هر کسب و کار و سازمانی که تجربه زیادی دارد، بایستی یک مدیر مالی داخلی را برای مدیریت های مالی درون سازمانی خود و همچنین جهت اندازه گیری و برنامه ریزی های تخصصی استخدام نماید. متاسفانه در کسب و کار های کوچک به منظور کسر هزینه ها، از صرف هزینه برای استخدام مدیر مالی داخلی، خودداری به عمل می آید.
در این گونه کسب و کارها، به علت عدم وجود مدیر مالی، برخی از فرآیندها و خدمات خود را از جمله دفتر داری، صدور صورت سود و زیان و گزارشات مالی به بیرون می سپارند.
گسترش روز افزون کسب و کارهای کوچک که خدمات حسابداری خود را برون سپاری می کنند، باعث شده است که مدیران اجرایی انجام امور مالی سازمان را نیز به عهده بگیرند که در ادامه به چند و چون این روند پرداخته شده است.
با توجه به مفاهیم و تعاریف شرکت مک کینسی، مدیران مالی به چهار نوع تقسیم می شوند. مدیران ارشد اجرایی، برای انجام امور مالی خود، نیاز دارند که این مهارت ها را بیاموزند تا به مدیر اجرایی باهوش تری تبدیل گردند.
در این قسمت چهار نوع مدیر مالی معرفی می گردد که در واقع دسته بندی برای مدیران محسوب نمی شود بلکه ویژگی های یک مدیر خوب را نشان می دهند.
کارشناس اعداد:
این نوع مدیر که معمولا استخدام داخلی می شود درک بالایی از عملکرد داخلی شرکت دارد و در چند سمت مالی دارای مهارت و تجربه می باشد که اهم آنها عبارتند از:
استراتژیست:
این نوع از مدیر به طور معمول در خارج از بخش مالی شرکت استخدام می شوند که اقدامات زیر را انجام می دهند:
ارزیاب شاخص کلیدی عملکرد:
این مدیر مالی، معمولا خارج از سازمان استخدام می شود زیرا هدف از استخدام وی، داشتن دیدگاه های غیر جانب دارانه می باشد که بر این اساس بتواند گزارشات هزینه و اطلاعات استانداردی را ارائه نماید. همچنین وی قادر به اندازه گیری موارد مورد نیاز شرکت است و دارای تمرکز بسیار بالایی در تعیین و پیشبرد اهداف می باشد.
نابغه رشد و توسعه: این نوع از مدیران مالی سابقه سال ها تجربه و مهارت در زمینه ادغام، خرید، سرمایه گذاری خصوصی و سرمایه گذاری مخاطره آمیز را در اکثر زمینه ها دارند.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله حسابداری رفتاری را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.
ارتقا یافتن به یک مدیر ارشد اجرایی باهوش:
یک مدیر ارشد اجرایی برای این که بخواهد مدیر مالی خوبی نیز باشد، می تواند با یادگیری ویژگی های مدیر مالی، به این سطح از مهارت، ارتقا یابد. در واقع می توان گفت که یک مدیر ارشد اجرایی، با کسب مهارت های مدیر مالی، می تواند در حرفه خود بسیار موفق تر از سایرین عمل نماید.
متاسفانه برخی از کسب و کار ها، در زمان استارت کار خود، موفقیت کوتاه مدتی را تجربه می کنند و پس از آن دیگر نمی توانند مسیر صعودی رشد خود را حفظ نمایند. در این صورت باید به فکر جبران اشتباهات خود باشند و بتوانند برنامه هایی را در جهت رسیدن به اهداف خود، پی ریزی نمایند. از برنامه هایی که می تواند کسب و کار ها را در این زمینه یاری رساند، شامل موارد زیر می شود:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله کارایی اقتصادی را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…