کارت بازرگانی یکی از معتبرترین مدارک قانونی برای انجام امور تجاری است، هر چند تجار و بازرگانان به خوبی میدانند کارت بازرگانی چیست؛ اما برای یادآوری و افزایش اطلاعات به طور مفصل درباره این که کارت بازرگانی چیست، چه مزایای دارد، چگونگی دریافت، باطل شدن و غیره برایتان صحبت کردهایم. با ما همراه شوید.
داشتن کارت بازرگانی برگ برندهای برای تجاری است که قصد گسترش فعالیت و توسعه کسب و کار خود را دارند. در واقع کارت بازرگانی مجوزی است که به تجار اجازه انجام تجارت و مبادلات خارجی را میدهد. با استفاده از کارت بازرگانی اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز به انجام واردات و صادرات و سایر فعالیتهای تجاری خواهند بود.
کارت بازرگانی انواع مختلفی دارد که با آنها آشنا میشویم.
برای گرفتن کارت بازرگانی باید از طریق وزارت بازرگانی اقدام به دریافت کارت نمایید. هر چند ادارات مختلفی نیز در این کار دخیل هستند مانند اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی نهادهای دخیل برای دریافت کارت بازرگانی هستند.
اولین کار برای دریافت کارت بازرگانی، ورود به سایت اتاق بازرگانی ایران یا سامانه توسعه تجارت است. با ورود به سایت میتوانید قسمت عضویت کارت بازرگانی را انتخاب کرده و نسبت به درخواست صدور اقدام نمایید.
در این مرحله اگر قصد تمدید یا تغییر کارت عضویت یا بازرگانی را دارید، باید وضعیت خود را مشخص کنید و گزینه تمدید یا تغییر وضعیت را انتخاب کنید. پس از مشخص شدن نوع کارت بازرگانی درخواستی، باید اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید.
برای ثبت اطلاعات هویتی فردی، به مدارک زیر نیاز دارید:
تمام موارد فوق را باید به صورت فرمهای الکترونیکی چاپ کرده و پس از اسکن تصویر مدارک آنها را بارگذاری نمایید.
قبل از هر چیز باید بدانید، صرف داشتن کارت بازرگانی مجوزی برای پرداخت مالیات نیست و تنها در صورت داشتن درآمد ناشی از کارت بازرگانی است، که دارندگان را موظف به پرداخت مالیات میکند. پرداخت مالیات برای دارندگان کارت بازرگانی با سایر اشخاص متفاوت است.
پرداخت مالیات برای شرکتها و مؤسساتی که کارت بازرگانی دارند، ثابت بوده و با نرخ ۲۵ درصد محاسبه میشود
دارندگان کارت بازرگانی حقیقی باید مالیات را به صورت تصاعدی پرداخت کنند، میزان پرداخت مالیات وابسته به درآمدشان بین ۱۵ سال ۳۵ درصد متغیر است.
نرخ مالیات اشخاص حقیقی به شرح محاسبه میشود:
مطابق قوانین گمرکی از شهریور سال 1395 واردکنندگان قطعی کالا که کارت بازرگانی نیز دارند، موظف هستند برای این 2 مورد مالیات 4 درصدی بپردازند:
ارزش گمرکی
حقوق ورودی
در صورتی که کارت بازرگانی داشته باشید میتوانید بعنوان یک تاجر اقتصاد تازه به فعالیتهای اقتصادی مشغول شوید، حتماً میدانید افراد تاجر از نظر قانونی کارهایی میتواند انجام دهد که افراد عادی مجاز آن نیستند!
مهمترین فایده داشتن کارت بازرگانی عضویت در اتاق بازرگانی است. تنها در صورت داشتن کارت بازرگانی میتوانید عضو اتاق بازرگانی شوید و از مزایای این عضویت بهره ببرید؛ با عضویت در اتاق بازرگانی یکی از اعضای شبکه بزرگ معتبرترین شرکتهای تجاری ایرانی و خارجی میشوید.
اتاق بازرگانی از در سطح گستردهای از صاحبان کسب و کار و تجار حمایت کرده و در زمینه تجارت مواد نفتی و غیرنفتی به آنها خدمات میدهد.
فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته اقتصاد مدیریت و بازرگانی و سایر رشتههای مرتبط که متقاضی دریافت کارت بازرگانی هستند به تشخیص اتاق بازرگانی باید در نشستی توجیهی به مدت دو تا سه ساعت شرکت کنند تا اجازه دریافت کارت بازرگانی را داشته باشد.
متقاضیان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا رشتههای غیر مرتبط برای دریافت کارت بازرگانی، موظف هستند علاوه بر شرکت در نشست توجیهی در دوره آموزشی تخصصی ۸ ساعته شرکت کنند.
متقاضیانی که مدرک دیپلم یا فوقدیپلم دارند علاوه بر آن باید در نشست توجیهی دوره آموزشی تخصصی ۱۲ ساعته شرکت کنند. محتوای آموزشی دوره شامل:
کارت بازرگانی دارای اعتبار ۵ ساله است که اگر از سوی وزارت بازرگانی تأیید شود، در تمام مدت 5 سال معتبر است. تنها در دو صورت میتوان کارت بازرگانی را باطل میکرد
ابطال اختیاری یا انصراف:
شخص حقیقی یا حقوقی در صورتی که از داشتن کارت بازرگانی انصراف دهد، میتواند به اتاق بازرگانی و تعاون اداره کل مقررات صادرات و واردات یا سازمان بازرگانی استانها مراجعه کرده و تقاضای ابطال کارت را داشته باشد.
ابطال اجباری:
اگر پس از صدور کارت بازرگانی، برای شخص حقیقی یا حقوقی، یکی از شرایط داشتن کارت بازرگانی از بین برود، وزارت بازرگانی اجازه دارد کارت بازرگانی را باطل کرده و موضوع را به اطلاع اتاق بازرگانی و صنایع ایران و اتاق تعاون برساند.
کسانی که مرتکب قاچاق میشوند نیز ضمن آنکه متخلف بوده و باید محکومیتهای قضایی را متحمل شوند از عضویت در اتاق بازرگانی محروم شده و کارت بازرگانی آنها نیز باطل میشود.
مطابق ماده ۷۷ قانون برنامه پنج ساله کشور، متقاضیان حقیقی و حقوقی کارت بازرگانی باید یک در هزار رقم فروش کالا و خدمات خود را به اتاق بازرگانی و تعاون پرداخت نمایند.
برای پرداخت یک در هزار و فروش کالا و خدمات نیاز این مدارک دارید.
همانطور که میدانید اشخاص حقیقی از کارت بازرگانی برای انجام امور تجاری و شخصی خود استفاده میکنند، اما کارت بازرگانی حقوقی متعلق به مدیران شرکت یا موسسهای است که برای انجام امور تجاری از آن استفاده میکنند.
بین نحوه صدور کارت بازرگانی و حقیقی و حقوقی فرقی وجود ندارد، اما برای واردات یا صادرات برخی کالاهای خاص، نیازمند کارت بازرگانی حقوقی هستید!
سؤالات متداول
هر شخص چند عدد کارت بازرگانی میتواند داشته باشد؟
هر شخص حقیقی یا حقوقی که فقط مجاز به داشتن یک عدد کارت بازرگانی است.
برای گرفتن کارت بازرگانی چند روز زمان لازم است؟
برای گرفتن کارت بازرگانی باید حدود ۳۰ تا ۴۰ روز زمان بگذارید.
حداقل سن مجاز برای دریافت کارت بازرگانی چند سال است؟
کسانی که ۲۳ سال سن دارند میتوانند برای دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایند.
اولین جایی که برای دریافت کارت بازرگانی باید مراجعه کنید کجاست؟
برای دریافت کارت بازرگانی باید به یکی از شعب اتاقهای بازرگانی در سراسر کشور مراجعه نمایید.
اعتبار کارت بازرگانی چند سال است؟
زمان اعتبار کارت بازرگانی از مراحل ثبت و صدور آن سنجیده میشود و به مدت یک سال است که تا ۵ سال قابل تمدید است.
هزینه دریافت کارت بازرگانی چقدر است؟
برای دریافت کارت بازرگانی از ۷۰۰ هزار تا ۳ میلیون باید هزینه کنید.
دلیل ممنوع الخروجی دارندگان کارت بازرگانی چیست؟
کسانی که کارت بازرگانی خود را به دیگران واگذار کردهاند به خاطر بدهی مالیاتی ممنوع الخروج میشوند.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله سرمایه ثبتی چیست دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…