نکاتی که در نحوه تنظیم قرارداد حسابداری اهمیت دارد، موضوع قرارداد، مدت زمان آن، مبلغ قرارداد و غیره است. البته پارامتر های دیگری نیز در تنظیم قرارداد حسابداری مهم است که برای اشنایی بیشتر تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
قرارداد حسابداری از مهمترین قراردادهای حوزه تجارت است. برخی قرارداد حسابداری را با قرارداد کار یکی میدانند اما باید بدانید این دو قرارداد با هم تفاوت دارد. برای نحوه تنظیم قرارداد حسابداری لازم است بدانید، رسیدگی به حسابها و بررسی امور مالی شرکت در اولویت است تا مدیران از روند محاسبات اسناد خود مطلع باشند. قرارداد حسابداری می تواند به صورت دائم یا موقت باشد.
برای انجام امور حسابداری راه های مختلفی وجود دارد.
حسابدار کسی است که فعالیتهای زیر را انجام میدهد:
حسابدار با انجام محاسبات گفته شده اطلاعات و گزارشات مالی را در اختیار مدیران، کارفرمایان و مسئولین سازمان ها قرار میدهد. حسابداری از جمله کارهایی است که برای هر واحد اقتصادی کوچک و بزرگ لازمالاجراست
قرارداد حسابداری، تعهدی است که بین یک یا چند نفر بسته میشود. هر قرارداد شرایط مخصوص به خود را دارد. گفتنی است طرفین قرارداد حسابداری می توانند یک نفر یا چند نفر به صورت تیم باشند.
هر حسابدار یا مدیر مالی، برای حرفه ای شدن در کار خود باید بر اساس قراردادهای حسابداری فعالیت کند و تحت هیچ شرایطی بدون قرارداد برای شرکت کار نکند. زمانی که قرارداد به صورت مکتوب نوشته می شود و وظایف و تعهدات طرفین مشخص میشود جلوی بسیاری از مشکلات گرفته میشود. هر چند برای بستن قرارداد حسابداری، زمانی مشخص نشده، اما بهتر است هرگز بدون قرارداد کاری را آغاز نکنید حتی اگر طرف حساب شما دوستان، آشنایان یا اقوام باشند.
به خاطر داشته باشید که یک حسابدار حرفه ای هیچ وقت بدون قرارداد کار نمی کند تا زمانی که قرارداد نداشته باشیم کارتان با گسترش پیدا نکرده و در صورت ایجاد سوءتفاهم نمی توانید از خود رفع اتهام کنیم
زمانی که حسابداری در شرکتی فعالیتی را آغاز میکند، باید قرارداد تنظیم کند دچار تبعات بعد از آن نشود. تبعات عدم ثبت قرارداد شامل موارد زیر است:
موضوع قرارداد یکی از مهمترین مواردی است که هنگام تنظیم قرارداد حسابداری باید به آن توجه کرد. برای نوشتن موضوع قرارداد حسابداری نباید موضوعات به صورت کلی بیان شود و جزئیات و ریز مطالب به طور کامل و دقیق مشخص شود. هنگام بستن قرارداد حسابداری جزئیات و مطالب کم اهمیت را نیز نباید از قلم انداخت و همه موارد لازم را ذکر کنید.
یکی از نکات مهمی که در قرارداد حسابداری باید به آن توجه داشت، عدم افشای اطلاعات مالی شرکت مانند صورت وضعیت مالی، میزان ضرر، سود بدهی و مطالبات کارفرما در نزد دیگران است. افشای اطلاعات قرارداد که به صورت کاغذی، تلفنی، پست الکترونیک یا غیره جرم است و مجازات در پی دارد.
یکی از مفاد قرارداد، تعیین مبلغ قرارداد است. مبلغ قرارداد میتواند به صورت نقد و اقساط باشد. در هر شکل مبلغ و تاریخ پرداخت آن در قرارداد باید ذکر شود. مبلغ قرارداد میتواند به صورت علی الحساب نیز مشخص شود ولی در هر شکل باید شیوه پرداخت آن و میزان دقیق مشخص شود.
شخص حقیقی و حقوقی طرف قرارداد باید شرایط زیر را داشته باشد:
تعداد نسخههای قرارداد حسابداری یکی از نکاتی است که باید به آن توجه نمایید. لازم است بدانید نحوه تنظیم قرارداد حسابداری در دو نسخه اصلی است که باید برای هر دو طرف یکی باشد. تا در صورت بروز اختلاف و مراجعه به دادگاه نسخههای اصلی قرارداد در دست هر یک از طرفین باشد. بنابراین هر دو طرف باید یک نسخه اصلی از قرارداد را در اختیار داشته باشند. برای اینکه قرارداد حسابداری معتبر باشد امضا و اثر انگشت هر دو طرف در هر دو برگه باید وجود داشته باشد. بهتر است تمام صفحات به صورت چاپی بوده و شمارهگذاری شود.
آیا با حسابرس دائمی شرکت نیز باید قرارداد حسابداری بست؟
خیر نیازی به تنظیم قرارداد حسابرسی با حسابرس دائمی شرکت نیست.
در صورت بروز اختلاف در قرارداد حسابداری به کجا باید مراجعه کرد؟
در صورت بروز اختلافی که از طریق قابل سازش نیست، هر کدام از طرفین میتوانند به مراجع قضایی و حل اختلاف مراجعه کنند.
وجه التزام چیست؟
وجه التزام چک یا سفته ای است که طرفین قرارداد برای ضمانت حسن انجام تعهد از طرف مقابل درخواست.
ناظر یا نماینده چه کسی است؟
هنگام تنظیم قرارداد حسابداری، نماینده یا ناظری باید باشد که بر عملکرد حسابدار نظارت میکند. ناظر در واقع هم بر صحت انجام امور نظارت دارد، هم اطلاعات مورد نظر حسابرس را در اختیارش قرار می دهد.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی پر کنند دعوت می نماید.
جهت برخورداری از مشاور مالیاتی می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…