شرکتی که سرمایه آن منحصرا به وسیله موسسین آن شرکت تامین شود، شرکت سهامی خاص می گویند. تعداد شرکاء در این نوع از شرکت کمتر از تعداد شرکاء در شرکت سهامی عام می باشد.
بر اساس ماده 94 قانون تجارت، شرکتی که بین دو و یا چند نفر برای انجام فعالیت تجاری تشکیل شود و هر کدام از شرکاء به میزان سرمایه خود مسئولیت بدهی و تعهدات شرکت را بر عهده داشته باشند، شرکت با مسئولیت محدود می گویند و این نوع شرکت از متداول ترین انواع شرکت بازرگانی در کشور می باشد و معمولا بین اعضاء یک خانواده، فامیل و دوستان تشکیل می شود.
البته توجه داشته باشید که حداقل سرمایه برای هر دو شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود، یک میلیون ریال می باشد. در هر دو این شرکت ها، افزایش سرمایه به صورت اختیاری می باشد. زمانی که صحبت از تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به سهامی خاص می شود، به این معنی نمی باشد که شخصیت حقوقی از بین برود و دوباره شرکت ایجاد شود، بلکه صرفا شرکت تبدیل می شود.
در بیشتر مواقع، بعضی از موسسات به دلیل راحت تر بودن و عدم توانایی در تبدیل شرکت، ابتدا شرکت اولیه را منحل می کنند و بعد شرکت بعدی را به ثبت می رسانند. ولی توجه داشته باشید که بدون انحلال شرکت اولیه هم می توانید، فرایند تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به سهامی خاص را انجام دهید.
تفاوت ها و نکات مشترک شرکت های سهامی خاص و با مسئولیت محدود به شرح زیر می باشد:
نکات مشترک:
حداقل سرمایه برای ثبت هر دو شرکت یک میلیون ریال می باشد.
افزایش سرمایه در هر دو نوع از شرکت به صورت اختیاری می باشد.
شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود با هم تفاوت های دارند که با شرح هر کدام آنها را بیان می کنیم.
مدارک انحلال شرکت با مسئولیت محدود:
مدارک مورد نیاز شرکت سهامی خاص:
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله قانون تغییر آدرس شرکت ثبت شده دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…