از جمله طرح هایی که سالهاست ذهن نمایندگان مجلس و کارشناسان سازمان امور مالیاتی کشور را درگیر خود کرده است و در مورد آن بحث های زیادی می شود، دریافت مالیات از خانه های خالی و مالکان آنها می باشد.
از سال 1391 شدت رسیدگی به این موضوع بیشتر شد و این رسیدگی و بحث ها سرانجام باعث شد که طرح به مرحله اجرا برسد.
طبق حکم ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم، واحد های مسکونی موجود در شهر های پر جمعیت ( بیش از صد هزار نفر ) که خالی از سکنه شناسایی شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات قرار می گیرند.
این مالیات در سال دوم به میزان یک دوم مالیات متعلقه، در سال سوم یک برابر مالیات متعلقه و در سال چهارم به بعد یک و نیم برابر مالیات متعلقه می باشد.
هر چند قانون اخذ مالیات از خانه های خالی به مرحله اجرا رسید ولی تا اجرای کامل آن مسیر زیادی را باید طی کرد.
بر اساس این مصوبه، در تبصره 7 ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم، مقرر شد که وزارت راه و شهر سازی موظف است که تا شش ماه پس از تصویب این قانون، اقدام به ایجاد ” سامانه ملی املاک ” کند.
طراحی این سامانه باید به شکلی باشد که امکان شناسایی مالکان و ساکنان تمامی واحد های مسکونی، تجاری، اداری و خدماتی فراهم گردد.
طبق سر شماری نفوس و مسکن سال 1395 گفته می شود که تعداد 2.58 میلیون از واحد های مسکونی کشور، خالی از سکنه می باشند در حالی که این آمار در سرشماری سال 1390، 1.6 میلیون واحد بر آورد شده بود.
این امر نشان می دهد که بیش از 11 درصد از کل واحد های مسکونی کشور، خالی می باشند. برای مثال در تهران تعداد خانواده های مستاجر 1.8 میلیون خانواده است و حدود 490 هزار واحد خالی وجود دارد.
کارشناسان معتقدند که اجرای این طرح باعث افزایش میزان عرضه مسکن می شود و این افزایش عرضه، باعث کاهش قیمت مسکن خواهد شد.
هم چنین این طرح باعث بهبود وضعیت اسکان مستاجرین می گردد و دیگر شاهد احتکار مسکن و رشد بیش از حد قیمت مسکن نخواهیم بود.
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات مشاوره ای مالیاتی می باشد.
قانون اخذ مالیات از خانه های خالی در سال 1394 بار دیگر مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت. آن ها پس از بررسی های گوناگونی به این نتیجه رسیدند که در اجرایی نشدن این قانون، هفت مشکل اساسی و باز دارنده وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره می شود:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله نقل و انتقال ملک را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…