ERP یک راه حل سیستمی بر پایه فناوری اطلاعات می باشد که منابع سازمان را به وسیله یک سیستم به هم می پیوندد و با دقت و کیفیت بالا و همچنین با سرعت قابل قبولی، آنها را به کنترل مدیران سطوح مختلف سازمان در می آورد. این کار باعث می شود که به طور مناسب فرآیند برنامه ریزی و عملیات سازمان به راحتی مدیریت گردد.

سیستم های ERP:

سیستم های ERP به بسته های نرم افزاری جامع و کاملی گفته می شوند که به صورت راه حل های ارائه شده ای کمک به بهبود و یک پارچگی همه فرآیند ها و حوزه های موجود در کسب و کار مربوطه می نمایند. مزیت اصلی این نوع از سیستم ها، ایجاد یک بستر نرم افزاری یک پارچه و مشترک برای تمامی فرآیند های موجود در کسب و کار مربوطه است.

همچنین سیستم های ERP، دارای قابلیت ارائه خدمت به شرکت هایی بزرگ، متوسط و کوچک با هر حجمی از فعالیت و هر گونه گستردگی جغرافیایی می باشند.

برای این سیستم ها تعاریف متعددی ارائه وجود دارد که در ادامه مطلب به شرح آنها پرداخته شده است:

  1. ERP سیستم جامع و کاملی می باشد که سعی در یک پارچه سازی تمامی وظایف و بخش های موجود در یک سازمان را با استفاده از سیستم کامپیوتری واحد دارد به طوری که تمامی نیاز های این بخش ها را فراهم نماید.

  2. ERP یک تفکر، فناوری و سیستمی برای مدیریت موثر در منابع مختلف یک سازمان به شمار می رود که این در واقع از طریق اتوماتیک سازی و هماهنگی بین تمام فرآیند ها صورت می گیرد و در نتیجه باعث بالا بردن کارایی و سرعت سازمان و افزایش رضایت مشتری می گردد.

  3. ERP به یک راه حل مبتنی بر فناوری اطلاعات گفته می شود که منابع سازمان را به وسیله یک سیستم به هم پیوسته با سرعت، دقت و کیفیت بالا در کنترل مدیران سطوح مختلف سازمان قرار می دهد تا به طور مناسب فرآیند برنامه ریزی و عملیات سازمان را مدیریت کند.

خدمات حسابداری

مزایای ERP:

  • کاهش هزینه های انبار
  • کاهش هزینه سفارش ها
  • کاهش هزینه تولید
  • کاهش هزینه عملیات مالی
  • کاهش هزینه حمل و نقل
  • کاهش حجم مورد نیاز سرمایه گذاری
  • کاهش هزینه های ناشی از توقف خط تولید
  • کاهش هزینه خطا های ناشی از هماهنگی ضعیف بین واحد های مختلف سازمان
  • کاهش زمان تکمیل و نهایی کردن محصول
  • افزایش شفافیت و پیگیری و رد یابی فرآیند های تولید برای مشتری
  • افزایش قابلیت متناسب سازی برای مشتری
  • افزایش رضایت مشتری از طریق درگیر کردن او در کار ها، از لحظه سفارش تا دریافت محصول
  • هم چنین افزایش فروش و در نهایت رشد و بالندگی سازمان

معایب ERP:

  • گران بودن نصب و نگهداری این سیستم ها
  • دشوار بودن استفاده از بعضی از این سیستم ها
  • وجود مقاومت برخی از افراد برای به اشتراک گذاشتن برخی از اطلاعات حساس

علت شکست سیستم های ERP:

زمانی که این سیستم با دقت کافی برای سازمان مورد نظر پیاده سازی نشود، ممکن است موجب تحمیل هزینه های اضافی برای سازمان مورد نظر نیز گردد. معمولا این سیستم نمی تواند تمام مشکلات و نقاط ضعف سازمان مورد نظر را پوشش دهد و گاهی لازم است که سازمان در مورد نحوه عملکرد و فرآیند های خود تجدید نظر نماید و همواره در پی بهینه سازی فرآیند ها باشد در غیر این صورت ممکن است باعث ناکار آمدی تکنولوژی در پایان کار گردد.

معمولا سیستم های ERP در رسیدن به اهداف خود پیشرفت چندانی ندارند زیرا سازمان تمایلی به رها کردن فرآیند های کاری قدیمی و سنتی و نا سازگار با این گونه سیستم ها ندارد و می خواهند که این فرآیند ها را از طریق سیستم جدید اجرا نمایند.

موسسه مشاوران مطالعه مقاله حق بیمه مشاغل سخت را به شما عزیزان پیشنهاد می نماید.

اجزای ERP

اجزای ERP:

برنامه ریزی منابع سازمانی می تواند به صورت کامل و یک پارچه و یا حتی به صورت خصوصی و مرتبط به فرآیند های خاص انجام گیرد.

سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی معمولی فرآیند های کلیدی کسب و کار را شامل می شود که شامل موارد زیر می باشد:

حسابداری شرکت ها

ERP داخلی و خارجی:

می توان گفت که درست مانند سایر محصولات نرم افزاری، سیستم ERP نیز در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد با این تفاوت که بر خلاف بهبود چشم گیری که برای شرکت های خارجی داشته است، در ایران با موفقیت چندانی در بالا بردن سرعت کارایی شرکت های همراه نبوده است.

طبق نظر کار‌شناسان، دلایل اصلی برای این عدم موفقیت، عدم آگاهی سازمان ها از تفاوت بین ERP و MIS و روند اجرایی متفاوت ERP می باشد که برای پیاده سازی آن لازم است سازمان نگاهی فرآیند گرا داشته باشد نه نگاهی وظیفه گرا.

بر این اساس، انتخاب نرم افزار داخلی یا خارجی برای ERP، همواره چالشی را برای سازمان ها به همراه داشته است که موارد زیر در این خصوص تاثیر کذار می باشند:

  • نمونه های موفق از به کارگیری نرم افزار های خارجی در ایران بسیار کم می باشد.
  • اشتیاق کاذب در تهیه نرم افزار های خارجی و پرداخت هزینه های گزاف برای استقرار، تمدید اعتبار و پشتیبانی به دلیل عدم دسترسی مستقیم به شرکت های عرضه کننده خارجی، بومی نبودن و عدم تطابق نرم افزار های ERP خارجی با کسب و کار در ایران.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله مدیر مالی و مدیر اجرایی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای انجام کلیه خدمات مالیاتی می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی

آخرین نوشته ها

خدمات مالیاتی چگونه می توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند؟

همه ما می‌دانیم که راه‌اندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…

چگونه یک استراتژی معاملاتی فارکس را توسعه دهیم؟

برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معامله‌گری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…