حسابداری تورمی
حسابداری تورمی، تکنیک ویژه ای در حسابداری می باشد که در دوره های تورم بالا از آن استفاده می شود و حساب های مالی با توجه به شاخص قیمت تعدیل می شود. این نوع از حسابداری، حسابداری طراحی شده ای می باشد که برای مشکلات حسابداری بهای تمام شده تاریخی نشات گرفته شده از تورم می باشد.
شرکت هایی که دارای سطح سریع و پایدار تورم و یا تورم در حال رشد می باشند، باید دوره های خود را به روز رسانی کنند و با شرایط اقتصادی و مالی فعلی ارتباط دهند. حسابداری تورمی در کشورهای دارای تورم به شدت استفاده می شود.
حسابداری تورمی، حسابداری قیمت های عادلانه نیست. در واقع به این حسابداری، حسابداری سطح قیمت ها می گویند و مانند تبدیل صورت های مالی به واحد پولی دیگر با استفاده از نرخ تسعیر می باشد.
در شرایط تورم، سرمایه گذاران و مدیران شرکت ها میزان تحت تاثیر قرار گرفتن سهام و سود شرکت را می خواهند و معمولا تورم باعث افزایش سود ابرازی می شود، ولی بخشی از این سود از افزایش قیمت ها می باشد و به عنوان معیار ارزیابی مدیریت واحد تجاری به حساب می آید. در واقع سود تجاری و سود تورم با هم ترکیب می شوند و حسابداری تورمی یک شاخه از حسابداری تعریف می شود.
استاندارد تورم باعث ویژگی های اقتصادی ذکر شده در ذیل می شود:
موانع استفاده از حسابداری تورمی
چندین فرض به عنوان حسابداری تورمی در ایران مطرح شده است که در ذیل توضیح می دهیم:
زمانی که در بازار خرید و یا فروش، قیمت ها افزایش و یا کاهش داشته باشد، قیمت کالا و خدمات به وجود می آید. این تغییرات به شکل زیر می باشد:
تغییر سطح عمومی قیمت ها:
این تغییر برای افزایش و کاهش ارزش اندازه گیری بر اساس پول می باشد و یا اینکه تغییر در ارزش پول در تورم و رکود می باشد. در تغییر نسبی قیمت ها باید یکسان تغییر کند اما اگر قیمت ها تغییرات متفاوتی داشته باشد، این معیار را می توان از راه محاسبه مانگین موزون و یا شاخص قیمت به دست آورد.
تغییر قیمت های خاص:
نگهداری کالاهای خاص به وسیله واحدهای انتفاعی، باعث افزایش قیمت ها و کسب سود غیر عملیاتی می شود و کاهش قیمت ها به دلیل نگهداری قیمت ها باعث ایجاد زیان غیر عملیاتی می شود.
تغییر قیمت های نسبی:
این تغییر قیمت، منعکس کننده در شکل قیمت ها و یا تغییر قیمت یک کالا در قیاس با قیمت تمامی کالاها و خدمات جامعه اقتصادی می باشد. تغییرات عمومی و نسبی، بر روی قیمت کالاهای خاص می باشد.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله استانداردهای حسابداری و انواع آن را به شما پیشنهاد می کنیم.
جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی تلفنی می توانید با شماره 0912020822 تماس بگیرید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…