مسئله مالیات در ایران تقریبا تابع درآمد های نفتی ایران است به طوریکه اگر درآمد های نفتی خوب باشند، دولت مشکل مالی نداشته و با پرداخت مالیات مشکل زیادی ندارد. اما از آنجایی که در سال های اخیر فشار تحریم ها بر ایران زیاد شده است، تمرکز دولت روی مالیات بیشتر شده است به شکلی که درآمد حاصل از مالیات در بودجه سالهای گذشته از درآمد نفت بیشتر شده است.
حقوق ماهانه برخی از پزشکان، گاهی معادل حقوق چندسال یک کارمند دولت می شود. دولت با زیر ساخت های خود، مالیات کارمندان را دریافت می کند ولی براساس برخی برآوردها، میزان فرار مالیاتی پزشکان بیشتر از 6000 میلیارد تومان تخمین زده شده است که برای رفع این معضل، تدبیری در نظر گرفته شود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خود مورخه اسفند ماه سال 1397 به بررسی لایحه بودجه کشور در سال 98 پرداختند که بندهای الحاقی یک و دو از تبصره 6 به شرح زیر را به تصویب رساندند:
طبق دستورالعمل کسر 10 درصد مالیات علی الحساب از پرداختی به پزشکان توسط مراکز درمانی، طبق حکم قانون بودجه سال 98 با دستور سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، به مرحله اجرا رسید.
در این دستورالعمل طبق بخش نامه فروردین ماه سال 98 و بر اساس احکام مالیاتی این قانون، گفته شد:
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع مشاوره مالیاتی می باشد.
نایب رئیس اول شورای عالی نظام پزشکی در خصوص این مصوبه ها گفت: جامعه زشکی حتما باید مالیات پرداخت کند اما مالیاتی که تعیین آن عادلانه صورت گیرد.
دکتر عزت اله گل علی زاده گفت: مسئولین و نمایندگان مجلس با نگاهی که جو ضد پزشک در بر دارد به این موضوع نگاه می کنند که این تصویر درستی از جامعه پزشکان نیست.
ایشان با اشاره به اینکه سایر اصناف هم فرار مالیاتی دارند، شفافیت بررسی فرار مالیاتی پزشکان را خواستار شدند و اظهار داشتند که جامعه پزشکی جز منظم ترین افراد برای پرداخت مالیات خود هستند.
وی افزود: برخی از پزشکان، با برخی از بیمه ها طرف قرارداد هستند و مالیات آنها از طریق بیمه کسر می گردد و خواستار اصلاح این قانون به صورت عادلانه شد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اگر میزان گردش های مالی پزشکی در طول سال کمتر از 320 میلیون تومان شود، نیازی به ارائه اظهارنامه مالیاتی ندارد.
وی افزود: رفتار برخی پزشکان در خصوص نصب دستگاه های کارت خوان درست نبود زیرا در بحث میزان مالیات پرداختی، تنها اظهارنامه مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد نه حساب بانکی پزشکان.
محمد نعیم امینی فرد در خصوص تصویب مالیات تا 35 درصد حق الزحمه پزشکان گفت: طرح پرداخت مالیات پلکانی که در حال اجراست یعنی اخذ 35 درصد با اعمال کسورات از هر 10 میلیون تومان درآمد پزشکان، با قانون پرداخت مالیات پلکانی به دولت، در تناقض است.
وی افزود: این کسورات به منابع وزارت بهداشت و درمان واریز می شود اما کسوراتی که از محل اخذ مالیات پلکانی در مجلس مصوب شده است، به حساب دولت واریز می گردد. همچنین گفت: این مصوبه، در تهران و سایر مناطق کشور از جمله مناطق محروم، به یک نوع پرداخت می گردد.
وی با اشاره به این موضوع اظهار کرد: نمی توان دو 35 درصدی از یک کارکرد کسر شود و باید راه حل اساسی پیدا شود و در بررسی این لایحه، بازنگری صورت گیرد.
پس از تصویب قانون الزام استفاده از کارت خوان برای پزشکان، دادستانی ایلام اولین گام را در اجرای این قانون برداشت و دستور پلمپ مراکز پزشکی و درمانی که از دستگاه کارت خوان استفاده نمی کنند را صادر کرد.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله صندوق مکانیزه فروش را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…