فشار روز افزون و شدت صحنه رقابت جهانی در محیط کسب و کار که به صورت مداوم در حال تغییر است، ضرورت واکنش های مناسب سازمان ها و شرکت های تولیدی صنعتی را دو چندان کرده است.
کسب و کارها و نهادهای کنونی که برای کسب و حفظ جایگاه خود در عرصه ملی و جهانی تلاش می کنند، به بهره مندی از الگو های مناسب نیاز دارند که یکی از این الگو ها مدیریت زنجیره تامین می باشد که در راستای تحقق مزیت های رقابتی به کار گرفته می شود.
بنابراین می توان گفت که مدیریت زنجیره تامین تاکید بسیاری بر انطباق پذیری و انعطاف پذیری شرکت ها دارد که این زنجیره دارای قابلیت واکنش و پاسخ اثر بخش به تغییرات بازار می باشد.
زنجیره تامین به شبکه ای از افراد، سازمان ها، منابع، فعالیت ها و فناوری ها گفته می شود که در تولید و فروش یک کالا نقش مهمی را ایفا می کنند به طوری که این عوامل مواد اولیه را از تامین کننده دریافت نموده و به سازنده انتقال می دهند یا این که مسئولیت تحویل کالا را به مشتری نهایی بر عهده دارند.
معمولا هدف کسب و کار ها و سازمان ها از تشکیل زنجیره تامین، کاهش هزینه های جاری در بازار می باشد که در این خصوص علم مدیریت زنجیره تامین (Supply Chain Management) که به اختصار به آن SCM می گویند ایجاد شد است که دارای مزایای زیر می باشد:
نکته: اگر یکی از حلقه های این زنجیره قطع گردد، اطمینانی به عملکرد درست آن وجود ندارد و این نقص می تواند هزینه های زیادی را در پی داشته باشد.
زنجیره تامین در واقع یعنی تمامی کارها و اعمالی که باعث می شوند مواد اولیه به کالای نهایی تبدیل شوند و به دست مشتری نهایی برسند که شامل موارد زیر می شود:
زنجیره تامین تنها از افراد تشکیل نمی شود اما با این وجود، افرادی در این زنجیره هستند که در حرکت رو به جلوی آن نقش مستقیم و تعیین کننده ای را ایفا می کنند که از جمله آنها، می توان به افراد زیر اشاره کرد:
موسسه مشاوران مطالعه مقاله حسابداری استارت آپ ها را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.
مدیریت زنجیره تامین دارای 5 بخش اصلی زیر می باشد:
برنامه ریزی: این بخش، به بخش استراتژیک مدیریت زنجیره تامین معروف می باشد که وظیفه آن پیاده سازی مجموعه مقیاس ها است به طوری که بهینه، با کیفیت و به صرفه باشد و نیاز مشتری را مرتفع نماید.
منابع: انتخاب تامین کنندگان محصولات و خدمات مورد نیاز.
تولید: برنامه ریزی برای فعالیت های لازم به منظور تولید کنترل کیفی، بسته بندی و آماده سازی برای ارسال مرسوله.
ارسال: وظیفه صفر تا صد هماهنگی سفارشات مشتریان را به عهده دارد که به آن تدارکات می گویند.
ارجاع: برای مرجوع ساختن کالا های معیوب و تولید از طرف مشتریان تشکیل شده است که برای مرتفع ساختن اشکالات سیستم می باشد.
به طور کلی می توان برای اصول مدیریت زنجیره تامین را 7 اصل زیر معرفی کرد:
اصل 1: تقسیم بندی مشتریان بر اساس نیاز های آنها
اصل 2: سفارشی سازی شبکه لجستیک مطابق با نیاز های مشتریان
اصل 3: ارزیابی سیگنال های بازار و تنظیم میزان تقاضا به منظور تخصیص بهینه منابع
اصل 4: ایجاد دسترسی آسان مشتری به محصول به منظور سرعت بخشیدن به فروش
اصل 5: مدیریت منابع به منظور کاهش هزینه خرید مواد اولیه و خدمات
اصل 6: توسعه زنجیره با استفاده از تکنولوژی روز، به منظور پشتیبانی از سطوح مختلف
اصل 7: ارزیابی و سنجش کانال های عرضه به منظور کسب موفقیت و اثر بخشی در فرآیند مورد نظر
سه عامل اصلی که باعث شدند تا مدیران موضوع مدیریت زنجیره تامین را به صورت جدی دنبال کنند، عبارتند از:
مدیریت زنجیره تامین دارای سه فرآیند اصلی است که عبارتند از:
مشکلات زنجیره تامین:
موسسه مشاوران مطالعه مقاله مدیریت ارتباط با مشتری را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
اثر شلاق چرمی شکلی از زنجیره تامین مدیریت نشده می باشد که باعث ایجاد یک نوسان در زنجیره می گردد و عامل اصلی این نوسان، به وجود آمدن تغییرات در میزان تقاضا است.
علل وقوع اثر شلاق چرمی:
اقدامات لازم برای مقابله با شلاق چرمی:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله کشف تقلب را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…