در دنیا همیشه دو اصل عمده، منابع محدود و نیاز های نامحدود وجود داشته اند که این محدودیت در امکانات و عدم محدودیت در نیازها، باعث دقت به اصل بهره وری در سیستم ها شده است. در دنیای کنونی و فضای رقابتی پیش رو، لازمه پیشرفت، بهره مندی از الگوهای نوین مدیریتی می باشد که تفکری خلاق در پس آنها نهفته است.
برای کسب و کار های امروزی با توجه به فضای رقابتی موجود، استفاده از سیستم های مالی نوین و دقیق، برای کسب و کار بسیار مفید می باشد. در ادامه این مطلب به شرح سیستم های مالی و استقرار آنها در کسب و کار ها پرداخته شد است.
طراحی و استقرار سیستم ها و نظام های مالی:
طراحی و استقرار سیستم های مالی مناسب، که بر اساس اصول حسابداری طراحی و اجرا شده باشد، یکی از مهم ترین اقدامات لازم در هر سازمان و کسب و کار به شمار می رود که برای ایجاد نظم در موارد زیر از آن استفاده می شود:
استخراج گزارشات لازم و مورد نیاز مدیریت و برون سازمانی
سیستم های مالی مورد استفاده در سازمان ها، به دو صورت دستی و مکانیزه مورد استفاده قرار می گیرند که به طور کلی با یکدیگر مرتبط هستند و عملیات صورت گرفته توسط این سیستم به نحو زیر می باشد.
طراحی سیستم ها به صورت دستی:
انجام عملیات شناخت به منظور طراحی بخش های مختلف نظام مالی
طراحی فهرست حساب ها و کدگذاری آنها (کل، معین، تفضیلی و مرکز هزینه)
طراحی و تخمین بودجه عملیاتی، نقدی و سرمایه ای برای طرح ها و عملیات مالی، تدارکات، درآمد ها، دارایی ها، دریافت و پرداخت نقدی، گردش کالا، حقوق و دستمزد و…
آئین نامه هایی که سازمان ها و کسب و کارها با توجه به اهداف اصلی و موضوع فعالیت خود به آنها نیاز دارند و اقدام به تهیه، تدوین و همچنین ارائه آنها می کنند، به شرح زیر می باشند:
تحلیل گر سیستم به یک کارشناس آموزش دیده و حرفه ای گفته می شود که می تواند سازمان را در امر برنامه ریزی و به منظور تغییرات از طریق انجام 2 وظیفه اساسی زیر یاری رساند:
ارزیابی: بررسی اعمال و روابط موجود در کار
همیاری: ارائه پیشنهادات خاص و طبقه بندی شده برای بهبود کارایی
مهم ترین وظایف تحلیل گر سیستم:
بررسی و تجزیه و تحلیل ترکیب و ساختار سازمان به منظور ایجاد تشکیلات متناسب با نیاز های سازمان
استقرار مناسب ترین سیستم ها، روش ها و شیوه های انجام کار در سازمان
تهیه اطلاعات دقیق و به موقع برای مدیران و مقامات مسئول
تلاش برای هماهنگ کردن سازمان مطابق با آخرین تغییرات و پیشرفت های روز، از طریق تجزیه و تحلیل مداوم و مستمر سیستم ها و روش های موجود
تدوین دستور العمل های کتبی و تدوین شده با کسب نظرات مقامات مسئول سازمان مربوطه
بررسی و تجزیه و تحلیل نمودار جریان کار، به منظور جلوگیری از تداخل و تکرار و حذف مراحل زائد و اضافه کار
بررسی، تجزیه و تحلیل چگونگی تخصیص جا و مکان، به منظور استفاده موثر از نیروی انسانی و تسهیلات فیزیکی کار
بررسی، کنترل و طراحی فرم های مورد نیاز سازمان
زمان سنجی کار به منظور کوتاه کردن زمان انجام کار و ایجاد سرعت در ارائه کالاها و خدمات به مشتریان و ارباب رجوع
بررسی و تجزیه و تحلیل سیستم بایگانی و مدیریت امور اسناد
بررسی نحوه استقرار و اجرای سیستم های جدید
اعتلای روحیه تعاون و همکاری در بین کارکنان سازمان
تلاش در جهت افزایش سطح کارایی، اثربخشی و بهره وری در کل سازمان
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله مهارت های یک حسابدار موفق را به شما پیشنهاد می کنیم.
افراد زیادی به دنبال این هستند که چگونه حسابدار حرفهای شوند، از سوی دیگر در بازار کار نیز نیاز شدیدی به حسابداران ماهر، با تجربه و مسئول است. برای اینکه…
افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی در آپارتمان نشینی نیازمند رعایت فرهنگ، آداب و رسوم خاصی است. گذشته از آن پیچیدگیهای زندگی در مجتمعهای مسکونی، مدیران را متعهد به استفاده…
صندوق سرمایهگذاری مختلط، ابزاری است برای کسانی که میخواهند سرمایه خود را مدیریت کرده و برای دریافت سود بیشتر آن را به شخص دیگری بسپارند. آنچه قرار است در این…
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…