در حال حاضر برخی از افراد برای کسب ایده های خود و ورود به دنیای کسب و کار اقدام به تاسیس شرکت های دانش بنیان می کنند که ثبت این گونه ها شرکت ها باعث می شود افراد از طریق تجاری سازی و تولید ایده های خود کسب درآمد نمایند.
در ادامه مطلب به شرح قوانین، مقررات و شرایط لازم برای ثبت شرکت های دانش بنیان پرداخته می شود.
بر اساس ماده ۱ قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، شرکت دانش بنیان به صورت زیر تعریف می شود:
“شرکت ها و موسسات دانش بنیان شرکت یا موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور موارد زیر تشکیل می گردند:
هم افزایی علم و ثروت
توسعه اقتصاد دانش محور
تحقق اهداف علمی و اقتصادی
تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزار های مربوطه
در نحوه ثبت شرکت دانش بنیان با ثبت سایر شرکت ها تفاوت چندانی وجود ندارد و این شرکت ها نیز بایستی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس www.ssaa.ir با روند معمول سایر شرکت ها به ثبت برسند.
بر همین اساس در مرحله اول، لازم است که شرکت مورد نظر مانند یک شرکت عادی به ثبت برسد و سپس نسبت به دانش بنیانی کردن آن اقدام نمود تا بتوان از مزایای قانونی این نوع شرکت ها استفاده کرد.
سلسله مراتب ثبت شرکت دانش بنیان:
نکته 1: درصورتی که شرکت مورد نظر، پس از این دوره نیز بخواهد از مزایای قانون استفاده نماید، لازم است مجدد مورد ارزیابی قرار گیرد.
نکته 2: پرداخت هزینه های ارزیابی برای کسب عنوان دانش بنیان در شرکت مورد ثبت، توسط معاونت علمی ریاست جمهوری صورت می گیرد و شرکت برای ارزیابی، نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله کاهش هزینه سازمان را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.
شاخص های تشخیص شرکت های دانش بنیان، به دو دسته شاخص های عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند.
شاخص های عمومی:
لازم است که حداقل دو سوم از اعضای هیئت مدیره شرکت، حداقل دو مورد از شرایط زیر را احراز نمایند.
حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.
حداقل 3 سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت، ناشی از فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش بنیان (شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالا های دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان) آن شرکت از طریق قرارداد باشد.
سابقه بیمه پرداختی برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت، حداقل 6 ماه باشد.
تبصره: شرکت هایی که در مرحله تجاری سازی اولین کالای دانش بنیان خود هستند، در صورتی که دارای تولید پایلوت موفق باشند و استاندارد های لازم را از مراجع ذی صلاح داخلی یا بین المللی کسب کرده باشند و دارای بازار مطمئن و یا اعلام نیاز معتبر همراه با قرارداد تولید کالا باشند، از رعایت بند 1 و 2 مستثنی هستند.
شاخص های اختصاصی:
شرکت های متقاضی برای ثبت دانش بنیان بایستی علاوه بر دارا بودن شاخص های عمومی موجود در بالا، واجد تمامی شرایط اختصاصی در یکی از دسته های زیر نیز باشند:
شرکت مورد نظر بایستی تولید کننده کالا های دانش بنیان بر اساس فهرست کالا های مصوب باشد که این کالا ها در 2 سال گذشته ارتقا یافته اند و یا عرضه شده اند.
یکی از شروط لازم برای شرکت های تولید کننده و دانش بنیان، تولید کالا های دانش بنیان می باشد که بر اساس دو رویکرد زیر باشند:
حوزه هایی مانند فناوری زیستی، نانو، فوتونیک و اپتیک و… که وجود کالا های دانش بنیان و یا فناوری برتر در آنها وجه غالب را دارد و متوسط فعالیت های تحقیق و توسعه در آن ها بیشتر از سایر حوزه های فناوری و صنعتی است.
سایر حوزه ها و بخش هایی مانند نفت، گاز، عمران، حمل و نقل و… که وجود کالا های دانش بنیان روی آن ها غلبه ندارد، اما توسعه و گسترش فناوری های برتر و ظهور محصولات دانش بنیان در آن ها مشاهده می گردد.
طبق آئین نامه، معیار های سه گانه تشخیص محصولات دانش بنیان نیز عبارت است از:
طبق “آئین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، شرکت های متقاضی باید علاوه بر کسب شرایط ذکر شده در شاخص های عمومی (شامل کسب حداقل درآمد ذکر شده ناشی از فروش فناوری، کالا و خدمات دانش بنیان، نیروی انسانی و سابقه بیمه کارکنان)، کلیه شرایط مشخص شده در شاخص های اختصاصی این آئین نامه را نیز احراز نماید.
طبق “آئین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان” مصوب کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا “یکی از شرط های لازم برای شرکت های تولید کننده و دانش بنیان، تولید کالا های دانش بنیان می باشد.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله اخذ جواز کسب را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
شرایط پذیرش طرح های حمایتی به شرح زیر می باشد:
برای تکمیل فرم بررسی فناوری طرح های دانش بنیان در قالب تعاونی، می بایست:
اطلاعاتی نظیر نام شرکت، نوع شرکت، شماره ثبت، آدرس سایت اینترنتی، شماره تلفن ثابت و تلفن همراه و آدرس ایمیل را پر کنید.
در بخش دوم،بخش صنعت و فناوری، نام محصول و کاربرد محصول را وارد کرد.
در خصوص تکمیل اطلاعات مالکیت معنوی، زمان دست یابی به نوآوری و اطلاعاتی نظیر عنوان نوآوری، اقدام نمایید.
در رابطه با جایگاه محصول در چرخه فناوری نیز، یکی از موارد (مطالعات اولیه، مطالعات تکمیلی، نمونه کارگاهی، نمونه آزمایشگاهی و نمونه صنعتی) را انتخاب کنید و توضیح دهید که چرا محصول در جایگاه انتخاب شده قرار دارد.
پس از ورود اطلاعات توسط شرکت های متقاضی در سامانه دبیر خانه کارگروه، آن ها را برای کارگزاران مربوطه ارسال می کنند.
نتایج بررسی کارگزاران، توسط دبیر خانه برای تصمیم گیری نهایی به کارگروه (یا کمیته کارشناسی زیر کارگروه، حسب مورد) ارجاع داده می شود.
در صورت تایید، شرکت متقاضی برای مدت 2 سال مشمول حمایت های مورد نظر قانون می باشد.
شرکت های دانش بنیان از حمایت های دولتی زیر برخوردارند:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله اهمیت بازاریابی را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…