صاحبان مشاغل بر اساس قانون مالیات های مستقیم، به اشخاصی می گویند که دارای فعالیت های اقتصادی می باشند و اصطلاحا مودی نامیده می شوند. بر اساس آئین نامه اجرایی ماده 95 ق.م.م، تمامی صاحبان حرف و مشاغل به 3 دسته تقسیم می گردند که در ادامه به شرح آنها پرداخته شده است.
بر اساس آئین نامه، گروه اول به اشخاصی گفته می شود که جمع مبلغ فروش محصولات و یا خدمات سال قبل، یا 10 برابر درآمد مشمول مالیات قطعی آنها با توجه به آخرین برگ تشخیص مالیات قطعی عملکرد سال 1391 و پس از آن هر کدام بیشتر از مبلغ 30 میلیارد باشد. لذا اگر فروش کالا یا خدمات سال قبل بیشتر از 30 میلیارد ریال باشد، مودی مورد نظر جز گروه اول محسوب می شود.
اشخاص زیر جز مودیان گروه اول محسوب می شوند که این تقسیم بندی فارغ از حجم فعالیت آنها می باشد:
ویژگی های اظهار نامه گروه اول: اظهار نامه مالیاتی برای صاحبان مشاغل و مودیان گروه اول شامل موارد زیر است:
ویژگی دفاتر گروه اول: صاحبان مشاغل گروه اول موظفند که دفاتر روزنامه، کل و … را نگهداری نمایند که این دفاتر بر حسب مورد می توانند دستی یا ماشینی و متکی به اسناد و مدارک باشند که با رعایت نکات مربوط به آئین تحریر دفاتر صورت می گیرند.
به مودیان و صاحبان مشاغلی که مجموع مبلغ فروش محصولات و خدمات سال قبل آنها 10 برابر مشمول مالیات قطعی شده (قبل از کسر معافیت) با توجه به آخرین برگ مالیات قطعی عملکرد سال 1391 به بعد باشد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالی ابلاغ شده باشد، هر کدام بیشتر از مبلغ 10 تا 30 میلیارد ریال باشد. لذا اگر فروش خدمت یا محصول شخص مورد نظر بین 10 تا 30 میلیارد ریال باشد، جز اشخاص گروه دوم محسوب می گردد.
ویژگی های اظهار نامه گروه دوم: اظهار نامه مالیاتی مودیان گروه دوم بایستی شامل موارد زیر باشد:
مودیانی که در گروه دوم قرار دارند، وظیفه دارند که برای سال های مالیاتی خود اسناد و مدارک معاملات انجام شده را از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا یا خدمات و سایر درآمد ها و همچنین اسناد خرید کالا و خدمات و دارایی و سایر اسناد هزینه های انجام شده را به تفکیک و به ترتیب تاریخ وقوع هر یک از رویداد های مالی نگهداری نموده و بنابراین صورت درآمد و هزینه خود را به صورت ماهانه تنظیم نمایند.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله مالیات بر درآمد اتفاقی را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
گروه سوم مودیان مالیاتی به اشخاصی گفته می شود که جز گروه های اول و دوم قرار ندارند و مجموع فروش کالا و خدمات آنان کمتر از 10 میلیارد ریال می باشد.
ویژگی های اظهارنامه مالیاتی گروه سوم: اظهار نامه مالیاتی مودیان مربوط به گروه سوم شامل موارد زیر است:
مودیان گروه سوم موظفند که اسناد و مدارک سال مالیاتی خود را از قبیل اسناد درآمدی فروش محصول یا ارائه خدمات، درآمد ها و اسناد خرید محصول و خدمات و همچنین سایر اسناد هزینه های انجام شده را نگهداری نموده و خلاصه درآمد و هزینه سالانه خود را تنظیم کنند.
در مواردی که صرفا عملیات ارائه خدمات باشد، 50 درصد از مبالغ تعیین شده برای قرار گرفتن در گروه های اول، دوم و سوم ملاک عمل می باشد.
در مشارکت های مدنی، جمع مبلغ فروش کالا و خدمات و یا در آمد مشمول مالیات قطعی شده کلیه شرکا ملاک عمل می باشد.
مودیانی که در هر کدام از این گروه ها قرار می گیرند تا 3 سال بعد از نظر تکالیف قانونی در طبقات پایین تر قرار نخواهند گرفت.
در 2 سال اول شروع فعالیت صاحبان مشاغل به استثنا مودیانی که بر اساس نوع فعالیت در گروه اول قرار می گیرند، انتخاب گروه و انجام تکالیف قانونی مربوط به انتخاب مودی خواهد بود.
صاحبان مشاغلی که در گروه های دوم یا سوم قرار می گیرند، می توانند در هر سال مالیاتی نسبت به انجام تکالیف گروه بالاتر اقدام نمایند.
نکته: سامانه تعیین گروه بندی مشاغل توسط سازمان امور مالیاتی به صورت اینترنتی فراهم شده است که مودیان می توانند از طریق این سامانه، گروه مالیاتی خود را تعیین نمایند.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله لیست مالیات حقوق را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…