشته باشد می توان اقامت ترکیه را اخذ کرد (فعال بودن شرکت در مدت 5 سال الزامی می باشد).
جهت راه اندازی هر کاری چه رستوران باشد یا سوپرمارکت و… ثبت شرکت ضروری است.
ثبت شرکت در ناحیه آزاد تجاری ترکیه:
این نوع ثبت در نواحی آزاد تجاری شامل شرکت های صنعتی می باشد که قادر خواهید بود در آن شهرک ها زمین هایی با قیمت خوب بخرید و تجهیزات مناسبی جهت ایجاد سوله دریافت کنید. هم چنین جهت استخدام کارگر و کارمند هم تسهیلاتی داده می شود و به ویژه برای بیمه از معافیت مالیاتی برخوردار می شوید.
ثبت شرکت در مناطق اروپایی ترکیه:
ابتدا یک شرکت بازرگانی که مجاز به هر گونه فعالیت قانونی باشد در این کشور ثبت می کنید و بعد از آن حساب بانکی افتتاح می نمایید. پس از ثبت و به کار گیری دو کارمند و بیمه کردن آن دو قادر به اخذ اقامت خواهید شد و از مزایای آن بهره مند می شوید (پرداخت به موقع و سریع مالیات اهمیت زیادی دارد).
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله ثبت شرکت در مجارستان را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…