در اساسنامه تجارت، مفهوم شرکت های تجاری به شکلی روشن تشریح نشده است، به این دلیل امکان دارد دسته بندی شرکت های تجاری مقداری دشوار به نظر بیاید، ولی با استفاده از بعضی ملاک ها می توان آن ها را در چند گونه طبقه بندی کرد.
از دیدگاه شیوه تشکیل شرکت، شرکت ها به دو گروه تقسیم می شوند.
گروه اول:
شرکت های قانونی هستند که بر اساس اساسنامه و ضوابط تجارت تاسیس شده و در چارچوب یکی از شرکت های تضامنی، نسبی، سهامی، مختلط یا تعاونی قرار خواهند گرفت.
گروه دوم:
شرکت های عملی می باشند. امکان دارد بپرسید که شرکت عملی چه نوع شرکتی است؟
به شرکتی که ممکن است به شکل ظاهری یا پنهانی فعالیت های خود را انجام دهد و در این شرایط در چارچوب هیچ کدام از شرکت های مذکور در مطلب اساسنامه تجارت حضور نداشته باشد، شرکت عملی گفته می شود.
با اندکی مطالعه درباره شرکت های تجاری می توان فهمید که در طبقه بندی شرکت های تجاری، شرکت ها را هم از نظر زمینه آن ها و هم از نظر شکل می توان طبقه بندی کرد.
شرکت هایی که زمینه آن ها تجارتی می باشد، شرکت هایی هستند که به فعالیت های تجاری مشغول می باشند. در گونه دیگر، تجارتی بودن شرکت به عنوان شرطی برای فعالیت محسوب نمی شود.
دسته بندی شرکت های تجاری با توجه به وظایف اعضای شراکت، شامل سه گروه می شود.
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات ثبت برند شرکت می باشد.
تمام شرکت های تجاری در اساسنامه تجارت ایران را می توان مربوط به شرکت های افراد و شرکت های سرمایه دانست.
در دسته بندی شرکت های تجاری طبق مالکان سرمایه، شرکت ها شامل دو گروه خصوصی و دولتی می شوند. در تمام دنیا، شرکت هایی هستند که براساس فواید عمومی تأسیس شده اند.
در این شرایط، در بعضی موارد دولت در فعالیت ها مداخله کرده و سرمایه ای را ارائه می دهد. به طور عمده این شرکت ها از قوانین شرکت های تجاری و لایحه های قانونی سال ۱۳۴۷ تبعیت می کنند.
به شرکت هایی که مکان احداث و جایگاه اصلی آن ها در ایران باشد، شرکت های داخلی یا ایرانی می گویند و از طرف دیگر به شرکت هایی خارج از این ضابطه شرکت های خارجی گفته می شود.
نکته: هرگاه شرکتی در خارج از کشور احداث شود، ولی پایگاه اصلی آن در ایران باشد، آن شرکت شامل شرکت های ایرانی می شود.
در رابطه با طبقه بندی شرکت های تجاری خارجی فعال در کشور سه مطلب حائز اهمیت است.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله عدم فعالیت شرکت را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…