از زمان های گذشته تا امروز روابط تجاری گسترده شده اند، کنترل حساب ها، صورت سود و زیان، ثبت و نگه داری دفاتر حسابداری گسترش یافته و اهمیت بیشتری پیدا کرده اند.
سیستم حسابداری وظیفه دارد که این اطلاعات را تهیه کند که برخی از آنها به عهده حسابدار و برخی به عهده بستانکار می باشد. در این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد حسابداری و حسابرسی و تفاوت آن ها ارایه شده است.
حسابداری زبان تخصصی کسب و کار است که به درک و تجزیه و تحلیل فعالیت های اقتصادی افراد می پردازد. حسابداری، گردآوری منظم و روزانه تراکنش های مالی یک کسب و کار است که آنها را در گروه های مختلفی دسته بندی می کند.
وظیفه اصلی حسابداری فراهم کردن اطلاعات می باشد به ویژه اطلاعات مالی که برای تصمیم گیری بسیار مهم هستند. حسابداری بها، حسابداری مدیریت، حسابداری مالیاتی، حسابداری مالی، حسابداری منابع انسانی، حسابداری مسئولیت اجتماعی، از جمله حوزه های حسابداری به شمار می روند.
حسابرسی عبارت است از فرآیند بررسی مستقل اطلاعات مالی و حسابداری با هدف ارائه نظر در مورد صحیح و منصفانه بودن آنها.
در واقع حسابرسی یعنی بررسی انتقادی به دور از هرگونه جهت گیری، تمام مستندات تراکنش ها، شامل مدارک، دریافتی ها، دفاتر حساب و اسناد مرتبط، به منظور تایید یا رد آن ها ، تا میزان پایایی صورت های مالی مشخص گردد.
علاوه بر این، حسابرسی به بررسی اشتباهات و تقلب ها یا دستکاری های عمدی در حساب ها یا اختلاس و غیره نیز می پردازد.
حسابرسی را میتوان به دو گونه داخلی و مستقل انجام داد. حسابرسی داخلی توسط حسابرس داخلی انجام می شود که توسط بخش مدیریت سازمان استخدام و به منظور بهبود سامانه کنترل داخلی و سامانه حسابداری انتخاب می گردد. حسابرس مستقل توسط سهام داران شرکت جهت بررسی صورت های مالی حسابداران تعیین می شود.
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات مالی شرکت می باشد.
حسابرسان برخی از کارها را نمی توانند انجام دهند که در زیر به دو مورد از آنها اشاره شده است:
پیش بینی آینده:
از آنجا که حسابرسی به بررسی حسابداری ادوار گذشته می پردازد، نمی تواند پیش بینی کند که در آینده چه اتفاقی برای شرکت رخ می دهد و همچنین نمی تواند ضمانت ادامه فعالیت شرکت را داشته باشد.
حضور همیشگی در شرکت:
حسابرسی در مواقع خاص و دوره های معینی انجام می گردد و نمی توانند به طور دائم در شرکت حضور داشته باشند زیرا هدف آنها بررسی تخلف های مالی است نه شناسایی تخلف های احتمالی.
علی رغم اینکه حسابداری و حسابرسی دو زمینه مشترک هستند، اما می توان گفت که حسابرسی دامنه وسعت بیشتری نسبت به حسابداری دارد زیرا دارای درک عمیق تری نسبت به قوانین مالیاتی و استاندارد های حسابداری و حسابرسی است.
در نتیجه می توان گفت که گزارش های ارائه شده توسط حسابرسان برای تصمیم گیری منطقی کاربران صورت های مالی، از جمله بستانکاران، سهامداران، سرمایه گذاران، تأمین کنندگان، بدهکاران، مشتریان، دولت و غیره، بسیار حائز اهمیت و مفید است.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله جایگاه حسابرسی را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…