تعیین صلاحیت برای حسابداران رسمی دارای قوانین و مقررات خاص خود می باشد که در ادامه به شرح آن پرداخته می شود.
این آئین نامه دارای ماده های زیر می باشد که در تاریخ 22 مرداد ماه 1374 به تصویب هیئت وزیران رسیده است.
به منظور اجرای تبصره يک ماده واحده قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه ای حسابداران ذی صلاح به عنوان حسابدار رسمی مصوب 1372 هيئتی به نام هيئت تشخيص ناميده می شود، مركب از هیئت صلاحيت حسابداران رسمی كه از اين پس در اين آيين نامه هفت نفر حسابدار متخصص و متعهد با دارا بودن حداقل، مدرک كارشناسی (ليسانس) در رشته حسابداری يا رشته های مشابه به تشخيص و انتخاب وزير امور اقتصادی و دارايی تشكيل می شود .
اعضای هيئت بايد علاوه بر دارا بودن شرايط مندرج در بند های (الف)، (ت)، (ا) و (د) ماده (3) اين آيين نامه، داراي شرايط زير نيز باشند:
الف) حسن شهرت و تعهد عملي به احكام دين مبين اسلام
ب) حداقل پنج سال سابقه كار حسابرسی، خدمات مالی، طراحی سيستم و يا مديريت مالی علاوه بر سوابق و تجارب مذكور در بند و ماده (3) اين آيين نامه
وظايف هيئت به شرح زير است:
الف) برگزاری آزمون های موضوع بند (ز) ماده (3) اين آيين نامه، كنترل كيفيت فعاليت حسابداران رسمی و اعمال نظارت
ب) تاييد نهايی صلاحيت حسابداران رسمی بعد از هر دوره پنج ساله
ج) اخذ تصميم نهايی نسبت به عدم استفاده دائم يا موقت بيش از يک سال حسابدار رسمی متخلف از عنوان حسابدار رسمی
د) رسيدگی به شكايت ها
موسسه مشاوران مطالعه مقاله کاربرگ حسابرسی را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
حسابداران رسمی بايد دارای شرايط زير باشند:
الف) تابعيت دولت جمهوری اسلامی ايران و وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران
ب) نداشتن سابقه محكوميت موثر كيفری
ج)حسن شهرت به رعايت موازين شرعی و اجتماعی و عدم اعتياد به مواد مخدر
د) نداشتن سوابق سو حرفه ای، مالی و اداری
ه) داشتن حداقل مدرک كارشناسی (ليسانس) در رشته حسابداری يا رشته های مشابه و يا مدارک حرفه ای شناخته شده بين المللی
و) داشتن حداقل شش سال سابقه كار حسابرسی بعد از اخذ مدرک كارشناسی (ليسانس) كه حداقل دو سال آن در داخل كشور باشد.
آن دسته از حسابداران رسمی که تمام وقت خود را به خدمات حسابرسی و بازرسی قانونی یا سایر خدماتی که به تشخیص هیئت جز وظایف حسابدار رسمی تلقی گردد، تخصیص دهند و دارای مشاغل دیگری اعم از موظف و غیر موظف (به استثنای تدریس پاره وقت در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی) نباشند، حسابدار رسمی شاغل نامیده می شوند و در غیر این صورت، حسابدار رسمی غیر شاغل شناخته خواهند شد.
كليه حسابداران رسمی بايد دارای كارت شناسايی عكس دار باشند و اين كارت را دبيرخانه هيئت برای مدت دو سال برای هر يک از آنان صادر خواهد كرد.
دبيرخانه مذكور در دی ماه هر سال صورت اسامی كليه حسابداران رسمی را با قيد شاغل و غير شاغل در روزنامه رسمی و حداقل يكی از روزنامه های كثير الانتشار منتشر خواهد نمود.
اسامی اشخاصی كه طی سال عنوان حسابدار رسمی آنان، لغو يا تعليق می شود، بايد بلافاصله از راه های مذكور به اطلاع عموم برسد.
اعضای اولين دوره هيئت به همراه سه نفر حسابدار متخصص و متعهد با شرايط مندرج در ماده (1) كه توسط وزير امور اقتصادی و دارايی انتخاب می شوند جز نخستين حسابداران رسمی محسوب شده و مكلفند حداكثر ظرف مدت شش ماه از تاريخ لازم الاجرا شدن اين آيين نامه به عنوان اولين گروه حسابداران رسمی و هيئت موسس، اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران موضوع تبصره (2) ماده واحده قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه ای حسابداران ذی صلاح به عنوان حسابدار رسمی را تهيه نموده و برای تصويب نهايی از طريق وزير امور اقتصادی و دارايی به هيئت وزيران تقديم نمايند.
هيئت موسس موظف است پس از تصويب و ابلاغ اساسنامه مذكور بلافاصله نسبت به تشكيل جامعه حسابداران رسمی ايران اقدام نمايد.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله کشف تقلب را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…