معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان
شرکت ها و موسسات دانش بنیان، شرکت و یا موسسه خصوصی و تعاونی می باشند که برای افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فن آوری برتر و با ارزش افزوده فراوان در تولید نرم افزارهای مربوطه تشکیل می شود.
شرکت های دانش بنیان امروزه جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند و ثبت این شرکت ها متفاوت تر از دیگر شرکت ها می باشد، زیرا این شرکت ها دارای مزایای متنوع و متفاوتی از جمله معافیت مالیاتی با شرایط خاص می باشند.
دارایی اساسی این شرکت های دانش بنیان، دانش و فن آوری می باشد و در راستای گسترش اختراع، نوآوری و تولید نرم افزار فعالیت می کنند.
این شرکت ها، کالایی تولید نمی کنند و دارای زمین و ماشین آلات خاصی نمی باشند. گروهی از افراد تحصیلکرده و با تجربه، در این شرکت ها، اطلاعاتی تولید می کنند و این اطلاعات تولید شده محصول اصلی این شرکت ها می باشد و برای آن ها درآمد زایی می کند. از مهمترین مسائل حقوقی این شرکت ها، حفظ حقوق معنوی این اطلاعات می باشد، زیرا مهمترین دارایی این شرکت ها تولید محتوای علمی بوده و محصولی برای مصرف تولید نمی کنند.
اهداف شرکت های دانش بنیان
اهداف شرکت های دانش بنیان:
هدف این شرکت ها، افزایش علم، ثروت، توسعه اقتصادی دانش محور و استفاده بهتر از نیروهای های دانشگاه ها و موسسات پژوهشی مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات می باشد. این موسسات به تحقق اهداف علمی کشور که شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری، تجاری سازی نتایج تحقق و توسعه طراحی، تولید کالا و خدمات محصولات دانش بنیان با ارزش افزوده فراوان می پردازند.
موضوع کلی شرکت های دانش بنیان عبارتند از:
انواع شرکت های دانش بنیان:
شرکت های دانش بنیان دارای دو نوع می باشند:
1- شرکت هایی که مالکیت آن برای اعضای هیات علمی می باشد و اگر چنانچه سهام دانشگاه در این شرکت کمتر از 50% باشد، شرکت دانش بنیان خصوصی محسوب می شود.
2- شرکت هایی که مالکیت آن برای دانشگاه می باشد و اگر چنانچه سهام دانشگاه 50% و یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان دولتی محسوب می شود.
علاوه بر تقسیم بندی ذکر شده در بالا، یک تقسیم بندی دیگر برای این شرکت ها وجود دارد که به دو سطح نوع 1 و نوع 2 تقسیم می شوند و هر کدام از آن ها نیز به دو دسته نوپا و تولیدی نیز تقسیم می شوند.
این تفاوت در تقسیم بندی به دلیل ارائه تفاوت در محصولات می باشد:
سطح 1: محصولات این سطح در حوزه فناوری برتر و با ارزش افزوده بالا و پیچیدگی فنی بالا می باشد.
سطح 2: کالا و خدمات این سطح، پیچیدگی فنی کمتری نسبت به محصولات سطح 1 دارد.
از امتیازات این شرکت ها معافیت مالیاتی با شرایط خاص برای آن ها می باشد. این معافیت باعث دو دسته شدن این شرکت ها می باشد:
معافیت مالیاتی شرکت های غیر مستقر در پارک علوم و فناوری:
این شرکت ها اعم از نوپا و تولیدی، مشمول معافیت مالیاتی می باشد. معافیت این شرکت ها برای درآمد آن ها می باشد و هر ساله به وسیله گروه ارزیابی به اداره امور مالیاتی ارسال می شود. هر ساله موضوع معافیت مالیاتی این شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد، ولی مدت این معافیت 15 سال می باشد. این شرکت های دانش بنیان برای استفاده از معافیت مالیاتی، باید درخواست خود را به کارگروه ارزیابی ارائه دهند و در صورت تایید کارگروه ارزیابی، اطلاعات این شرکت ها و موضوع آن ها به اداره امور مالیاتی ارسال می شود.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که این شرکت ها از مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر حقوق کارکنان معاف نمی باشند. فعالیت های تایید شده کارگروه معافیت مالیاتی برای هر سال می باشد و این معافیت ملاکی برای تایید معافیت 15 ساله نمی باشد و فقط تایید معافیت همان سال می باشد. توجه داشته باشید که این معافیت فقط برای درآمد این شرکت ها می باشد و برای بقیه درآمد که مشمول معافیت نمی باشد می توانند از دیگر معافیت های مالیاتی استفاده کنند.
معافیت مالیاتی شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری:
این شرکت ها از مدیرت پارک مجوز استقرار و فعالیت دریافت می کنند و با توجه به قانون اداره مناطق آزاد تجاری، از معافیت مالیاتی برخوردار می شوند و دیگر اینکه برای استفاده از معافیت نیازی به دریافت مجوز کارگروه ارزیابی ندارند.
مدت زمان معافیت مالیاتی این شرکت ها، 20 سال از تاریخ صدور مجوز از سمت رئیس پارک می باشد. این معافیت هم برای درآمدهای حاصل شده از فعالیت های ذکر شده که در پارک علوم و فن آوری حاصل می شود می باشد. مالیات دیگر درآمدهای این شرکت ها، باید با تاییدیه کارگروه ارزیابی انجام شود.
حمایت های شرکت های دانش بنیان
در طی گذشت چند سال اخیر، حمایت های بسیاری برای این شرکت ها در نطر گرفته شده است. از جمله حمایت های در نظر گرفته شده به شرح ذیل می باشد:
در بخشی از قانون، برای این شرکت ها حمایت هایی در نظر گرفته شده است و در ذیل به آن ها توضیح می دهیم:
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله اهمیت و ضرورت پرداخت مالیات را به شما پیشنهاد می کنیم.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…