مشاغل سخت، به نوعی از مشاغل گفته می شود که پیامد ها و آسیب های جسمی و روحی زیادی به بار می آورند از جمله، کاهش شنوایی، ضعف بینایی، آسیب های جسمی و حرکتی، مشکلات قلبی و عروقی، مشکلات تنفسی، فشار های روانی و عصبی و … که این آسیب ها می توانند قبل از بازنشستگی، باعث بروز مشکل در سلامتی و جسم و روح افراد گردند.
بروز این مشکلات باعث می گردد که شخص، زودتر از موعد مقرر، به فکر بازنشستگی باشد. در ادامه این مطلب به مشاغل سخت و حق بیمه آن پرداخته شده است که آشنایی با این قوانین برای بسیاری از افراد حائز اهمیت می باشد.
مشاغل سخت و زیان بار به 2 دسته زیر تقسیم میشوند.
دسته اول: این دسته از مشاغل سخت در واقع جز مشاغل سخت نیستند و به ماهیت آنها بستگی دارد و می توانند با رعایت نکات ایمنی، سختی آنها حذف گردد. از جمله مشاغلی که در این مورد می توان به آنها اشاره نمود:
دسته دوم: این نوع از مشاغل، ذاتا سخت و زیان بارند و با رعایت نکات ایمنی، بهداشتی و تدابیر فنی که از سوی کارفرما بایستی صورت گیرد، میزان سختی آنها کاهش می یابد اما همچنان جز مشاغل سخت و زیان بار محسوب می گردند. از جمله:
آسیب هایی که در این گونه مشاغل به اشخاص وارد می گردد، باعث شده است که حساسیت بالایی برای اجرا شدن بیمه مشاغل سخت وجود داشته باشد اما متاسفانه تفاوت 4 درصدی حق بیمه مشاغل سخت با سایر بیمه ها باعث شده است که بسیاری از کارفرمایان، حاضر به پرداخت ما به التفاوت این بیمه نشوند.
بنابراین این جریان باعث شده است که کارگران بخش مشاغل سخت، یا از بیمه مشاغل سخت محروم گردند و یا مجبورند زمان بازنشستگی، 4 درصد ما به التفاوت را خودشان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمایند.
سابقه پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت، قبل یا بعد از اشتغال در مشاغل عادی به ازای هر سال سابقه یک و نیم (1.5) درصد سال محاسبه می گردد و بیمه شدگانی که در مشاغل سخت و زیان بار اشتغال دارند، به یکی از حالت های زیر می توانند از مزایای بازنشستگی با توجه به قانون بهره مند شوند.
محاسبه حق بیمه اضافه مشاغل سخت و زیان بار: حق بیمه بر اساس فرمول زیر محاسبه می گردد.
(4 در صد حق بیمه آخرین دستمزد * تعداد ماه ها) + (4 درصد مستمری محاسبه شده * مدت سابقه مشاغل سخت)
موسسه مشاوران مطالعه مقاله مشاهده سابقه بیمه تامین اجتماعی را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
طبق بخش اول بند (ب) تبصره 2 قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان بار، داشتن حداقل بیست سال متوالی و یا بیست و پنج سال متناوب اشتغال در کار های سخت و زیان بار، که در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را نیز به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده باشند بدون شرط سنی می توانند درخواست خود را به ادارات کار و امور اجتماعی استان ها جهت طرح در کمیته های استانی ارائه نمایند.
تعیین میزان سخت و زیان بار بودن مشاغل با توجه به بررسی سوابق و شرایط محیط کار می باشد که این بررسی از طریق کمیته کارشناسان موضوع ماده 2 آیین نامه اجرایی و پس از آن، کمیته استانی موضوع ماده 8 آئین نامه اجرایی مربوطه مشخص می گردد.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله بخشنامه تعیین حداقل مزد کارگران ۹۹ را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای مشاوره در زمینه بیمه تامین اجتماعی می توانید با شماره 09361204827 تماس حاصل فرمایید.
مالیات، به عنوان ابزاری کلیدی شناخته میشود که دولت از آن برای تامین منابع مالی و تامین سیاستهای اقتصادی استفاده میکند. یکی از اصلیترین صنایعی که تحت تاثیر مالیات قرار…
برای موفقیت در حرفه طلا فروشی، به دانش عمیق و تخصصی در زمینه های مختلف از جمله شناخت طلا و جواهر، اصول نگهداری زیورآلات و مدیریت و بازاریابی موثر نیاز…
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…