گزارش حسابرسی چیست
شاید کسانی که میخواهند بدانند گزارش حسابرسی چیست؟ ندانند که گزارش حسابرسی تا چه اندازه برای سهامداران و مدیران شرکت حیاتی است. در واقع به وسیله گزارش حسابرسی است که مدیران میتوانند تصمیمات مالی و برنامه های بلند مدت شرکت را تهیه کنند و سهامداران برای سرمایه گذاری روی شرکت تصمیم گیری کنند. اگر میخواهید به تفصیل با گزارش حسابرسی، انواع آن، استانداردهای حاکم بر آن و غیره آشنا شوید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
بررسی دقیق حسابهای سازمان به وسیله افراد متخصص و کارشناس حسابداری حسابرسی نام دارد. به عبارت دیگر بررسی جامع، کامل و مفصل حساب های مالی یک سازمان به وسیله افراد متخصص و کارشناس را گزارش حسابرسی میگویند.
گزارش حسابرسی، گزارشی است که توسط شخص متخصص، کاربلد و حرفه ای برای بررسی صورت های مالی شرکت تهیه میشود. به عبارت دیگر در گزارش حسابرسی، کارشناسان درباره صورتهای مالی یک شرکت اظهار نظر میکنند. خوب است بدانید گزارش حسابرسی از نظر مدیران شرکت اهمیت بالایی دارد.
مستنداتی که باید در گزارش حسابرسی ذکر شود شامل موارد زیر است:
هدف از تهیه گزارش حسابرسی
هدف اصلی از تهیه گزارش حسابرسی این دو مورد است:
گزارش حسابرسی، مورد استفاده طیف وسیعی از سهامداران، مدیران و غیره است که صورتهای مالی شرکت را برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی بررسی میکنند.
گزارش حسابرسی برای چه کسانی تهیه میشود:
پس از اینکه حسابرسی مالیاتی، گزارش حسابرسی را تهیه میکند، برای اعلام نتیجه گزارش ممکن است به چند شیوه اظهار نظر کند.
گزارش مقبول:
شامل گزارش استاندارد غیر مشروط و مطلوب است.
گزارش حسابرسی مشروط:
زمانی که مستندات و شواهد و اندازه کافی در اختیار حسابرس وجود نداشته باشد؛ در این حالت است که گزارش حسابرسی مشروط اعلام میشود.
گزارش حسابرسی عدم اظهارنظر:
این گزارش زمانی اعلام میشود که حسابرس هنگام بررسی با ابهام یا محدودیت اساسی برخورد کند، در این حالت است گه نمی تواند در مورد صورتهای مالی اظهار نظر کند، گزارس حسابرسی عدم اظهار نظر ارائه میدهد.
گزارش حسابرسی استاندارد:
زمانی که در تهیه صورتهای مالی استانداردهای مورد نیاز رعایت شده باشد، گزارش حسابرسی استاندارد است.
گزارش حسابرسی مردود:
زمانی است که اسناد مالی مطابق اصول حسابداری نباشد در صورت حسابرس گزارش را مردود اعلام میکنند
انواع گزارشهای حسابرسی
مبنای تهیه گزارشگری حسابرسی بر اساس ۴ پارامتر اصلی است:
انواع حسابرسان برای تهیه گزارش حسابرسی:
همانطور که گفته شد حسابرسها کارشناسان و افراد حرفهای هستند که وظیفه حسابرسی صورت های مالی شرکت را بر عهده دارند. حسابرس میتواند فزد مستقلی و خارج از مؤسسه باشد، یا شخصی از داخل شرکت و کارمندان باشد.
حسابرس خارجی یا مستقل کسانی هستند که تخصص و تجربه کافی در زمینه حسابرسی داشته و حوزه فعالیتشان خارج از مؤسسه یا شرکت است. این افراد غالباً در شکل مؤسسات حسابرسی، یا مشاوره مالیاتی خدمات ارائه میدهند. مخاسبه هزینه حسابرسی نیز براساس نرخ های مصوب بوده و در ازای دریافت مبلغ مشخصی گزارشات حسابرسی را ارائه میدهند.
حسابرسان داخلی اشخاصی هستند که از میان پرسنل و کارمندان شرکت انتخاب شده و وابسته به شرکت هستند. این افرلذ گزارش های مالی شرکت را بررسی کرده و گزارش حسابرسی جامعی به سهامداران، مدیران و سایر افراد ارائه میدهند. حسابرسان داخلی موظفند که گردشهای مالی شرکت مانند خرید و فروش، میزان بدهکاری، میزان بستانکاری و غیره را بررسی کرده و به علاوه بر فعالیتهای بیمهای و مالیاتی شرکت نیز نظارت داشته باشند.
گزارش حسابرسی باید در زمان مناسب و تعیین شده اعلام شود؛ اگر این گزارشها با تأخیر انجام شود شرکت محکوم به پرداخت جریمه می شود. لازم است بدانید جریمه تاخیر در گزارش حسابرسی، پرداخت مالیات بیشتر است.
بر اساس قانون ۲۷۲ مالیات مستقیم، همه شرکتهایی که شرایط موجود در آیین نامه را داشته باشند باید صورتهای مالی حسابرسی شده خود را نهایتا ۳ ماه پس از مهلت مقرر همراه با اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.
بر اساس قانون ۲۷۲ مالیات مستقیم
منظور از گزارش تعدیل نشده گزارشی است که مقبول و فاقد بند شرط باشد. گزارش حسابرسی تعدیل نشده شامل اظهار نظر مشروط، مردود و عدم اظهار نظر است.
عواملی که منجر به ارائه گزارش حسابرسی تعدیل شده می شود:
گزارش حسابرسی مستقل، توسط یک حسابرس مستقل و خارج از مجموعه تهیه می شود که مطابق استانداردهای حسابداری است گزارش حسابرس مستقل بیان کننده صورت های مالی در یک دوره زمانی مشخص است و تضمین کننده صحت سود نیست.
برای تهیه گزارش حسابرسی نیاز به رعایت موارد و استانداردهایی است. این استانداردها به شرح زیر است:
گزارش حسابرسی مستقل
هدف از تهیه گزارش حسابرسی چیست؟
گزارش حسابرسی برای جلوگیری از هرگونه خطا و تقلب در ارائه حساب های مالی شرکت استفاده می شود.
تهیه گزارش حسابرسی اجباری است؟
همه شرکت ها ملزم به ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده هستند و در صورت عدم انجام این کار مشمول جریمه ۲۰ درصدی مالیات تعلق گرفته میشوند.
چه زمانی گزارش حسابرسی مردود اعلام میشود؟
زمانی که اسناد مالی ارائه شده بر اساس اصول حسابداری تنظیم نشده باشد در این صورت است که از سوی حسابرسی گزارش مردود اعلام می شود.
منظور از گزارش حسابرسی مشروط چیست؟
زمانی که در تهیه اسناد مالی تخلف کوچکی دیده شود و یا اینکه مستندات ارائه شده کامل نباشد ارائه اظهار نظر حسابرس مشروط میشود.
انواع سند حسابداری کدام هستند؟
سند حسابداری شامل سند روزانه، سند خودکار، سند افتتاحیه، سند سود و زیان و سند اختتامیه است.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله سال مالی چیست دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…