مقالات مالیاتی

هیئت عالی انتظامی مالیاتی و وظایف و اختیارات آن

هیئت عالی انتظامی مالیاتی از سه نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل تشکیل شده است که از بین کارمندان عالی مقام وزارت امور اقتصادی و دارایی که در امور مالیاتی بصیر و مطلع بوده و دارای شانزده سال سابقه خدمت که لااقل که شش سال آن را در امور مالیاتی اشتغال داشته باشند.

هیئت عالی انتظامی مالیاتی:

به پیشنهاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور و حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی برای مدت سه سال به این سمت منصوب می شود و در مدت مذکور قابل تغییر نیستند مگر به تقاضای خودشان و یا به موجب حکم قطعی دادگاه اختصاصی اداری موضوع ماده (267) این قانون، انتصاب مجدد آنان پس از انقضای سه سال مذکور بلامانع است.

رئیس هیئت عالی انتظامی مالیاتی از بین اعضای اصلی هیئت به پیشنهاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور و حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب و منصوب می­ شود.

تبصره- کارمندانی که مدارج مذکور در ماده 220 این قانون را طی نموده و در یکی از استان ­های کشور به جز استان تهران به عنوان مدیر کل خدمت کرده باشند در انتخاب به سمت فوق حق تقدم دارند.

موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع مشاوره مالیات می باشد.

وظایف هیئت عالی انتظامی مالیاتی

وظایف و اختیارات هیئت عالی انتظامی مالیاتی:

  • رسیدگی به تخلفات اداری در امور مالیاتی کلیه ماموران مالیاتی و نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور در هیئت ­های حل اختلاف مالیاتی و هیئت سه نفری موضوع بند (3) ماده (97) این قانون و سایر مامورانی که طبق این قانون مسئول وصول مالیات هستند و نیز کسانی که با حفظ سمت وظایف ماموران مزبور را انجام می­دهند به درخواست دادستانی انتظامی مالیاتی، تعقیب و رسیدگی به پرونده ­های مطروحه در دادستانی و هیئت عالی انتظامی مالیاتی سابق به عهده مراجع موضوع این فصل خواهد بود.
  • نفی صلاحیت شاغلین مقامات مذکور در ادامه خدمات مالیاتی به جهات مسایل اخلاقی و یا رفتار منافی با حیثیت و شئون ماموران مالیاتی و سو شهرت و اهمال و مسامحه آنان در انجام وظایف خود به درخواست دادستان انتظامی مالیاتی.
  • رسیدگی به اعتراض مامورانی که صلاحیت آن­ها مورد تایید دادستان انتظامی مالیاتی قرار نگرفته است نظر هیات در این گونه موارد برای مسئولین ذیربط معتبر خواهد بود.

کتاب: حسابداری مالیاتی شرکتها
نویسنده: حسن کریمی
ناشر: انتشارات حکایتی دیگر

اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله مالیات بر درآمد مشاغل را به شما پیشنهاد می دهیم.

برای دریافت کلیه امور خدمات مالیاتی با شماره 09120202822 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند.*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

نوشته شده توسط:
محمدرضا انگورانی
تگ: مالیات

آخرین نوشته ها

بررسی رابطه مدیریت سود با چرخه

مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…

شفافیت اقتصادی چیست

مهم ترین مسئله در دنیای اقتصاد امروز شفافیت مفهومی سیال و منعطف بوده و شفافیت اقتصادی است و در واقع اطلاعات کامل از دارایی های شرکت ­ها، مردم، سرمایه داران،…

اموال خارج از شمول مالیات بر ارث

آنچه از متوفی باقی می ماند اموالی است که تا قبل از پرداخت مالیات، وراث آن اجازه دسترسی به آن را نخواهند داشت. در این میان برخی اموال مشمول مالیات…