بر اساس ماده 104 قانون مالیات های مستقیم، کارفرمایان برای عملیات پیمانکاری، خدمات و حق الزحمه موظف می باشند که در زمان پرداخت صورت حساب، 5% آن را به عنوان مالیات کسر کنند و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کند.

واحدهای مشمول پرداخت مالیات مکسوره:

بر این اساس، وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی، شهرداری‌ها، موسسات وابسته به دولت و شهرداری‌ها و کلیه اشخاص حقوقی اعم از انتفاعی و غیر‌انتفاعی و اشخاص‌ موضوع بند (‌الف) ماده (95) این قانون موظف می باشند که برای حق‌الزحمه‌ پزشکی، هزینه‌های بیمارستانی، آزمایشگاهی و رادیولوژی، داوری، مشاوره، کارشناسی، حسابرسی، خدمات مالی و اداری، نویسندگی، تألیف و ‌تصنیف، آهنگ‌ سازی، نوازندگی، هنرپیشگی، خوانندگی، نقاشی، دلالی و حق‌العمل‌کاری، برای هرگونه دستمزد یا کارمزد ارائه خدمات به استثنای کارمزد پرداختی ‌به بورس ها، بازارهای خارج از بورس و کارمزد معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا در بورس ها و بازارهای خارج از بورس بانکها، صندوق تعاون و موسسات اعتباری غیربانکی مجاز، امور مربوط به نظافت اماکن و ابنیه،‌ اجاره ماشین آلات اداری و محاسباتی، کلیه خدمات و ارتباطات رایانه‌ای، اجاره هر نوع وسایل نقلیه موتوری زمینی، هوایی و ‌دریایی، ماشین آلات و کارخانجات و سردخانه ‌ها، انبارداری، نگهداری و تعمیر آسانسور و‌ شوفاژ و تهویه مطبوع، هر نوع کار ساختمانی و تأسیساتی فنی و تأسیساتی، تهیه طرح ساختمان ها و تأسیسات، نقشه کشی، نقشه ‌برداری، نظارت و‌ محاسبات فنی، قرارداد حمل و نقل و وجوهی که بابت حق نمایش فیلم به هر عنوان پرداخت می‌کنند، 5% آن را به عنوان مالیات مودی کسر کنند و در مدت زمان 30 روز به حساب مشخص شده سازمان امور مالیاتی واریز کنند.

مشاوره مالیاتی

رسید این مالیات پرداختی هم باید به مودی مربوطه ارائه شود و همچنین در همین مدت زمان، مشخصات دریافت کنندگان همراه با ذکر نام و نشانی آن ها هم به اداره امور مالیاتی مربوطه ارسال شود.

تسهیلات بانک ها از راه جعاله برای امور مربوط به کشاورزی، تعمیر و تکمیل واحد مسکونی، مشمول کسر 5% مالیات این ماده نمی باشد و بانک ها باید رونوشت قرارداد جعاله را ظرف 30 روز از تاریخ انعقاد قرارداد به اداره امور مالیاتی مربوطه ارائه دهند. اگر چنانچه در مورد موارد مربوط به این ماده، قراردادی منعقد گردد، کارفرمایان باید در مدت زمان 30 روز از تاریخ انعقاد قرارداد، رونوشت آن را، به اداره امور مالیاتی مربوطه ارائه دهد و رسید دریافت کند.

برای مطالعه مقاله معافیت مالیاتی کارگاه های تولیدی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

معافیت مالیاتی

معافیت مالیاتی ماده 104 قانون مالیات های مستقیم:

اگر چنانچه منابع درآمد ذکر شده در این ماده، معاف از پرداخت مالیات باشد، با توجه به استعلام و نظر اداره امور مالیاتی، مالیات علی الحساب کسر نمی شود. در مواردی که مبالغ پرداختی مکسوره، در صندوق دادگستری باشد و یا به وسیله مراجع اجرایی وصول شده باشد، مودی تا مشخص شدن تکلیف، موظف به پرداخت نمی باشد و انجام تکلیف آن وظیفه متصدیان دستور پرداخت وجوه می باشد.

انواع حسابداری شرکت ها

نگهداری سوابق مودیان مائده 132 قانون مالیات های مستقیم:

سازمان امور مالیاتی، باید شرایطی را فراهم کند که سوابق مستند مودیان مالیات مکسوره را نگهداری کند. به این وسیله مودیان می توانند با ارائه قبوض پرداختی، تایید پرداخت آن را به حساب سازمان امور مالیاتی داشته باشند. به همین دلیل، سازمان امور مالیاتی با صرف هزینه های زیادی، سیستم کامپیوتری سازمان را مجهز به این شرایط نگهداری کرده است.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله ماده 1 و 2 قانون مالیات های مستقیم را به شما پیشنهاد می کنیم.

جهت برخورداری از خدمات حسابداری می توانید با شماره 0912020822 تماس بگیرید

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی

آخرین نوشته ها

خدمات مالیاتی چگونه می توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند؟

همه ما می‌دانیم که راه‌اندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…

چگونه یک استراتژی معاملاتی فارکس را توسعه دهیم؟

برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معامله‌گری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…