به مجموعه گزارشگری حسابداری (IFRS)، مجموعه ای از استانداردهای حسابداری می گویند و به وسیله هیات استانداردهای حسابداری بین المللی (IASB) به تدوین رسیده است و هدف از آن هم به دست آوردن صورت های مالی شرکت های سهامی در چهارچوب یک استاندارد جهانی می باشد.
این هیات متشکل از 15 عضو از کشورهای مختلف در لندن می باشد و از سال 2001 شروع به کار کرده است و تا الان 120 کشور را ملزم به رعایت این استاندارد جهانی کرده است، زیرا انجام گزارشگیری به این روش، برای شرکت هایی که نیت سرمایه گذاری خارجی دارند بسیار سودمند می باشد.
اگرچنانچه، دارای یک شرکت بین المللی می باشید، باید به وسیله استانداردهای حسابداری بین المللی گزارشات خود را تهیه کنید و همان زبان بین المللی حسابداری می باشد.
شرکت های بین المللی برای ارائه گزارشات خود باید استاندارد مخصوص مورد نظر را رعایت کنند و این همان استاندارد حسابداری بین المللی می باشد و باعث یکسان بودن این گزارشات در کل جهان می باشد.
این استاندارد جهانی، با هدف یکسان سازی گزارشات مالی، تبدیل به یک معیار بین المللی شده است و مورد پذیرش همه کشورها می باشد، اما ممکن است کشوری مانند ایران، برای سیاست های مالی و حسابداری خود تغییراتی در این استانداردها به وجود بیاورد و این تغییرات به وسیله سازمان حسابرسی به تصویب می رسد. به همین دلیل در مقایسه استانداردهای حسابداری ایران و جهان تفاوت هایی وجود دارد.
این استاندارد در واقع همان گزارشگری مالی بین اللملی می باشد که به وسیله انجمن بین المللی استانداردهای حسابداری تصویب شده است و مورد پذیرش بسیاری از کشورهای دنیا می باشد.
هدف از این استاندارد، تهیه صورت های مالی به صورت یک استاندارد جهانی می باشد و مورد قبول همه قرار گرفته است. این استاندارد دارای مزیت هایی می باشد و در ذیل آن ها را توضیح می دهیم:
استانداردهای حسابداری در ایران:
در ایران این کمیته نظارت، زیر نظر سازمان حسابرسی کل کشور می باشد و مسئول تدوین و تصویب استانداردهای حسابداری می باشد. این سازمان و کمیته زیر نظر آن، معیارهای گزارش مالی و صورت های مالی را مشخص می کند و حسابداران می توانند بر اساس همین استانداردها گزارشات مالی و صورت های مالی را تهیه کنند.
در بسیاری از موارد گزارشگیری مالی ایران و بین المللی مشابه می باشد و فقط در چند مورد اندک تفاوت هایی وجود دارد. در ذیل مهمترین این تفاوت ها را توضیح می دهیم:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله حسابداری شرکت های سهامی و غیر سهامی را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…