یکی از مشکلات جامعه کارگری در ایران، حقوق معوقه می باشد. بیشتر کارگران و کارکنان شرکت های خصوصی و دولتی با این مشکل مواجه هستند. هر زمان که یک کارمند و یا کارگر در یک شرکت و یا یک واحد اقتصادی فعالیت می کند باید، بر اساس ضوابط و قوانین وزارت کار، حقوق و دستمزد خود را به صورت کامل بر اساس مقررات وضع شده دریافت کند.

در قراردادهایی که بین کارفرما با کارمندان و کارگران بسته می شود، مبلغ، زمان پرداخت و چگونگی پرداخت حقوق ذکر می شود. اگر چنانچه، بنا به هر دلیلی این مبلغ مشخص شده پرداخت نشود، همان حقوق معوقه می باشد. در واقع این حقوق معوقه، همان مبلغ پرداختی به کارگران و کارمندان می باشد که با وجود کارکردن در این واحدهای اقتصادی، در طول ماه ها حقوق و دستمزد خود را دریافت نکرده اند.

مشاوره قانون کار و بیمه

اجتناب کارفرما از پرداخت حقوق:

بر اساس قوانین وزارت کار و امور اجتماعی در رابطه با قوانین وضع شده درباره حقوق پرداختی، هیچ کارفرمایی نمی تواند از پرداخت حقوق خودداری کند و آن را پرداخت نکند. تمامی کارفرمایان می بایست بر اساس قرارداد، مبلغ دیافتی ذکر شده را در زمان مشخص شده، پرداخت کنند و موظف می باشند که نسبت به انجام این کار اقدامات لازم را انجام دهند.

شرایط وصول حقوق معوقه

شرایط وصول حقوق معوقه:

کارگران و کارمندان در صورت عدم دریافت حقوق از سوی کارفرما، قبل از هر اقدام قانونی می توانند از راه گفتگو و مذاکره با کارفرما، مشکل حقوق معوقه خود را مطرح کنند و در صورتی که این مشکل با صحبت کردن حل نشود، باید به مراجع مربوطه مراجعه کنند.

کارگران و کارمندان واحدهای اقتصادی با مراجعه به اداره کار و امور اجتماعی می توانند مشکلات قانونی کاری خود را حل کنند. در این اداره اضافه کاری، حداقل حقوق، حق بیمه و قوانین مربوط به حقوق معوقه بر اساس قانون کار محاسبه می شود.

بنابراین برای وصول حقوق معوقه می توانید به اداره کار و امور اجتماعی مراجعه کنید و بر اساس قانون، حقوق معوقه خود را مطالبه کنید. در واقع زمانی باید به اداره کار مراجعه کنید که این مشکل از راه های دیگر مسالمت آمیز حل نشده باشد. در غیر اینصورت باید به اداره مربوطه مراجعه کنید و این مشکل را از طریق هیات های کار و تنظیم شکایت حل کنید.

خدمات مالیاتی و حسابداری

نحوه محاسبه حقوق بر اساس قانون:

بیشتر کارکنان و گارگران در مورد محاسبه این حقوق معوقه مشکل دارند و نمی دانند که به چه صورت می توانند این حقوق دریافت نشده را وصول کنند. بر اساس قانون وزارت کار، به این حقوق معوقه دیرکرد ویا درصد اضافه تعلق نمی گیرد. در زمان دریافت هم می بایست کل مبلغ معوقه را دریافت کنند.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله فرق چک بین بانکی و چک بانکی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای مشاوره در زمینه بیمه تامین اجتماعی می توانید با شماره 09221044976 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی

آخرین نوشته ها

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…

شفافیت اقتصادی چیست

مهم ترین مسئله در دنیای اقتصاد امروز شفافیت مفهومی سیال و منعطف بوده و شفافیت اقتصادی است و در واقع اطلاعات کامل از دارایی های شرکت ­ها، مردم، سرمایه داران،…

اموال خارج از شمول مالیات بر ارث

آنچه از متوفی باقی می ماند اموالی است که تا قبل از پرداخت مالیات، وراث آن اجازه دسترسی به آن را نخواهند داشت. در این میان برخی اموال مشمول مالیات…