با توجه به این که پروسه های حسابداری و فعالیت های مالی به صورت انبوه و در انواع گوناگونی انجام می شوند، در صورتی که این فعالیت ها طبقه بندی نشوند و به شکل زیر مجموعه هایی فرعی قرار نگیرند، بی نظمی و اختلال به وجود آمده و تمامی امور مالی بعدی نیز در حسابداری تحت تاثیر این بی نظمی قرار خواهند گرفت.
طبقه بندی فعالیت های مالی و تعیین کردن مراحل گوناگون آن و تشخیص سطوح اصلی یا فرعی، مشابه شاخه های اصلی یا فرعی درخت، کدینگ حسابداری گفته می شود.
نرم افزارهای حسابداری به دلیل توانایی های گوناگون و انبوهی که دارند و امکان اعمال تغییرات که در ساخت این نرم افزارها به آن توجه شده است، برای انجام فرایند کدینگ بسیار مطلوب می باشند.
سطوح اصلی این فرآیند در حساب ها، می تواند اموری مانند حساب های کل، تعیین شده یا حساب های تفصیلی باشد که با توجه به نظر حسابداری کد های ویژه ای به آن ها اختصاص داده می شود.
مهم ترین و اساسی ترین بخش کدینگ مالی به حساب های کل اختصاص دارد. حساب کل در فرآیند کدینگ حسابداری لازم است به صورتی توضیح داده شود که بتوان تمامی اطلاعات لازم را از آن استخراج کرده و باید به شکلی کامل و همراه با نکات لازم باشد.
حساب های معین یا تعیین شده نیز از تاثیر مهمی برخوردار می باشد و از خروجی آن ها، درآمد ها و هزینه های شرکت به دست می آید. به حساب های تعیین شده به طور معمول کد ۴ یا ۶ رقمی داده می شود.
این حساب با توجه به این که هزینه و درآمد را گزارش می دهد، برای کسانی که در عملیات های تصمیم گیری مالی فعالیت دارند، به شکل قابل توجهی حائز اهمیت است.
حساب های تفصیلی حساب های کوچک سازمان بوده که امکان دارد از یک شرکت به شرکتی دیگر تفاوت داشته باشد.
کد بندی حساب های تفصیلی در فرآیند کدینگ حسابداری این شرایط را برای حسابداران مهیا می کند که در هر سطوحی که ضروری باشد، گزارشات مالی را آماده کرده و به مدیران مربوطه ارائه کنند.
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات مالیاتی می باشد.
کددهی در روند کدینگ حسابداری به صورت اولویت بندی کد ها انجام می گیرد. در حقیقت کد های کوچک تر به حساب های با اهمیت تر که به سرمایه نزدیک می باشند، داده می شود و پس از آن ها به حساب های بهره و ضرر و در وهله نهایی حساب هایی با ارزش کم تر کد دهی می شوند.
کدینگ حسابداری انواع مختلفی دارد که شامل 3 مورد زیر می باشد.
کدینگ طبق حرف های نخست حساب:
در صورتی که دستگاه کدینگ را طبق حروف نخست اسم حساب تعریف کنند، این کدینگ، کدینگ حفظی گفته می شود. برای مثال کدینگ ح.د که بیانگر حساب دریافتی می باشد.
کدینگ سریالی مخصوص اعداد پی در پی:
در شرایطی که کد ها به کل عددهایی پی در پی باشند، دستگاه کدینگ مربوطه سریالی یا متوالی گفته می شود. از این نوع کدینگ برای شناسایی حساب ها استفاده می شود.
سیستم کدینگ توده ای:
در صورتی که تعداد مشخصی از اعداد تنها به حساب های یک مرحله حسابداری معین اختصاص داده شوند، این نوع دستگاه کدینگ توده ای گفته می شود.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله سیستم حسابداری دائمی را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…