از جمله مشکلاتی که بسیاری از مدیران در سازمان ها با آن دست و پنجه نرم می کنند، این است که آیا در حال حاضر میزان جرائم تعیین شده از سمت سازمان تامین اجتماعی، در هیئت های تشخیص مطالبات قابل اعتراض و پیگیری هست یا نیست.
در قوانین تامین اجتماعی مقدار پرداختی حق بیمه به صورت های زیر تعیین می گردد:
حق بیمه های اعلام شده به کارفرمایان، به دسته های زیر تقسیم می شوند:
جریمه عدم ارسال حق بیمه:
حق بیمه ای که ارسال نشود، مشمول جریمه های زیر می گردد:
نکته 1: واژه های علی الوصول خسارت و جریمه با هم تفاوت دارند که اصولا می توان گفت جریمه به صندوق دولت واریز می گردد اما وارد حساب زیان دیده نمی شود.
نکته 2: رسیدگی به اختلافات مربوط به میزان جرائم توسط هیئت های تشخیص صورت می گیرد.
نکته 3: زمانی که کارفرما نسبت به حق بیمه و خسارتتعیین شده معترض باشد، می تواند در هیئت های تشخیص مطالبات اقدام به طرح اعتراض خود نماید.
موسسه مشاوران مطالعه مقاله معافیت بیمه جانبازان را به شما عزیزان پیشنهاد می کند.
اعتراض به بیمه در هیئت های دفاعی و بدوی اداره تامین اجتماعی صورت می گیرد که می تواند منجر به کاهش جرائم تعیین شده، گردد.
نحوه اعتراض به حق بیمه:
بر پایه ماده 42 قانون تامین اجتماعی، اگر کارفرما نسبت به حق بیمه و خسارت های معین شده از طرف سازمان معترض باشد، موظف است که طی 30 روز (یک ماه) پس از تاریخ ابلاغ حکم، اعتراض خود را کتبا به اداره تامین اجتماعی ارائه دهد.
لازم به ذکر است که اعتراض کارفرما باید در فرم های مخصوص طراحی شده توسط تامین اجتماعی صورت گیرد و سپس آن را به شعب تامین اجتماعی تحویل دهند تا در سیستم سازمان ثبت شود.
وظیفه سازمان این می باشد که حداکثر در مدت یک ماه به اعتراض کارفرما نسبت به حق بیمه رسیدگی نموده و در هیئت تشخیص آنها را مطرح نماید.
اگر حق بیمه و خسارت از 200 هزار ریال کمتر باشد یا این که کارفرما در مدت معین اقدام به اعتراض نکند، تشخیص میزان حق بیمه قطعی و قابل وصول خواهد شد.
انواع اعتراض به حق بیمه شامل موارد زیر می باشد:
همان طور که اشاره شد، این اعتراض بایستی با ثبت در فرم های مربوطه صورت گیرد و به صورت متبی به تامین اجتماعی یا شعب آن تحویل داده شود.
این شعب نیز موظفند که اعتراض ها را در سیستم مربوطه ثبت نمایند و پس از رسیدگی به آنها در زمان مقرر، نسخه ای از نتیجه را به کارفرما ارائه دهند.
از جمله نکاتی که در اعتراض به میزان حق بیمه باید به آنها دقت شود، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اعتراض به حق بیمه چیست؟
از مشکلاتی که بیشتر مدیران با آن روبه رو هستند این است که آیا جرایم تعیین شده از سمت سازمان تامین اجتماعی در هیات تشخیص مطالبات، قابل اعتراض و پیگیری می باشد و یا نمی باشد.
در قوانین تامین اجتماعی، میزان پرداختی بیمه به چه صورت مشخص می شود؟
میزان پرداختی حق بیمه به وسیله، درصد مشخصی از دستمزد همراه با قانون بیکاری و بر اساس ماده های 35، 39، 40 و 41 به صورت قطعی و علی الرس مشخص می شود.
حق بیمه های اعلام شده به کارفرمایان به چند دسته تقسیم می شود؟
حق بیمه به دو دسته حق بیمه برآوردی و حق بیمه مقطوع تقسیم می شود. به دلیل عدم قطعیت به حق بیمه برآوردی اعتراض وارد می باشد و در حق بیمه مقطوع به وسیله کارفرمایان پرداخت می شود و در صورت عدم پرداخت مشمول جریمه می شود.
حق بیمه ارسال نشده مشمول کدام جریمه می شود؟
بر اساس ماده 39، در صورت عدم تنظیم و ارسال دستمزد و حقوق بیمه شدگان، 10% جریمه می باشد و 2% جریمه در صورت عدم پرداخت تمام و یا بخشی از حق بیمه و بیمه بیکاری می باشد.
نحوه اعتراض به حق بیمه به چه صورت می باشد؟
اگر کارفرما نسبت به حق بیمه وخسارت های مشخص شده اعتراضی داشته باشد، بر اساس ماده 42 باید در مدت زمان 30 روز بعد از تاریخ ابلاغ حکم، اعتراض خود را به صورت متبی به اداره تامین اجتماعی ارائه دهد.
وظیفه سازمان تامین اجتماعی در برابر اعتراض کارفرما چیست؟
این سازمان باید در مدت زمان یک ماه به این اعتراض رسیدگی کند و در هیات تشخیص آن را بیان کند.
انواع اعتراض به حق بیمه چیست؟
انواع اعتراض شامل: اعتراض به بیمه و یا مزد، اعتراض به محاسبه درصدهای مورد استفاده، اعتراض به میزان بیمه مقطوع، اعتراض به اشتباه شمارش در تعداد کارگران و اعتراض به اشتباه در محاسبه درصدهای جرائم بیمه ای می باشد.
نحوه تنظیم اعتراض به چه صورت می باشد؟
اعتراض باید در فرم های مربوطه انجام شود و به تامین اجتماعی و یا شعب آن ارائه شود. شعب نیز موظف به بررسی این اعتراض می باشند.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله سامانه دریافت سوابق بیمه را به شما پیشنهاد می کنیم.
مالیات، به عنوان ابزاری کلیدی شناخته میشود که دولت از آن برای تامین منابع مالی و تامین سیاستهای اقتصادی استفاده میکند. یکی از اصلیترین صنایعی که تحت تاثیر مالیات قرار…
برای موفقیت در حرفه طلا فروشی، به دانش عمیق و تخصصی در زمینه های مختلف از جمله شناخت طلا و جواهر، اصول نگهداری زیورآلات و مدیریت و بازاریابی موثر نیاز…
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
نمایش دیدگاه ها
سلام. تامین اجتماعی باید جلوی کار کارفرما رو بگیرد که چرا بیمه باید واریز نشود این کار بر عهده واحد اجراییات هست که متاسفانه شعبه یکم لرستان خرم اباد از سال ۸۴ بدهی واریز نشده هیچگونه اقدامی نکرده بیمه وکارگر هم اقدام میکنه باید چندین سال طول بکشه که کارفرما ۲۰۰ هزار واریز کنه دیگه ایا بعد از این قسط ایا واریز کنه یا نکنه برای کارفرما مهم نیست کارگر چه گناهی از درگاه خداوند کرده ..ممنونم اگه بازرسی اقدام کنه وببینه