دستور العمل های انبارگردانی برای کارگاه ها و انبار شرکت ها تهیه می گردد و مورد استفاده قرار می گیرد. شخص مسئول که به انباردار معروف است، بایستی با توجه به نمودار و چارت سازمانی تعداد انبار ها، مقدار گردش کالا و امکانات موجود این دستور العمل را بر اساس نیاز های شرکت به صورت سفارشی تهیه کند.
از جمله اقدامات مهمی که در انبار گردانی بایستی کامل و با دقت صورت گیرد، می توان به موارد زیر اشاره نمود که در ادامه متن به شرح آنها پرداخته شده است:
مرحله قبل از آغاز شمارش دارای زیر بخش ها و اقدامات زیر می باشد.
انبارگردانی موجودی های جنسی:
این عمل با ثبت تاریخ و ساعت دقیق آغاز و خاتمه کار انجام می شود.
بازدید از انبار:
مسئول انبار گردانی وظیفه دارد که از انبار بازدید نموده و هر گونه مشکل به وجود آمده را رفع نماید.
شناسایی و تشخیص تمامی مواد و کالا های ضایعاتی از سایر موجودی ها:
بر اساس این که ضایعات موجود فضای زیادی را اشغال می کنند، بنابراین لازم است که مسئول انبار گردانی، آنها را شناسایی و مدیریت کند.
تفکیک و جداسازی تمامی اقلام راکد و معیوب از سایر موجودی ها:
وجود اقلامی که استفاده ندارند یا معیوب هستند، ممکن است باعث ایجاد مزاحمت برای کالاهای مورد نیاز و سالم گردند لذا بایستی جمع آوری و جدا گردند.
تفکیک مواد و کالا های امانی دیگران نزد شرکت از سایر موجودی ها:
کالاهای امانی نباید با کالاهای شرکت قاطی شوند بر همین اساس بایستی به طور صحیح مدیریت گردند.
گروه های شمارش:
این گروه ها شامل افرادی هستند که کارهای انبار را انجام می دهند و در تیم مشخصی قرار می گیرند که این اقدام توسط مسئول انبار انجام می شود.
موجودی برداری:
قبل از موجودی برداری از انبار، بایستی شماره و تاریخ آخرین رسید و حواله منتهی به تاریخ شروع موجودی برداری به وسیله مسئول انبارگردانی اخذ شده و یادداشت شود.
چینش اقلام:
نحوه چینش اقلام به صورتی باشد که شمارش آنها به آسانی انجام شود و تگ ها بر تک تک کالا ها نصب شود. همچنین اگر کالایی مازاد باشد و تگ نداشته باشد، بایستی تگ سفید به آن اختصاص یابد تا در شمارش منظور شود.
ورود و خروج کالا:
در صورت ورود یا خروج یک کالا، بایستی این کار با نظارت هماهنگ کننده و با امضای وی صورت گیرد.
شمارش اقلام موجود:
بر اساس اعلام روزها و ساعات شمارش انبار، بایستی افراد مسئول برای صدور سند و یا سایر کار های مورد نیاز، قبل از روز های تعیین شده برای شمارش، به انبار مراجعه کنند.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله کاهش هزینه کارکنان را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.
وظایف امور اداری:
وظایف واحد بازرگانی:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله کاهش هزینه سازمان را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…