بر اساس ماده 203 قانون مالیات های مستقیم، اوراق مالیاتی باید به شخص مودی ابلاغ گردد و رسید آن را اخذ کنند. چنانچه دسترسی به مودی مالیاتی برقرار نشود، این اوراق مربوطه باید در محل سکونت و یا محل کار وی به یکی از وابستگان، همکاران و یا مستخدمین تحویل داده شود.
دقت داشته باشید که از نظر مامورین ابلاغ این اوراق، شخص تحویل گیرنده باید دارای سن کافی برای تشخیص اهمیت این اوراق را داشته باشد. همچنین بین مودی مالیاتی و تحویل گیرنده ثانی آن معارضه و اختلاف وجود نداشته باشد.
تبصره 1: هر زمان که مودی مالیاتی و در صورت عدم حضور وی، بستگان و یا مستخدمین از گرفتن برگه خودداری کنند و یا اینکه هیچ یک از اشخاص ذکر شده در محل ابلاغ نباشند، مامور ابلاغ عدم حضور و عدم تحویل این اوراق را، در هر دونسخه ذکر می کند و نسخه اول را به درب محل سکونت و یا محل کار وی الصاق می کند و تاریخ زمان الصاق این اوراق، تاریخ ابلاغ آن به مودی به حساب می آید.
تبصره 2: سازمان امور مالیاتی می تواند، از خدمات پست سفارشی برای ابلاغ این اوراق به مودی استفاده کنند. این اوراق باید توسط مامورین پست به دست مودی و در صورت عدم حضور به بستگان و یا مستخدمین وی تحویل داده شود و در نسخه دوم آن رسید گرفته شود. حالا اگر مودی و یا افراد ذکر شده از گرفتن برگه ابلاغ خودداری کنند، مامورین پست این موضوع را در دو نسخه قید می کند و نسخه دوم را به نشانی محل سکونت و یا محل کار مودی الصاق می کند و نسخه اول را به اداره مالیاتی برگشت می دهد.
هر زمان که افراد ذکر شده در محل حضور نداشته باشند، مامورین پست در برگه ابلاغ بر اساس تاریخ، جمله 15 روز پس از تاریخ ذکرشده مجدد مراجعه خواهد شد را قید می کنند.
برای مطالعه مقاله مالیات مستقیم چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.
بر اساس ماده 204 قانون مالیات های مستقیم، مامورین ابلاغ برگه مالیاتی باید مراتب ذیل را روی برگه ابلاغ مشخص و امضاء کنند:
بر اساس ماده 205 قانون مالیاتی های مستقیم، هر زمان که مودی مالیاتی، یکی از ادارات دولتی و یا موسسات وابسته به دولت باشد، مامور ابلاغ باید این اوراق مالیاتی را به رئیس و یا قائم مقام رئیس تحویل بدهد و یا اینکه به رئیس دفتر آن اداره مذکور تحویل دهد.
برای مطالعه مقاله ماده 100 مالیات های مستقیم می توانید از این لینک استفاده نمایید.
بر اساس ماده 206 قانون مالیات های مستقیم، اگر مودی مالیاتی، شرکت های تجاری و یا اشخاص حقوقی باشند، این اوراق را باید به مدیر شرکت و یا افرادی که در شرکت دارای حق امضاء می باشند تحویل بدهند.
تبصره: مقررات و تبصره های ماده 203 قانون مالیات های مستقیم هم برای شرکت های تجاری و دیگر اشخاص حقوقی قابل اجرا است.
بر اساس ماده 207 قانون مالیات های مستقیم، اگر اوراق ابلاغی مالیاتی به محل کار و یا محل سکونت مودی ابلاغ شود و در پرونده هم اطلاع مودی از آدرس ابلاغی باشد و مودی به این آدرس ایراد بگیرد، تا زمانی که آدرس دیگری را به عنوان محل کار و یا سکونت خود اعلام نکند به همان آدرس ذکر شده در پرونده فرستاده می شود.
برای مطالعه مقاله ماده ۱۴۷ مالیات های مستقیم می توانید از این لینک استفاده نمایید.
بر اساس ماده 208 قانون مالیات های مستقیم، اگر در پرونده مالیاتی مودی، آدرس محل سکونت و یا محل کار وی ذکر نشده باشد، این اوراق ابلاغی یک مرتبه در روزنامه های کثیرالاانتشار حوزه اداره مالیاتی محل، آگهی می شود. اگر در محل مذبور روزنامه نباشد، در روزنامه کثیرالاانتشار نزدیکترین محل به حوزه مالیاتی آگهی می شود. چاپ این آگهی در حکم ابلاغی آن به مودی محسوب می شود.
تبصره 1: بر اساس این تبصره، باید در آگهی علاوه بر مطالب مربوط به ابلاغ، محل مراجعه مودی، مهلت قانونی و تکلیف قانونی مودی ذکر شود.
تبصره 2: در مورد مودیان مالیات مستغلات که بر اساس ماده 207، محل سکونت و محل کار آن ها مشخص نباشد، اوراق مالیاتی ابلاغی با توجه به تبصره مائده 203 به محل مستقلی که مالیات به آن مربوط است ابلاغ می شود.
بر اساس ماده 209 قانون مالیات های مستقیم، مقررات آیین دادرسی مدنی در مورد اوراق ابلاغی، جز در مواردی که در این قانون مقرر گردیده است در مورد ابلاغ اوراق مالیاتی اجرا خواهد شد.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله ماده ۹۷ مالیات های مستقیم را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…