حسابداری انواع مختلفی دارد که حسابداری قانونی یکی از آنها می باشد و برای پیگیری صورت حساب شرکت ها، سازمان ها و نهاد های مالی مختلف، از آن استفاده می شود تا بررسی شود که آیا تقلب یا تخلفی در صورت حساب ها رخ داده است یا خیر؟
این نوع از حسابداری، بیشتر در دادخواهی ها به کار برده می شود و به نوعی در مورد کلاه برداری ها و تخلف های صورت گرفته تحقیق و بررسی های لازم را انجام می دهد.
حسابداری قانونی، در واقع به دنبال حسابداری با شواهد کیفری و تحقیقات قانونی در این زمینه می باشد که به اصل حسابداری و بازپرسی توجه دارد و افراد فعال در این زمینه معمولا به عنوان شاهدان حرفه ای برای شهادت در مورد یافته ها، به دادگاه ها خوانده می شوند.
بنابراین می توان گفت که حسابداران قانونی در واقع به بررسی سیستم های حسابداری می پردازد تا بتواند سهل انگاری های احتمالی و یا کلاه برداری ها را ارزیابی نماید.
حسابداری قانونی به منظور تعیین و محاسبه خسارت های اقتصادی از طریق قرارداد های موجود، ارزش گذاری های تجاری و یا تحقیق در مورد اختلافات مربوط به خرید شرکت و نقض ضمانت و یا تملک استفاده می گردد که در بخش تحقیقات کاربرد دارد و در این حوزه، از حسابداران قانونی خواسته می شود که بررسی کنند که آیا کلاه برداری امنیتی، سرقت هویت، کلاه برداری بیمه و یا تخلف در امور مالیاتی صورت گرفته است یا خیر.
همچنین از حسابداری قانونی برای بررسی دارایی های پنهان در امور مدنی مانند پرورنده طلاق نیز استفاده می گردد و در زمینه حمایت از دادخواهی ها، این نوع حسابداری برای تبیین موضوعات اقتصادی یک پرونده نقش مفیدی را ایفا می کند.
حسابداران قانونی در چهار حوزه اصلی زیر مشغول به کار هستند:
متخصصان حسابداری قانونی در زمینه تعیین میزان خسارت وارده، مهارت دارند که این کار در 4 زمینه اصلی زیر صورت می گیرد:
به طور کلی می توان گفت که حسابداران قانونی وظایف زیر را بر عهده دارند که بایستی آنها را به دقت انجام دهند:
لازم به ذکر است که از حسابداران قانونی، برای آموزش حسابرسان داخلی شرکت ها و سازمان ها نیز استفاده می گردد که می توانند به سازمان های مختلف در مورد نقاط آسیب پذیر که زمینه کلاه برداری را فراهم می کند، هشدار ها و آموزش های لازم را بدهند.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله حسابداری رفتاری را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.
حسابداری قانونی در زمینه های مختلفی کاربرد دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
بجز این که حسابدارها بایستی به اصول حسابداری و استاندارد های حسابداری آشنایی کامل داشته باشند، لازم است که برای تبدیل شدن به یک حسابدار قانونی حرفه ای مهارت های زیر را نیز کسب نمایند:
حسابداری قاونی در واقع یک نوع رویکرد واقع بینانه برای درک عمیق از آنچه که در پشت صحنه یک معامله مالی اتفاق افتاده است، را نشان می دهد که برای هر شغلی به منظور به حداقل رساندن ضرر و به حداکثر رساندن درآمد و سود، لازم و ضروری می باشد که برخی از مزایای آن به شرح زیر است:
در کنار مزایایی که برای این نوع از حسابداری مطرح شد، معایبی نیز وجود دارند که نمی توان از آنها چشم پوشی نمود از جمله:
حسابداری قانونی در تمامی مشاغل کاربرد دارد و می تواند از بروز جرایم مختلف و تخلف های مالی جلوگیری به عمل آورد. در این خصوص، حسابدار قانونی موظف است که با وظایف خود به خوبی آشنا باشد و آنها را به درستی انجام دهد.
نکته ای که باید در حسابداری قانونی به آن توجه بسیاری داشت این است که قوانین مربوط به امور حقوقی با گذشت زمان دچار تغییر و تحول می شوند و لازم است که حسابدار قانونی، از این تغییرات آگاهی داشته و آنها را در انجام امور محاسباتی خود لحاظ کند.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله حسابداری دورکاری را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…