رزومه کاری نوشته و سندی می باشد که سوابق تحصیلی، مهارت های شغلی، تجربیات کاری، مهارت های شخص و زندگی شغلی فرد در آن قرار می گیرد. شرکت ها و سازمان ها هم برای استخدام افراد جویای کار، نیاز به این رزومه کاری دارند تا بتوانند از میان افراد جویای کار بهترین گزینه را انتخاب کنند. به همین دلیل داشتن رزومه درست و مناسب بسیار مهم می باشد.
همانطور که یک تابلو بسیار زیبا می تواند نگاه مشتریان را به خود جلب کند، رزومه کاری درست و اصولی هم می تواند نظر کارفرما را به خود جلب کند. یک رزومه خوب، باید برای فرد شرایط مصاحبه فراهم کند و شرکت با دیدن این رزومه شرایط تماس با فرد را فراهم آورد و وی را به مصاحبه با کارفرما دعوت کند.
افراد جویای کار باید بدانند که در رزومه کاری خود چه مواردی را ذکر کنند تا مورد قبول سازمان قرار بگیرد. موارد ذکر شده در ذیل باید در یکرزومه کاری قرار بگیرد:
اطلاعات شخصی:
این بخش مربوط به اطلاعات شخصی افراد می باشد و باید به صورت دست و صحیح ذکر شود. بخش اطلاعات شامل، نام و نام خانوادگی، سن که باید به صورت روز، ماه و سال تولد باشد و از نوشتن سن به صورت عددی خودداری شود. وضعیت تاهل و نظام وظیفه آقایان هم باید در رزومه کاری حتما قید شود.
اطلاعات تماس:
اطلاعات تماس را باید به صورت صحیح ذکر کنید، زیرا ممکن است که یک فرد با نوشتن اطلاعات اشتباه، شانس استخدام برای یک شغل مناسب را از دست بدهد. برای اطلاعات تماس باید حتما تلفن تماس، آدرس ایمیل و آدرس محل سکونت با ذکر نام شهر خود را حتما قید کنید.
اطلاعات شخصی:
بعد از ذکر معرفی خود، باید اطلاعات تحصیلی خود را وارد کنید. زیرا این بخش برای کارفرامایان بسیار مهم می باشد. به وسیله این قسمت می توانند شخص مورد نظر را با داشتن زمینه مناسب را تشخیص دهند. مواردی که باید در این قسمت حتما ذکر گردد شامل مقطع تحصیلی در صورت اشتغال به تحصیل، رشته تحصیلی، دانشگاه و معدل تحصیلی می باشد.
پیشینه کاری:
بخشی از رزومه کاری کارجویان برای سابقه کاری می باشد. کارفرمایان این بخش را بررسی می کنند و افراد می توانند با توجه به مهارت هایشان در شغل مناسب قرار بگیرند. در این قسمت بهتر است که اگر دارای شغلی بوده اند، سمت کاری خود و نام شرکت و یا موسسه را قید کنند، توضیح مختصری درباره شرکت قبلی بدهند و مدت زمان کار در آن جا را ذکر کنند، و در نهایت دلیل عدم کار در شرکت را به طور واضح توضیح دهند. زیرا برای کارفرمایان بسیار مهم است که عدم کار کردن فرد را در آن شرکت را متوجه بشوند.
مهارت ها و توانمندی ها:
اگرچناچه دارای سابقه کاری نمی باشید، در این قسمت مهارت ها و تخصص های موجود را می توانید ذکر کنید و کارفرمایان هم با توجه به این مهارت ها افراد را در شغل مناسب خود قرار می دهند.
در این قسمت می توانید، مهارت ها و تخصص ها، آشنایی با ابزارها و نرم افزارها، زبان و دوره ها و مدارک تخصصی خود را وارد نمایید.
علایق و فعالیت ها:
در این بخش می توانید فعالیت هایی را که به آن علاقه مند هستید و یا اینکه علاقه مند به کسب تجربه در آن می باشد را ذکر کنید.
شرح مختصری از خود:
در این قسمت می توانید به صورت خیلی کوتاه، مختصری در مورد خود توضیح دهید، تا کارفرما بتواند شناخت بهتری از شما به دست آورد و شما را در جایگاه مناسب خود قرار هد.
رزومه کاری بدون سابقه:
در صورتی که تازه کار هستید و دارای سابقه کاری نمی باشید، می توانید از رزومه مخصوص استفاده کنید. در این رزومه می توانید مهارت های خود به گونه ای که نظر کارفرما را به خود جلب کند، ذکرکنید.
زمینه کاری مختلف و رزومه مربوط به آن:
یک رزومه کاری را می توان برای چند مرکز استخدام بفرستید، ولی اگر چنانچه زمینه کاری متفاوت باشد باید برای هر زمینه کاری یک رزومه مخصوص به آن را تهیه کنید.
رزومه کاری انواع مختلفی دارد که در ادامه به بیان آنها می پردازیم.
رزومه کاری زمانی وارونه:
این نوع از متداول ترین رزومه ها میباشد و مورد تایید بسیاری از کارفرمایان قرار می گیرد. در این رزومه سوابق کاری و تحصیلی از انتها به ابتدا قرار می گیرد. پیشرفت کاری و تحصیلی به صورت واضح مشخص می شود و وقفه های شغلی و تغییر کار برای کارفرمایان مشخص می شود.
رزومه کاری تحت توانمندی:
در این رزومه ها توانمندی و مهارت مربوط به شغل مورد نظر دراولویت قرار می گیرد. سوابق درسی و مدارک تحصیلی اهمیت چندانی ندارد. در واقع این رزومه مخصوص افرادی که سوابق تحصیلی و شغلی مناسب با شغل مورد نظر را ندارند، می باشد.
نکات کلیدی ذکر شده در ذیل باید در رزومه دعایت شود:
یک رزومه کاری خوب باید دارای شرایط ذکر شده در ذیل باشد:
در صورت فرستادن رزومه کاری به صورت ایمیل، توجه داشته باشید که آن را به صورت ساده و در بندهای کوتاه ذکر کنید و در هر بند به یک مورد بپردازید و در بین بندها یک خط فاصله بگذارید، زیرا خواندن متن از روی ایمیل سخت تر می باشد. یا اینکه در صورت لازم، نسخه چاپی رزومه را ایمیل کنید.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله امور پرسنلی چیست را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…