استاندارهای حسابرسی
تاییدیه مدیران، اظهارنامه ای می باشد که مدیران واحد مورد رسیدگی به حسابرس ارائه می دهند و در آن تاییدیه، مسئولیت صورت های مالی را بر عهده می گیرند. معمولا این تاییدیه ها در آخرین روزهای اجرای عملیات حسابرسی ارائه می گردد.
در این تاییدیه، تمامی مطالب اظهار شده را به صورت کتبی، تایید می کنند و تمام دارایی و بدهی های آن واحد اقتصادی را بدون هیچ کم کاستی در صورت های مالی ارائه می دهند و در نهایت تمامی اطلاعات مورد اهمیت را در این صورت های مالی افشاء می کنند، زیرا تاییدیه مدیران باید حتما دریافت شود و در صورت عدم دریافت این تاییدیه، حسابرس باید نظر خود را تعدیل و عدم اظهار نظر اعلام کند.
تاییدیه مدیران در واقع، از استانداردهای حسابدرای می باشد و از شواهد حسابرسی برای رسیدگی و مستند سازی حسابرسی برای اظهار نظر بر صورت های مالی می باشد و تاییدیه مدیران به این صورت های مالی اعتبار می بخشد.
یک حسابرس، مسئولیت درخواست و گرفتن تاییدیه از مدیران واحد مربوطه را دارد. گردآوری شواهد حسابرسی با توجه به استانداردهای حسابرسی، جزء ذاتی و جدا نشدنی فرایند حسابرسی صورت های مالی می باشد. باید تمامی این درخواست ها، توسط حسابرسان مستند سازی شود و هر ادعایی از طرف مدیران مبنی بر عدم دریافت درخواست تاییدیه به کمترین حالت برسد.
استانداردهای حسابرسی ایران، بر مبنای استانداردهای بین المللی تنظیم شده است و استانداردها و راهنمایی های لازم برای استفاده از تاییدیه مدیران با عنوان شواهد حسابرسی، روش های ارزیابی و مستند سازی آن بیان شده است و به اقدامات لازم در صورت عدم رسیدگی مدیران برای ارائه تاییدیه مناسب اشاره شده است.
در ذیل برای رسیدن به این هدف مورد بحث، به برخی از این استانداردها اشاره می کنیم:
اهداف حسابرسی
اهداف حسابرسی عبارتند از:
تاییدیه مدیران به عنوان شواهد حسابرسی:
تمام اطلاعات استفاده شده به وسیله حسابرس برای دستیابی به نتیجه گیری مناسب، شواهد حسابرسی می باشد و تاییدیه کتبی مدیران برای حسابرسی صورت های مالی یک واحد تجاری، ضروری می باشد.
تاییدیه مدیران برای به دست آوردن شواهد حسابرسی بسیار ضروری می باشد، ولی ارائه این تاییدیه کتبی، بر ماهیت و میزان دیگر شواهد حسابرسی که حسابرس در مورد انجام مسئولیت های مدیران اجرایی به دست می آورد، اثری ندارد.
مسئولیت حسابرس و مدیران برای تاییدیه مدیران:
گرفتن تاییدیه از مدیران واحد مورد رسیدگی یکی از مسئو.لیت های حسابرس می باشد و جزء ضروری برای صورت های مالی می باشد. به همین دلیل باید، عدم تاییدیه از جانب مدیران واحد های مورد رسیدگی به حداقل برسد. مدیران نیز تا زمانی که یک حسابرس، خواهان تاییدیه نباشد، در مورد رسیدگی به این موراد، مسئولیتی ندارند.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله اهداف حسابداری چیست را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…