عملیات خرید خارجی برای خرید کالا از خارج از کشور، به این صورت است که خریدار از طریق مکاتبه با فروشنده خارجی و یا مراجعه به نماینده آن در داخل کشور مذاکرات لازم را انجام می دهد و در صورت به توافق رسیدن، پیش فاکتور و یا پروفرما به خریدار ارسال می شود و در این پیش فاکتور: تاریخ تحویل، تعداد، قیمت، نحوه پرداخت، بارگیری و محل تحویل کالای خریداری شده ذکر می شود.

روش ثبت حسابداری خریدهای خارجی به این صورت است که در برابر خرید کالا و مواد اولیه از کشورهای خارجی و بعد از توافق بین خریدار و فروشنده، کالاهای مورد معامله و خریداری شده، از مبداء به یکی از بنادر و یا گمرکات کشور حمل می شود و این فرآیند رسیدن کالا در حسابداری با روش های مختلفی ثبت می شود.

تامین مواد اولیه، پرداخت ارزی کالای خریداری شده و تشریفات گمرکی دارای اهمیت بالایی می باشد و کلیه این مراحل دارای آثار مالی ارزی و ریالی می باشد و لازم است که تمامی این فرآیند ها را در حسابداری به وسیله حسابدار سفارشات خارجی پردازش و ثبت شود. در واقع باید بها و ارزش کالای خریداری شده از مبداء به انبار شرکت، به صورت درست و صحیح محاسبه شود.

خدمات حسابرسی

حسابداری خریدهای خارجی:

حسابداری شرکت هایی که مواد اولیه مورد نیاز خط تولید و یا کالای بازرگانی خود را از خارج از کشور تهیه می کنند، به شرح ذیل می باشد:

برای هر محموله وارداتی یک حساب تفصیلی یونیک زیر مجموعه حساب پیش پرداخت خارجی افتتاح کنید.

تمامی مخارج مربوط به کالای خریداری شده در حساب تفضیلی قرار دهید، این حساب تفضیلی شامل موارد ذیل می باشد:

  • کارمزد ثبت سفارش
  • وجه خرید کالا
  • کارمزد انتقال و تبدیل ارز
  • حمل و بیمه از مبداء تا گمرک ایران
  • عوارض گمرکی
  • انبارداری، استاندارد و دموراژ
  • حمل از گمرک تا مقصد
  • دیگر مخارج مرتبط با خرید

تا زمان ترخیص کالا براساس تاریخ برگ سبز، حساب پیش پرداخت آن کالا را به حساب خرید منتقل کنید. اگر چنانچه فاصله زمانی ترخیص تا تحویل کالا به انبار مقصد نهایی، طولانی باشد، حساب کالای در راه را به خرید منتقل کنید.

حسابداری

توصیه مالی:

دقت داشته باشید که برای هر کالا و محموله وارداتی مذارک ذکر شده در ذیل را تهیه کنید و در زمان رسیدگی مالیاتی به ممیز مالیاتی ارایه دهید.

  • پیش فاکتور
  • فاکتور
  • بارنامه
  • برگ سبز گمرکی
  • تصویر تمام مخارج گمرکی، حمل و …
  • گزارش خلاصه ای که شامل: شماره برگ سبز، تاریخ برگ سبز، شماره کوتاژ، شماره ارزیابی، مبلغ ارز، نرخ تبدیل، ریز هزینه ها، قیمت و نرخ ریالی هر واحد می باشد.

مشاوره مالیات

بهای تمام شده موجودی مواد و کالا:

بهای تمام شده موجودی مواد و کالا شامل مخارج خرید، مخارج تبدیل و دیگر مخارج می باشد که آن واحد تجاری در جریان فعالیت، برای رساندن کالا و یا خدمات به مکان و شرایط فعلی پرداخت کرده است، می باشد.

مخارج خرید:

مخارج خرید در برگیرنده، ارزش خرید و هر نوع مخارج دیگر شامل: حقوق، عوارض گمرکی و حمل می باشد و مستقیما به خرید مربوط است. دقت داشته باشید که تخفیفات تجاری از بهای خرید کسر می شود.

بعضی از مخارج را که در ذیل بیان می کنیم، در صورت احتراز شرایط مربوط، می تواندر مخارج خرید ثبت کنید:

1- هزینه های تامین مالی واردات مواد و کالا به صورت اعتباری به صورت یوزانس‌، در صورتی که در صورت موضوع ذکر شده در قراداد، واردات مورد نظر به صورت نقدی مجاز به انجام نباشد.

2- در شرایط‌ استثنایی‌ بر اساس لزوم‌ استاندارد حسابداری‌ شماره‌ ۱۶ به عنوان‌ تسعیر ارز، ما به‌ التفاوت های‌ ریالی‌ مورد مطالبه‌ برگرفته از افزایش‌ قابل‌ ملاحظه‌ نرخ‌ رسمی‌ ارز (مثلاً از شناور به‌ صادراتی‌)، به شرط‌ اینکه‌ تخصیص‌ آن‌ به‌ آحاد بهای‌ خرید مواد و کالای‌ مربوط‌ امکانپذیر باشد.

بهای تمام شده موجودی مواد و کالا

اشتباهات رایج و مهم حسابداران در فرآیند خرید خارجی:

  • به عنوان مثال اگر چنانچه invoice کالای وارداتی با نرخ ارز آزاد باشد، حتما با حساب دلار دولتی و دیگر هزینه ها، ارزش کل محموله نمی تواند حدودا کمتر از 40,000,000 تومان باشد.
  • اطمینان از ثبت کلیه مخارج خرید در حساب محموله داشته باشید.
  • مخارج حمل، گمرکی و ترخیص یک محموله در حساب محموله دیگری ثبت نشده باشد.
  • ارزش افزوده دریافتی در برگ سبز را باید جدا کنید و در حساب پیش پرداخت ارزش افزوده ثبت کنید.

موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله چگونه فروش خالص را محاسبه کنیم دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی

آخرین نوشته ها

خدمات مالیاتی چگونه می توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند؟

همه ما می‌دانیم که راه‌اندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…

چگونه یک استراتژی معاملاتی فارکس را توسعه دهیم؟

برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معامله‌گری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…