مقالات مالیاتی

لایحه دفاعیه مالیاتی چیست

لایحه نوشتاری است که از سوی مودی به مقام قضایی تقدیم می گردد و مودی مالیاتی نیز برای اعتراض به مالیات پرداختی می تواند طرح لایحه خود را برای هیئت های حل اختلاف مالیاتی و سایر مراجع اداری ذی ربط، طرح نماید.

لایحه دفاعیه، یکی از بهترین ابزار ها برای مودی و وکلای آنها می باشد که برای دفاع از حق و حقوق مودی مورد استفاده قرار می گیرد.

مودیان مالیاتی زمانی که به میزان مالیات محاسبه شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور معترض باشند، می توانند با طرح اعتراض خود، پرونده را جهت رسیدگی به هیئت های اجرایی ارجاع دهند.

چگونگی تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی:

طبق ماده 237 ق.م.م هر گاه مودی استعلام گزارش کامل رسیدگی را از اداره امور مالیاتی بخواهد، این سازمان موظف است که اطلاعات را در اختیار وی قرار دهد. این گزارش مبنای صدور برگ تشخیص میزان مالیات پرداختی توسط مودی می باشد.

در ادامه مودی باید مراحل زیر را در خصوص تنظیم لایحه رعایت نماید:

  • بررسی دقیق گزارش رسیدگی
  • مقایسه برگ گزارش با ق.م.م، بخشنامه سازمان امور مالیاتی کشور، رای شورای عالی مالیاتی و رای دیوان عدالت اداری
  • تنظیم لایحه دفاعیه بر اساس مغایرت نحوه رسیدگی امور مالیاتی با ق.م.م
  • در صورت عدم اطلاعات کافی، استفاده از مشاور مالیاتی حرفه ای
  • انجام اقدامات زیر در صورت عدم حضور یکی از نمایندگان ماده 244 در جلسه رسیدگی هیئت حل اختلاف مالیاتی
  • طرح کتبی دفاعیه
  • ثبت لایحه دفاعیه و دریافت رسید
  • اعلام صورت جلسه جهت رسیدگی به عدم حضور نماینده غایب و درخواست تجدید دعوت
  • در صورت عدم حضور نماینده اتاق بازرگانی، موضوع به همراه تصویر صورت جلسه رسیدگی به اتاق بارزگانی اعلام و ارسال گردد.

اعضای تشکیل دهنده هیئت حل اختلاف:

طبق ماده 244 ق.م.م این هیئت با عنوان ” هیئت حل اختلاف مالیاتی ” به این امر رسیدگی می کنند که از 3 نفر به شرح زیر تشکیل شده است:

  1. نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
  2. قاضی شاغل یا بازنشسته
  3. نماینده ای طبق نظر مودی یا با توجه به زمینه فعالیت مودی از یکی از ادارات زیر:
  • اتاق بازرگانی
  • صنایع و معادن
  • اتاق تعاون
  • جامعه حسابداران رسمی کشور
  • مجامع فنی و حرفه ای
  • تشکل های صنفی
  • شورای اسلامی شهر

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات دفاع مالیاتی می باشد.

تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی

ماده 97 قانون مالیات های مستقیم :

ماده 97 ق.م.م: درآمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی موضوع این قانون که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می‌ باشند به استناد اظهارنامه مالیاتی مؤدی که با رعایت مقررات مربوط تنظیم و ارائه شده و مورد پذیرش قرار گرفته باشد، خواهد بود.

سازمان امور مالیاتی کشور می‌ تواند اظهارنامه ‌های مالیاتی دریافتی را بدون رسیدگی قبول و تعدادی از آنها را براساس معیارها و شاخص های تعیین ‌شده و یا به ‌طور نمونه انتخاب و برابر مقررات مورد رسیدگی قرار دهد.

در صورتی ‌که مؤدی از ارائه اظهارنامه مالیاتی در مهلت قانونی و مطابق با مقررات خودداری کند، سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به تهیه اظهارنامه مالیاتی برآوردی براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب‌ شده مؤدیان از طرح جامع مالیاتی و مطالبه مالیات متعلق به موجب برگ تشخیص مالیات اقدام می ‌کند.

در صورت اعتراض مؤدی چنانچه ظرف مدت سی ‌روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات مربوط اقدام کند، اعتراض مؤدی طبق مقررات این قانون مورد رسیدگی قرار می‌ گیرد، این حکم مانع از تعلق جریمه‌ ها و اعمال مجازات ‌های عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی نیست.

حکم موضوع تبصره ماده(۲۳۹) این قانون در اجرای این ماده جاری است.

تبصره : سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ این قانون، بانک اطلاعات مربوط به نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال نماید. در طی این مدت، در ادارات امور مالیاتی که نظام جامع مالیاتی به صورت کامل به اجرا در نیامده است، مواد (۹۷)، (۹۸)، (۱۵۲)، (۱۵۳)، (۱۵۴) و (۲۷۱) قانون مالیات‌ های مستقیم مصوب سال ۱۳۸۰ مجری خواهد بود.

لازم به ذکر است که ماده 97 ، طبق بند 22 ” قانون اصلاح قانون مالیات‌ های مستقیم مصوب 1394/4/31″‌، به طور کلی تغییر کرده است، به این صورت که با برقراری نظام جامع مالیاتی، در سراسر کشور، دفاتر مودیان به طور کلی مورد رسیدگی قرار می گیرد.

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله جریمه مالیاتی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای دریافت مشاوره مالیاتی با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی
تگ: مالیات

آخرین نوشته ها

خدمات مالیاتی چگونه می توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند؟

همه ما می‌دانیم که راه‌اندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…

چگونه یک استراتژی معاملاتی فارکس را توسعه دهیم؟

برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معامله‌گری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…