قبل از آشنایی با صفر تا صد مراحل ثبت شرکت، باید بدانید تا زمانی که شرکت به نام شما ثبت نشده باشد هیچ حق و حقوقی نخواهید داشت. بنابراین بهتر است با صفر تا صد مراحل ثبت شرکت آشنایی داشته باشید تا بتوانید از حقوق قانونی خود دفاع کنید. موضوع این مقاله چگونگی، مراحل و به طور کلی صفر تا صد ثبت شرکت است. با ما همراه باشید.
ثبت شرکت چیست:
زمانی که برای هر ایده تجاری، توانایی و سرمایه راه اندازی و ایجاد کسب و کار جدید را داشته باشید، نیاز هست که قبل از هر اقدامی شرکت خود را به طور رسمی ثبت کنید. ثبت شرکت نوعی اعلام موجودیت است.
برند تجاری چیست:
برند تجاری زمانی به کالایی تعلق میگیرد که آن محصول متمایز از سایر محصولات مشابه باشد و ویژگی ممتاز و برتری نسبت به انواع دیگر داشته باشد. اخذ رتبه نیز مستلزم سالها کار و تلاش است و رتبه بندی بر اساس تخصص، تجربه و توان مالی شرکتی که ثبت شده و در انجام فعالیتهای خود موفق است صورت می گیرد.
صفر تا صد مراحل ثبت شرکت، نیاز به اقداماتی دارد که باید مقدمات آن را فراهم کرد. برای آشنایی با این مراحل باید قدم به قدم پیش بروید.
قدم اول- تعیین نوع شرکت
شرکتهای مختلفی برای انجام فعالیتهای تجاری و اقتصادی و غیره وجود دارد که شما باید قبل از هر کاری نوع شرکت خود را مشخص کنید.
انواع شرکتهایی که در ایران ثبت میشوند:
قدم دوم- انتخاب شرکا و سهامداران
پس از ثبت شرکت مهمترین کار انتخاب شرکا و سهامداران است. در این مرحله باید با دقت تعداد شرکا، میزان سرمایه، تخصص، انرژی و زمانی که قرار است برای انجام کارهای شرکت بگذارند را به طور دقیق، شفاف و منطقی روشن و هدف گذاری کنید. میزان مشارکت در سود و زیان نیز باید در همین مرحله تنظیم شود. پس از تقسیم وظایف و میزان آورده، هر کدام از شرکا قادر هستند اقدامات بعدی برای ثبت شرکت را انجام دهند.
قدم سوم- تعیین میزان سرمایه و آورده شرکت
پس از مشخص کردن سهامداران ونقش هایشان، وقت آن رسیده که میزان سرمایه اولیه شرکت را تعیین کنید. منظور از تعیین سرمایه تنها سرمایه نقدی شرکت نیست؛ بلکه تمام سرمایه نقدی و غیر نقدی شامل موارد اولیه، کالاهای سرمایه ای و غیره می شود. لازم است بدانید برای ثبت شرکت نیاز به حداقل سرمایه ای به میزان 1,000,000 ریال است.
نکته دیگری که نباید فراموش کنید این است که در صورتی که هرکدام از شرکا آورده غیر نقدی مانند ملک، خودرو، ماشین آلات و غیره داشته باشد باید مطابق نظر کارشناس رسمی دادگستری ارزش آورده به صورت نقدی برآورد شود و به صورت رسمی وهمراه با سایر مدارک ثبت شود.
قدم چهارم- تعیین موضوع فعالیت
تعیین موضوع فعالیت نیز از اقدامات اساسی برای ثبت شرکت است. لازم است بدانید تعیین موضوع فعالیت شرکت در 4 زمینه امکان پذیر است:
قدم پنجم- تعیین نوع شرکت
با توجه به اهداف و برنامه ریزیها باید نوع شرکت را تعیین کنید. انواع شرکتهایی که در ایران به ثبت می رسند غالباً در چند زمینه هستند که قبلاً به آن اشاره شد.
قدم ششم- تعیین نام شرکت
ششمین کار از صفر تا صد ثبت شرکت، تعیین نام شرکت است. الزاماتی که برای تعیین نام باید در نظرداشته باشید:
قدم هفتم- تعیین اعضاء هیئت مدیره و تعیین حق امضاء
پس از انجام مراحل ذکر شده وقت آن رسیده که اعضاء شرکت مشخص و سمت هرکدام نیز تعیین شود. در این مرحله باید برای تعیین این اعضا تصمیم گیری کنید:
علاوه بر تعیین اعضا مسئولیت هر کدام نیز باید در همین مرحله مشخص شود. داشتن حق امضا نیز یکی از مهم ترین کارهایی است که باید در این مرحله باید انجام دهید.
قدم هشتم- تهیه مدارک برای تأسیس شرکت
پس از انجام کارهای ذکر شده باید مدارک لازم را برای ثبت شرکت را تهیه کنید.
بسته به نوع شرکت که از کدام دسته است، مدارک مورد نیاز کمی متفاوت است.
لازم است بدانید از ابتدای سال 1398 دو بخش از مدارک حذف شده است:
اول، کپی برابر اصل مدارک هویتی اعضای شرکت مانند کارت ملی شرکا، شناسنامه و غیره
دوم، گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
لازم نبودن ارائه این مدارک به معنی عدم بررسی آن نیست، بلکه به خاطر به روز شدن و آنلاین بودن سیستم ها است چون کلیه اطلاعات لازم در سیستم ها موجود است و بررسی های لازم قابل انجام است.
قبل از انجام صفر تا صد مراحل ثبت شرکت، باید مدارک لازم برای ثبت را بدانید.
لازم است بدانید مدارک گفته شده برای ثبت شرکتهای مختلف اعم از شرکت تضامنی، سهامی، شرکت با مسئولیت محدود و غیره تفاوت داشته و برای هر ثبت هر شرکت با توجه به نوع آن مدارک درخواستی متفاوت است.
قدم نهم- ارسال مدارک به اداره ثبت شرکتها
هفتمین مرحله از صفر تا صد مراحل ثبت شرکت ارسال مدارک به سامانه ثبت شرکت ها است. برای ارسال مدارک نیازی یه مراجعه حضوری به اداره ثبت ندارید و از طریق باجه های پستی و به وسیله پست پیشتاز این کار انجام پذیر است.
قدم دهم- پرداخت هزینه ها
در مرحله آخر از صفر تا صد مراحل ثبت شرکت باید به سایت رسمی روزنامه رسمی مراجعه کرد وضمن پرداخت هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی وکثیر الانتشار و نیز ثبت رسمی در سایت اداره ثبت شرکت ها، مدارک مبنی برثبت شرکت از طریق پست به نشانی تان ارسال میشود.
پس از ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها یکی از سه حالت زیر ممکن است اتفاق بیفتد:
رد پرونده
ممکن است به خاطر وجود مشکلی در روند انجام کارها پرونده شما به طور کلی پذیرفته نشده و مدارک به نشانی شما برگردانده می شود.
اعلام نقص در پرونده
اگر مدارک خواسته شده دارای نقص وکمبود باشد برای رفع نقص مدارک آنها را به شما عودت می دهند تا پس از تکمیل دوباره آن را ارسال کنید.
پذیرش پرونده
در صورتی که تمام موارد ذکر شده رعایت شده باشد و مدارک نیز کامل باشد پرونده پذیرفته شده و شرکت تان به ثبت می رشد. در این هنگام نیاز است که شخص اصلی یا وکیل دادگستری که مدارکش را قبلاً ارسال کرده بودید، به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کرده و ضمن پرداخت هزینه های لازم مدارک را امضا کرده و مدارک مبنی بر ثبت شرکت را دریافت کند.
زمانی که برای ثبت شرکت در نظر می گیرد با توجه به نوع شرکت متفاوت است. زمان تقریبی برای هر مرحله را می توان این چنین برشمرد:
سامانه اینترنتی ثبت شرکت
سامانه ثبت شرکت ها نیز به آدرس irsherkat.ssaa.ir است که اطلاعات خواسته شده را باید در آن تکمیل و بارگذاری نمایید.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله صفر تا صد ثبت شرکت تعاونی دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…