اگر می خواهید بدانید حسابداری اموال چیست باید برایتان بگوییم، یکی از شاخه های رایج حسابداری است که در موفقیت و شکست شرکت تأثیر زیادی دارد. به کمک حسابداری اموال می توانید به میزان واقعی دارایی، استهلاک آن و غیره را مشاهده کرده و سود و ضرر به دست آمده از آن را کنترل نمایید.
آنچه در این مقاله به آن می پردازیم، همین موضوع است، حسابداری اموال چیست؟ تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
حسابداری دارای شاخه ها و گرایش های مختلف است. بهتر است قبل از هر کار با انواع حسابداری آشنا شوید:
1) حسابداری مالی، برای ثبت و دسته بندی تراکنش های مالی کسب و کار و اشخاص حقوقی کاربرد دارد. در حسابداری مالی صورتهای مالی را بر اساس استاندارد حسابداری GAAP تهیه می شود تا همه کسب و کارها
از یک روند گزارشی یکسان پیروی کنند.
2) حسابداری مدیریت، اصولاً به دنبال یافتن راهکاری است که بازدهی کسب و کار را بیشتر کند. در این شیوه حسابداری با استفاده از گزارش های مورد نیاز مدیران به آنها در تصمیم گیری های مهم کمک می کند، تمرکز اصلی در حسابداری مدیریت، رعایت استانداردها و اصول حسابداری است.
3) حسابداری بهای تمام شده که به آن حسابداری هزینه نیز میگویند. این نوع حسابداری غالباً برای صنایع استفاده میشود. در حسابداری بهای تمام شده هزینه تولید و هزینه خدمات محاسبه شده را به اطلاع مدیران می رسانند. در واقع حسابداری بهای تمام شده هزینه تولید محصول را مشخص میکند.
4) حسابداری اموال، برای ثبت هزینه و جلوگیری از ایجاد ضرر در شرکت است. در این شیوه حسابداری اموال و دارایی های مجموعه از نظر استهلاک و بازدهی بررسی می شوند.
5) حسابداری مالیاتی، کنترل فعالیت کسب و کارها از جهت قوانین مالیاتی، شفافیت حسابها و غیره است. در این نوع حاص از حسابداری هرگونه مشکلی را به سازمان دارایی گزارش می دهند.
نقطه اشتراک میان تمام حسابدارها، اعداد، ارقام، اسناد و مدارک ثبت شده است. در حسابداری فرقی میان یک مغازه کوچک با یک شرکت بزرگ نیست، آنچه در حسابداری اهمیت دارد محاسبات مالیاتی و اعداد و ارقام واقعی هستند که در تهیه گزارش ها به کار برده می شوند.
حسابداری اموال شامل بررسی و محاسبه اموال، تجهیزات و ماشین آلات می شود که جزو اموال ثابت موسسه محسوب می شوند. این اموال در طول زمان طولانی خریداری شده و به خاطر استفاده زیاد مستهلک شده و در صورت بازدهی پایین باید از رده خارج شوند. در صورت نیاز است که همواره با سری اموال جدید جایگزین شوند. در واقع وظیفه حسابداری اموال محاسبه مخارج، داراییها و گزارش آن به مدیریت است.
دارایی های مشهود، آن دسته از اموال منقول و غیر منقول است که قابل مشاهده و دسترسی فیزیکی است. این اموال دو ویژگی دارند:
دارایی های نامشهود، آن دسته از دارایی ها که قابل لمس نیستند مانند:
این گونه داراییها هرچند ارزش فیزیکی ندارند، ولی برای مالک شرکت ارزشمند و دارای اعتبار هستند. هرچه دارایی های نامشهود بیشتر باشد، اعتبار و شهرت شرکت بیشتر میشود.
دارایی های جاری، قابلیت نقدینگی در بازه زمانی خاصی را دارند. در واقع دارای هایی جاری محسوب می شوند که هر زمان شرکت بخواهد میتواند آن را به وجه نقد تبدیل کرده و یا بفروشد.
دارایی های غیرجاری که برعکس دارای جاری قابلیت فروش در زمان مشخص یا به شخص خاص ندارند.
حسابدار اموال کسی است که با موظف به ثبت هزینه دارایی های ثابت یک مجموعه است. سایر وظایف حسابدار اموال به شرح زیر است:
برای آشنایی با وظایفی حسابدار اموال لازم است بدانید:
در حسابداری اموال، ثبت اموال منقول و غیرمنقول یکی از مهمترین کارها است.
منظور از اموال غیر منقول در حسابداری اموال چیست؟
اما غیر منقول آن دسته از اموال هستند که قابلیت جابجایی نداشته و در صورت جابجایی خراب شده و آسیب می بیند مثل لوله ای که در ساختمان نصب شده است.
چه نیازی به استفاده از نرم افزارهای حسابداری اموال است؟
استفاده از نرم افزارها امور حسابداری را راحتتر کرده و به محاسبات سرعت و دقت بیشتری میدهد.
چه کسی می تواند حسابدار اموال باشد؟
برای ثبت انواع حسابداری اموال، نیاز به کسی است که تخصص حسابداری و مهارت لازم برای این کار را داشته باشد.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله مستحدثات در حسابداری دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…