شاخص S&P Global Rating در تازه ترین گزارش خود عنوان کرده است که در سال ۲۰۲۰، احتمال رکود اقتصادی در آمریکا حدودا بین ۲۵ تا ۳۰ درصد می باشد و همچنین، شاخص بلومبرگ این احتمال را ۲۹ درصد اعلام کرده است.
این رکود که موضوعی نگران کننده برای تمامی کشور ها می باشد، در اواسط سال ۲۰۱۹ به بالا ترین میزان خود رسید که پس از سال ۲۰۰۸ م تا این لحظه، به این سطح نرسیده بود.
برخی از تحلیل گران بین المللی باور دارند که مهم ترین مسائلی که می توانند در افزایش و یا کاهش رکود اقتصادی تاثیر گذار باشد، به شرح زیر هستند:
به دوره ای می گویند که اقتصاد حالت انقباضی به خود گرفته و کوچک می شود. در واقع رکود اقتصادی در چارچوب چرخه اقتصادی می باشد که رشد اقتصادی در این دوره منفی است.
به بیان دیگر می توان گفت، رکود اقتصادی عبارت است از، پیدا شدن «اضافه تولید» یعنی پر شدن بازار از کالا هایی که مشتری ندارند.
در یک تعریف کلی تر از رکود اقتصادی می توان گفت رکود به معنی پایین آمدن یا کاهش قابل توجهی از فعالیت ها در کل اقتصاد می باشد که حداقل چند ماه طول می کشد.
اثر رکود اقتصادی، به اندازه ای است که در بخش های مختلف اقتصاد تاثیر گذار است. از جمله:
نکته: رکود اقتصادی به علت کاهش میزان تقاضا در بازار به وجود می آید.
در علم اقتصاد، رکود از شوک قیمتی در بازار و سیاست های تورمی و یا عدم تعادل در تولید و تقاضا به وجود می آید که اقتصاد دانان این رکود را ناشی از تورم منفی و یا تحریم یا ضعف اقتصادی کشور ها می دانند.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله مالیات پذیری اقتصاد ایران را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
همان گونه که گفته شد، رکود ناشی از تورم منفی است اما بر خلاف این موضوع، در ایران رکود اقتصادی از تورم بالا و عدم کنترل عوامل موثر بر آن سر چشمه می گیرد.
در واقع می توان گفت، همان طوری که هر کشوری ویژگی های خاصی در اقتصاد دارد و اقتصاد آن بر اساس فرهنگ عمومی منطقه شکل می گیرد، در نتیجه هر کشوری می تواند عکس العمل متفوتی نسبت به این موضوع داشته باشد.
این عکس العمل، خاص آن کشور می باشد و تنها می توان از آن شبیه سازی نسبی انجام داد. در نتیجه می توان گفت که اقتصاد ایران نیز ویژگی هایی دارد که برگرفته از تمام جهت های جامعه می باشد.
در حال حاضر، اقتصاد در ایران، به سمت رکود اقتصادی کلانی در حرکت است که این رکود با رکود فصلی و شرایط فرهنگی نیز آمیخته مش گردد و باعث اشتباه در شناسایی و پیش بینی عواقب آن شده است.
ایجاد تمایز بین رکود کلان با رکود فصلی و شرایط فرهنگی، کار بسیار پیچیده و سختی می باشد.
روند نزولی در رشد اقتصادی، نمایان گر وضعیت اقتصادی می باشد که در چند دوره سه ماهه ادامه دارد و زمانی که این دوره بیشتر شود، اصطلاحا می گویند رکود اقتصادی اتفاق افتاده است.
زمانی که رشد اقتصادی در مدت کوتاهی، آهسته و غیر منفی باشد، گفته می شود که توقف رکودی رخ داده است.
رکود، توقف رکودی و کسادی بازار را به عنوان بحران مالی طبقه بندی نمی کنند زیرا این موارد، سایر بازار ها را را نیز تحت تاثیر قرار می دهند و فقط مختص بازار های مالی نمی باشند.
اقتصاد دانان زیادی باور دارند که این سه مورد ذکر شده، تحت تاثیر بحران های مالی شکل می گیرند که نمونه های زیادی از آنها در تاریخ کشور ها رخ داده است.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله اقتصاد در گذر زمان را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…