وام خود اشتغالی یکی از وام هایی است که از سوی بانک ها و مؤسسات دولتی و خصوصی به متقاضیان داده می شود. از وام خود اشتغالی برای رونق اقتصادی و ایجاد کسب و کار در بخشهای مختلف صنعت، تجارت، کشاورزی و غیره استفاده میشود. برای آشنایی با چگونگی وام خود اشتغالی تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
خود اشتغالی یا خویش فرمایی، سبکی از کار کردن است که فرد کارفرمای خودش است. در خود اشتغالی فرد برای خودش کار میکند. در واقع خود اشتغال یا خویش فرما، کسی است که برای رسیدن به اهداف و کسب درآمد بیشتر، خودش فرمان امور را در دست گرفته و کارفرمای خود است. در این شیوه از کار کردن، فرد ترجیح میدهد آزادی عمل بیشتری داشته باشد و برای خودش کار کند.
ویژگی های اصلی خود اشتغالی، ریسکپذیری بالا است؛ چون خود اشتغالی درآمد ثابتی نداشته و عوامل زیادی در موفقیت یا عدم موفقیت آن دخیل هستند. لازم است بدانید مشاغلی که به صورت خودگردان یا خوداشتغالی اداره می شوند باید پروانه کسب داشته و زیر مجموعه اتحادیه اصناف فعالیت کنند.
وام خود اشتغالی نوعی وام با تسهیلات و شرایط بازپرداخت خاص است. این وام ویژه کسانی است که میخواهند کسب و کار تازهای راه بیندازند و یا ایده های تجاری و اقتصادی جدید در سر دارند، اما سرمایه و فضای کافی در اختیار ندارند. این افراد با گرفتن وام خود اشتغالی می توانند ایدههای خود را پرورش داده و کسب و کارشان را رونق دهند.
کسانی که درخواست دریافت وام خود اشتغالی دارند، باید شرایط زیر را داشته باشند:
از جمله کسانی که شرایط دریافت وام خود اشتغالی را دارند این افراد هستند:
برای دریافت وام خوداشتغالی باید یکی از انواع کسب و کار زیر را داشته باشید.
منظور از کسب و کارهایی خدمات، کارهایی است که در کارگاههای کوچک انجام می شود. فعالیت های بهداشتی، درمانی، مشاغل ساختمانی، آموزشی، برقی، فناوری و غیره در ردیف مشاغلی است که خوداشتغالی خدماتی دارند.
خود اشتغالی در بخش کشاورزی:
کسانی که اقدام به تشکیل واحدهای کوچک برای تولید محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان می کنند جزو کسانی هستند که خود اشتغالی در بخش کشاورزی دارند.
خود اشتغالی در بخش صنعت:
کارگاه های کوچک تولیدی که در صنایع دستی، نساجی، غذایی، شیمیایی، فلزی، چوبی و غیره مشغول به فعالیت هستند خود اشتغالی در بخش صنعت دارند.
کسب و کار خانگی، کارهایی است که با همکاری دو یا چند نفر از اعضای خانواده راه اندازی شده باشد. شرط اصلی در کسب وکار خانگی رعایت این موارد است:
“تولید کالا و خدمت بدون ایجاد مزاحمت و اختلال در زندگی همسایگان و اطرافیان.”
خوب است بدانید سقف وام خود اشتغالی برای کسب و کارهای خانگی ۵۰ میلیون ریال است. لازم است بدانید برای دریافت پروانه کسب و کارهای خانگی باید به اتحادیه اصناف مراجعه نمایید. برای دریافت پروانه کسب باید شرایط اعلام شده از سوی مراجع ذیربط را داشته باشید.
شرایط وام خود اشتغالی برای کارفرمایی:
اگر می خواهید شرایط وام خود اشتغالی کارفرمایی را بدانید، باید برایتان بگوییم در این شیوه از کسب وکار لازم است که فرد علاوه بر خود، برای افراد دیگر نیز ایجاد اشتغال کند تا بتواند از این وام استفاده نماید.
از جمله شرایط وام خود اشتغالی برای کسانی که کارآفرین هستند رعایت این موارد است:
فرد کارآفرین باید ارائه خدمت یا تولید کالای جدید داشته باشید. فرد کارآفرین باید در یکی از زمینه های صنعت، خدمات، کشاورزی و تکنولوژی ایده جدید برای تولید داشته باشد. فرد صاحب ایده باید برای دریافت وام خود اشتغالی بتواند صاحب سرمایه را درباره نوآوری در کسب و کارش متقاعد کند.
شرایط وام خود اشتغالی برای تعاونی ها:
برای ایجاد تعاونی، باید چند نفر به صورت داوطلبانه برای رفع نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، اقدام به تشکیل تعاونی نمایند. پس از انجام مقدمات و دریافت مجوزهای قانونی می توانند برای دریافت وام خود اشتغالی درخواست دهند.
برای ثبت نام وام خود اشتغالی باید به صورت آنلاین وارد سامانه کارا شوید. این سامانه از سال ۱۳۹۶ راه اندازی شده. این سامانه از سوی دولت برای حمایت از مشاغل خانگی روستایی و خود اشتغالی ایجاد شده است. در این سامانه افراد متقاضی وام خود اشتغالی باید طرح و نقشه توجیهی کسب و کار خود را به طور کامل تشریح کنند، تا بتوانند سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار را جذب نماید.
سامانه کارا یکی از برنامههای دولت برای ایجاد اشتغال افراد جویای کار است. افراد با ثبت نام در سامانه کارا فرصت پیدا می کنند تا ایده ها و نظرات خود را در دنیای واقعی تجربه کنند. سامانه کارا علاوه بر ثبت نام وام اشتغال از کارآفرینان حمایت کرده و با کاهش هزینه آموزش در طرح های تشویقی و کارآفرینی در به ثمر رسیدن آنها نقش اساسی ایفا می کند.
در میان بانک ها و مؤسسات مالی که تسهیلات وام خود اشتغالی می دهند، بانک توسعه تعاون و بانک کشاورزی شرایط بهتری نسبت به سایر بانک ها دارند. کمیته امداد، بهزیستی، وزارت کار و رفاه اجتماعی و بنیاد شهید طرح های حمایتی ویژه ای برای معرفی افراد واجد شرایط برای دریافت تسهیلات و وام خود اشتغالی دارند.
از مبلغ وام خود اشتغالی چه می دانید؟
سقف وام خود اشتغالی بستگی به بانک درخواست دهنده دارد. عامل تعیین کننده دیگر برای مبلغ وام، نوع کسب و کار است. برای هر کسب و کاری سقف مشخصی وام در نظر گرفته میشود. مثلا برای مشاغل خانگی تا سقف 50 میلیون ریال وام درنظر گرفته می شود.
برای دریافت هر گونه وام، باید مراحلی را طی کنید. برای دریافت وام خود اشتغالی و کارآفرینی نیز باید به سایت وزارت کار و امور اجتماعی مراجعه نمایید و مدارک لازم را تهیه کنید.
مدارک لازم برای اشخاص حقیقی علاوه بر موارد ذکر شده شامل این موارد است:
مهمترین ویژگی برای دریافت وام مشاغل خانگی چیست؟
متقاضیان دریافت وام مشاغل خانگی باید مهارت، تخصص و توانایی کافی برای انجام شغل ذکر شده را داشته باشند.
تا چه سنی مجاز به دریافت وام خود اشتغالی هستید؟
برای دریافت وام خود اشتغالی باید در بازه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال باشید.
چگونه از جزئیات ثبت نام برای دریافت وام خود اشتعالی در سامانه کارا مطلع شویم؟
راهنمای جامع سامانه کارا اطلاعات لازم را در اختیارتان می گذارد، اگر هنوز سؤالی باقی مانده بود می توانید فایل pdf را که اطلاعات لازم به تفصیل در آن توضیح داده شده را دانلود کنید.
اولین اقدام برای وام خوداشتغالی چیست؟
متقاضیان برای دریافت وام خود اشتغالی باید قبل از هر کار به سامانه کارا مراجعه نمایند. آدرس سامانه: http://kara.mcls.gov.ir/unl/Home/Main.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله سامانه جامع تجارت ایران دعوت می نماید.
جهت برخورداری از مشاور مالیاتی می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…