محبوب ترین و متداول ترین روشهای پرداخت الکترونیک استفاده از پایانه فروش یا درگاههای پرداخت الکترونیک هستند. هر چند در استفاده از درگاه پرداخت الکترونیکی نیاز به دخالت پول نقد نیست و کلیه تراکنشها با استفاده از کارتهای بانکیهای مورد نظر انجام میشود اما این به معنی عدم پرداخت مالیات درگاه پرداخت اینترنتی نیست. اگر شما هم میخواهید با مالیات درگاه پرداخت اینترنتی بیشتر آشنا شوید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
با ورود فنّاوری و افزایش ارتباطات کاربران در فضای اینترنت، کسب و کارهای اینترنتی جایگاه ویژهای در زندگی مردم و مشاغل باز کرده است. دیگر کاربران مجازی به خریدهای اینترنتی اعتماد کامل دارند و صاحبان مشاغل نیز به توسعه کسب و کار خود در فضای وب میاندیشند. بستر وب، بزرگترین فرصت برای صاحبان کسب و کار و فضایی مناسب برای خرید بهتر مصرفکنندگان است.
از ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ کلیه صاحبان کسب و کارهایی که از درگاه پرداخت اینترنتی استفاده میکنند، برای ادامه کار باید در سامانه امور مالیاتی ثبتنام کرده و کد رهگیری مالیاتی را ارائه دهند تا مجاز به دریافت درگاه پرداخت دستگاه کارت خوان باشند.
تکالیف قانونی صاحبان کسب کارهای اینترنتی:
سازمان صاحبان کسب و کارهای اینترنتی برای فعالیت در بستر وب موظف به انجام تکالیف قانونی و پرداخت مالیات هستند. برای این کار صاحبان کسب و کارهای اینترنتی باید تشکیل پرونده مالیاتی دهند و وضعیت اشتغال خود را به صورت کتبی اعلام نمایند.
پرداخت مبلغ خرید که توسط درگاههای پرداخت اینترنتی انجام میشود، مشمول پرداخت مالیات است. برای پرداخت مالیات درگاه پرداخت اینترنتی در خریدهای آنلاین، باید هرکدام از درگاه ها به حساب بانکی خاصی متصل باشند، ضمن آنکه صاحبان شرکت نیز باید پرونده مالیاتی داشته باشند.
مطابق ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی، بانک مرکزی ایران موظف است که کلیه دستگاههای پوز درگاههای پرداخت الکترونیک را ساماندهی نماید.
دریافت کد مالیاتی درگاه پرداخت اینترنتی دارای 8 مرحله زیر می باشد.
سقف مجاز معافیت مالیاتی:
مطابق مقررات جز ۴ بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ معافیت مالیاتی درآمد تا مبلغ ۴۸۰ میلیون ریال است. یعنی اگر درآمد سالیانه شما رقمی کمتر از ۴۸۰ میلیون ریال باشد مشمول پرداخت مالیات نخواهید بود.
همانطور که گفته شد سقف معافیت مالیاتی ۴۸۰ میلیون ریال است.
اخذ درگاه پرداخت اینترنتی دارای 9 شرط زیر می باشد.
فروشگاه اینترنتی نیز مانند سایر کسب و کارهایی که در دنیای واقعی مشغول فعالیت هستند، باید برای پرداخت مالیات، اظهارنامه مالیاتی خود را در زمان مقرر تهیه و تحویل سازمان امور مالیاتی دهند.
مؤدیان مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی، باید اسناد و مدارک مربوط به کسب و کار خود را نگهداری کرده تا در صورت لزوم در اختیار مأموران مالیاتی قرار دهند. این اسناد و مدارک شامل:
اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل گروه اول، باید در زمان مقرر علاوه بر اظهارنامه، ترازنامه، صورت حساب سود و زیان خود را تحویل دهند؛ اما مشاغل گروه سوم وظیفه دارند در زمان مقرر فقط اظهارنامه مالیاتی خود را تهیه کرده و به سازمان مالیاتی تحویل دهند.
هرگونه خرید و فروش که در بستر وب اتفاق میافتد، شبیه خرید و فروش در دنیای واقعی است و محاسبه مالیات فروشگاه های اینترنتی نیز مانند فروشگاههای واقعی بر اساس اظهارنامه ارائه شده و خود اظهاری صاحبان کسب و کار در خصوص درآمدهای کسب شده است. مأموران مالیاتی باید دفاتر، صورتهای مالی، اسناد و مدارک خرید و فروش مؤدیان را بررسی کرده و مالیات تعلقگرفته به آنها را تشخیص دهند.
مطابق ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات اشخاص حقیقی یا حقوقی، باید اطلاعات مربوط به معاملات خود در سامانه صورت معاملات فصلی ارائه دهند. این گزارشها شامل اطلاعات هویتی، مدارک فعالیت، اطلاعات کالا و خدمات عرضه شده میباشد.
مهلت ارسال معاملات فصلی یک ماه و نیم پس از پایان هر فصل است. برای ارائه صورت معاملات فصلی دو راه را پیش رو دارید:
مطابق قانون دائمی مالیات بر ارزشافزوده که از دی ماه ۱۴۰۰ اجرایی میشود، مؤدیان تا پایان ماه برای پرداخت مالیات و عوارض ارزشافزوده پس از تصویب اظهارنامه فرصت دارند.
سازمان امور مالیاتی طی هشت مرحله مالیات بر ارزش افزوده فراخوان کرده است، اگر کسب و کار شما در یکی از این هشت گروه بگنجد مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشود. برای جلوگیری از فرار مالیاتی و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مؤدیان باید اقدامات را انجام دهند:
مطابق قوانین مالیاتی برخی از کسب و کارهای اینترنتی از پرداخت مالیات معاف هستند ازجمله این کسب و کارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شرکتهای دانشبنیان که فعالیتهای اینترنتی دارند به مدت ۲۰ سال معاف از مالیات هستند.
کسب و کارهای آموزشی و فعالیتهای وابسته درصورتیکه از سازمان وزارت ارشاد اسلامی و مجوز داشته باشند.
لازم است بدانید هر چند شرکتهایی که از پرداخت مالیات معاف هستند هم با این وضع به انجام وظایف قانونی هستند. این به آن معنا است مؤدیان باید تکالیف مالیاتی خود را در موعد مقرر انجام دهند.
آیا فروشگاههای اینترنتی هم موظف به پرداخت مالیات هستند؟
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی به میزان درآمدی که دارم و اضافه پرداخت مالیات هستند فعالان اینترنتی که در بستر اینترنت نیست مشغول کسب و کار هستند نیز مشمول این قانون میشود.
عدم انجام تکالیف مالیاتی چه عواقبی برای کسب و کارهای اینترنتی دارد؟
در صورت عدم انجام فعالیتهای مالیاتی علاوه بر لغو امتیازات مشمول پرداخت جریمه میشوید.
آیا داشتن کد رهگیری مالیاتی به معنای پرداخت مالیات است؟
خیر گرفتن کد رهگیری برای شناسایی کسب و کارهاست و مجوزی برای پرداخت مالیات محسوب نمیشود.
در چه صورت سازمان امور مالیاتی حسابهای مؤدیان را برای دریافت مالیات بررسی میکند؟
سازمان امور مالیاتی اجازه بررسی حساب صاحبان کسب و کارهای دارای درگاه پرداخت اینترنتی را ندارد مگر آنکه گردش مالی بالای ۵ میلیارد تومان داشته باشند.
استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی بدون داشتن کد مالیاتی مجاز است؟
این کار هم برای سرویسدهنده و هم برای سرویسگیرنده تخلف محسوب میشود.
ملاک سازمان امور مالیاتی برای بررسی وضعیت مالیاتی فروشگاههایی که دارای درگاههای پرداخت اینترنتی هستند چیست؟
ملاک سازمان امور مالیاتی برای دریافت مالیات، اظهارنامه مالیاتی است.
مالیات درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
درگاههای پرداخت اینترنت در گذشته مشمول مالیات نبود اما از سال ۱۳۹۸ با تصویب هیئت دولت از مشاغل اینترنتی هم مالیات دریافت میشود.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله پیگیری و استعلام کد اقتصادی دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…