یکی از مهمترین درآمدهای دولت، اخذ مالیات و عوارض می باشد و می تواند این مالیات را برای بهتر شدن شرایط اجتماعی و بهره وری مناسب برای کشور استفاده کند. بر اساس قوانین گمرکی کشور، دارندگان حقیقی و حقوقی کارت بازرگانی، دارای مجوز برای تجارت در واردات و صادرات می باشند و در واقع داشتن این کارت در حکم مجوز برای صادرات و واردات کالا می باشد.
داشتن کارت بازرگانی به تنهایی باعث ایجاد مالیات نمی شود، انجام معاملات واردات و صادرات بر اساس این کارت، استفاده کننده از این کارت را مشمول مالیات می کند. بر اساس ماده 131 قانون مالیات های مستقیم، 25% درآمد حاصله از کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و شرکت های بازرگانی مشمول مالیات می باشد.
بر اساس قانون مالیات های مستقیم اشخاص حقیقی که دارای کارت بازرگانی می باشند و برای واردات و صادرات از این کارت استفاده می کنند، باید 4% از واردات خود را برای ارزش گمرکی واریز نمایند. دقت داشته باشید که اگر شخصی که دارای کارت بازرگانی می باشد و این کارت را به شخص دیگری برای واردات و صادرات واگذار کرده باشد، برای پرداخت مالیات این معاملات، باید شواهد و مدارک کافی برای اثباتش را داشته باشد، مگر اینکه در ازای در اختیار قرار دادن این کارت مبلغی را دریافت کرده باشد، که به میزان این مبلغ دریافتی، مشمول مالیات می شود.
بر اساس ماده 131، اگر دارای کارت بازرگانی می باشید و از آن استفاده می کنید، میزان مالیات مشمول به شرح ذیل می باشد:
برای مطالعه مقاله تفاوت بین برگ تشخیص و برگ قطعی مالیات بر درامد می توانید از این لینک استفاده نمایید.
تمامی اشخاصی که دارای کارت بازرگانی می باشند و با این کارت فعالیت اقتصادی انجام می دهند، باید بر اساس قانون مالیات ها، 4% از ارزش گمرکی واردات قطعی کالا را پرداخت نمایند.
اشخصی که در ذیل نام برده می شوند، از پرداخت مالیات 4% معاف می باشند:
دیگر افراد حقیقی و حقوقی که دارای کارت بازرگانی می باشند و از این کارت استفاده می کنند و دارای فعالیت می باشند، باید مالیات 4% علی الحساب را پرداخت نمایند.
هر زمان که برگ تشخیص مالیات کارت بازرگانی به دارنده کارت ابلاغ شود و این دارنده، ادعا کند که این مالیات مربوط به او نمی باشد، باید کتبا و با داشتن دلایل و مدارک کافی و مورد قبول که شامل اطلاعات، اسناد قرارداد با وی، وکالتنامه تنظیمی، مشخصات کامل استفاده کننده کارت همچون:
نام و نام خانوادگی، نام شرکت، شماره شناسنامه و کد ملی، شماره ثبت، شماره اقتصادی، تاریخ تولد و تاریخ ثبت، آدرس کامل، تلفنهای تماس، پست الکترونیک و رسید دریافت کارمزد و یا وجوه دریافتی همراه با امضاء و درج تاریخ به اداره امور مالیاتی مربوطه ارائه دهد.
بر اساس ماده 157 قانون مالیات های مستقیم، هر زمان که این مودی با داشتن شرایط ذکر شده در بالا به سازمان مراجعه کند، پرونده مالیاتی این شخص به فوریت مورد بررسی قرار می گیرد.
برای مطالعه مقاله نکات مهم دادرسی مالیاتی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
کارت بازرگانی که همان مجوز برای صادرات و واردات اشخاص حقیقی و حقوقی است، دارای انواع مختلفی می باشد:
بر اساس بند 2 ماده 10 اساسنامه قانون صادرات و واردات، اشخاص حقیقی و حقوقی با داشتن شرایط ذکر شده در ذیل می توانند برای گرفتن این کارت اقدامات لازم را مبذول کنند:
افراد حقیقی ایرانی:
افراد حقیقی غیر ایرانی:
مشاغلی که مشمول گرفتن کارت بازرگانی نمی باشند:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله برگ تشخیص مالیات را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…