هر فرد شاغلی که دارای حقوق، دستمزد و بیمه تامین اجتماعی می باشد، باید بخشی از حقوق و دستمزد خود را به وزارت اقتصاد و دارایی پرداخت کند. این میزان از حقوق پرداختی را مالیات حقوق و دستمزد می گویند.
مقدار حقوق پرداختی در هر سال بر اساس وضعیت اقتصاد کشور، مقدار تولید، میزان تورم و کسادی و در نهایت راکدی بازار در حال تغییر می باشد و میزان مالیات هم بر اساس میزان حقوق و دستمزد تعیین شده در هر سال مشخص می گردد.
در هر سال اظهار نامه هایی از سوی وزارت اقتصاد و دارایی صادر می شود و مقدار مالیاتی که اشخاص حقیقی و حقوقی باید پرداخت کنند را مشخص می کند و میزان محاسبه آن را بر حسب درآمد و شرایط اقتصادی هر سال بیان می کند.
مالیات بر حقوق و دستمزد، درآمدی برای دولت می باشد که به وسیله آن هزینه های عمومی کشور را تامین می کند. بر این اساس دولت تمهیداتی را قرار داده است که اشخاصی که دارای درآمد بالاتری می باشند، باید مالیات بیشتری پرداخت کنند. کسانی که دارای درآمد کمتری می باشند معاف از مالیات می باشند و یا اینکه مالیات بسیار کمتری را پرداخت می کنند.
برای مطالعه مقاله مالیات بر واردات می توانید از این لینک استفاده نمایید.
این میزان از مالیات در سال 1399 با توجه به مقررات جزء (2) بند (الف) تبصره 12 قانون بودجه کل کشور مشخص می شود.
در هر سال قانون حقوق و دستمزد به این صورت می باشد که هر فرد شاغلی که دارای حقوق و دستمزد تا سقف سه میلیون و ششصد هزار تومان می باشد، از پرداخت مالیات حقوق و دستمزد معاف می باشد، و اگر فرد دارای حقوق و دستمزد بالاتری باشد، مبلغ مالیات پرداختی با توجه به میزان حقوق و دستمزد متغیر می باشد.
براساس ماده 84 قانون مالیات های مستقیم، سقف معافیت مالیات بردرآمد سال 98، سی و سه میلیون تومان است. به این ترتیب هرشخص اگر سالانه از سی و سه میلیون تومان در آمد بیشتری داشته باشد موظف است بر اساس میزان مالیات تصویب شده در سال 98، مقداری از حقوق خود را به عنوان مالیات بپردازد.
در ضمن در بند اول تبصره 6 قانون بودجه نکته ی دیگری نیز وجود دارد که کسانی که بالاتر از مبلغ دو میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومان حقوق می گیرند، مالیات برای آن ها با روش پلکانی محاسبه می شود.
برای مطالعه مقاله مراحل اعتراض به مالیات می توانید از این لینک استفاده نمایید.
افراد شاغلی که دارای حقوق دریافتی تا سقف سه میلیون و ششصد هزار تومان می باشند، از پرداخت مالیات معاف می باشند. افراد شاغلی که دارای حقوق و دستمزد تا سقف نه میلیون تومان می باشند، مبلغ سقف سه میلیون و ششصد هزار تومان از مبلغ دریافتی کم می شود و مبلغ باقی مانده شامل 10% مالیات می شود.
افرادی که دارای حقوق و دستمزد بالاتر از نه میلیون تومان تا سقف دوازده میلیون و ششصد هزار تومان می باشند، بعد از کسر نه میلیون تومان از حقوق دریافتی، مابقی مبلغ باقی مانده شامل 15% درصد مالیات می شود.
افرادی که دارای حقوق و دستمزد بالاتر از دوازده میلیون و ششصد هزار تومان تا سقف هجده میلیون تومان می باشند، بعد از کسر دوازده میلیون و ششصد هزار تومان از حقوق دریافتی، مابقی مبلغ شامل 20% مالیات می شود.
افرادی که دارای حقوق و دستمزد بالاتری نسبت به مبالغ ذکر شده دارند، بعد از کسر مبلغ دوازده میلیون و ششصد هزار تومان الباقی مبلغ شامل 25% مالیات حقوق و دستمزد می شود. به طور کلی این قانون بدین صورت می باشد که کل درآمد کارکنان دولتی و غیر دولتی که شامل حقوق، مزایا و کارانه می باشد تا یک و نیم برابر شامل مالیات به نرخ 10% می باشد و اگر مبلغ دریافتی بیشتر از مقدار تعیین شده برای 10% باشد، مشمول 15% مالیات حقوق و اگر حقوق دریافتی بیشتر از مبلغ 15% مالیات باشد مشمول 20% مالیات حقوق و دستمزد می باشد. حال اگر حقوق دریافتی بیشتر از مبالغ تعیین شده باشد، مبلغ باقی مانده از سقف 20%، مشمول 25% مالیات حقوق و دستمزد می باشد.
برای مطالعه مقاله گروه بندی مالیاتی مودیان حقیقی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
با توجه به تبصره (1) ماده 86 قانون مالیات ها کشور، بعضی از مشاغل هستند که شامل این قانون نمی شوند.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله تشکیل پرونده مالیاتی را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…
نمایش دیدگاه ها
سلام عالییییی بود ممنونم 🙏🙏🙏
خیلی ممنون
خواهش میکنم
خیلی عالی بود ممنون از توضیح کامل