بعد از گسترش و پیشرفت تکنولوژی، دیگر تجار برای مبادلات تجاری خود، پول نقد همراه نمی برند و از سند بانکی که همان چک می باشد استفاده می کنند.
چک بین بانکی بر طبق خواست خود مشتری از سوی یک بانک به یک بانک دیگر سپرده می شود و برای آن یک رمز صادر می گردد. مبلغ قید شده در چک های بین بانکی به صورت نقدی قابل پرداخت نمی باشد و باید به حساب شخص متقاضی چک در یک بانک واریز شود.
توجه داشته باشید که یک نوع دیگری از این چک ها وجود دارد که به عهده دیگر بانک ها است و در صورت داشتن شماره حساب، از سوی بانک صادر می گردد.
روش ابطال چک بین بانکی:
برای ابطال این چک، ابتدا باید، مقصد پشت چک صادر شده را مهر کنید و در آن اعلام کنید که هیچ عملیاتی صورت نگرفته است، تا کارهای لازم برای بازگشتن مبلغ چک به حساب متقاضی انجام شود.
چک بانکی:
نوع دیگری از چک وجود دارد و به خواست خود مشتری از سمت بانک در وجه افراد حقیقی و شرکت های حقوقی و با داشتن رمز مخصوص صادر می گردد. این چک ها با داشتن امضای صاحب چک برای چک های که در وجه اشخاص حقیقی صادر می شود معتبر و غیر قابل انتقال می باشد.
چک بین بانکی از چک های رمز دار می باشد و این چک در شرایط ذکر شده در ذیل صادر می گردد:
چک رمزدار باید در صورت درخواست مشتری صادر گردد و بدون این درخواست صدور چک امکان پذیر نمی باشد و در شرایط ذکر شده در ذیل صادر می گردد:
در صورت درخواست و تقاضای مشتری در وجه یک شخص حقیقی و یا حقوقی صادر می گردد و می توان آن را بر خلاف چک بین بانکی در شعبه صادر کننده، نقد کرد.
این چک بعد از پشت نویسی و امضاء، حتی در صورت مهر به وسیله شرکت، قابل انتقال به شخص دیگری می باشد و در حکم پول می باشد.
باید برای صادر شدن و به رسمیت شناخته شدن چک رمزدار، یک سری از مقررات رعایت شود:
اگر چنانچه بنا به هر دلیلی، این سند مفقود گردد، درخواست کننده آن باید سریعا به بانک صادر کننده این حواله مراجعه کند و اعلام مفقودی کند و مراحل ذکر شده در ذیل را انجام دهد:
کاربرد چک رمزدار:
اشخاص حقیقی و حقوقی اگر برای انجام مراودات تجاری و معاملات خود، تمایل به جابجایی پول نقد را نداشته باشند، می توانند از این سند بانکی استفاده کنند. این سند باعث ایجاد راحتی در مبادلات پولی شده است و باید در حفظ نگهداری آن بسیار دقت شود، زیرا در صورت مفقود شدن،مشکلات زیادی را به همراه دارد.
چک رمزدار تقلبی:
استفاده از این سند بانکی، طرفداران بسیاری دارد و برای تقلبی نبودن این چک دریافتی، باید از بانک مقصد درباره این چک استعلام بگیرید و شماره سریال و سری چک را کنترل کنید. دستگاهی هم وجود دارد که انواع تقلبی بودن این سند را نشان می دهد.
زمان وصول چک بانکی:
برای وصول این چک ها، در بانک ها ساعت مشخصی در نظر گرفته شده است، و بر اساس قانون بانک ها که از طرف بانک مرکزی اعلام شده است، تا ساعت 13 بعد از ظهر می باشد و اگر بعد از این ساعت به بانک مراجعه کنید، وصول چک به روز بعدی موکول می شود.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله دادرسی مالیاتی چیست را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…