پرونده مالیاتی مانند پرونده حقوقی می باشد و نیاز به دفاعیه و لایحه دارد. مالیات دهنده و یا مودی مالیاتی علاوه بر اینکه دارای وظایفی برای پرداخت مالیات می باشد، دارای حقوق قانونی نیز هست و سازمان امورمالیاتی موظف و ملزم به رعایت این حقوق مودیان می باشد و در غیر اینصورت مودیان می توانند اعتراض داشته باشند و شکایت کنند.
اداره امور مالیاتی بر اساس ماده 237 موظف به تشخیص مالیات بر اساس منبع صحیح و متکی به دلایل کافی می باشد و اگر چنانچه مودیان نسبت به مالیات تشخیصی و یا عدم رعایت قانونی حقوقشان، شکایت داشته باشند، می توانند نسبت به رای صادر شده اعتراض و شکایت داشته باشند.
یک حسابدار در هر شرکت و موسسه ای باید بتواند از عملکرد شرکت و پرونده مالیاتی آن شرکت، در برابر ارگان های مربوطه دفاع کند. در این رابطه باید نسبت به بندها، تبصره های قانونی و آشنایی با امور مالیاتی و حسابرسی تسلط کافی داشته باشد. مودیان مالیاتی، علاوه بر شکایت، می توانند در صورت تخلف ماموران مالیاتی آن را گزارش دهند و در تمام مراحل اعتراض می توانند از داشتن یک وکیل خوب استفاده کنند.
براساس ماده 238، بعد از صدور و ابلاغ برگ تشخیص مالیات، 30 روز برای اعتراض و رسیدگی مجدد فرصت دارید و می توانید با ارائه اسناد و مدارک مربوطه، درخواست رسیدگی مجدد را داشته باشید. مسئول مربوطه می بایست در مدت زمان 30 روز از تاریخ ثبت اعتراض به این درخواست رسیدگی کند و و نظر خود را دال بر قبول و یا عدم مدارک کافی اعلام کند.
در این موارد برای سرعت در وصول مالیات، مبلغ مالیات متعلقه تعدیل می شود، ولی در صورت عدم رضایت مودی، این پرونده به حل اختلاف فرستاده می شود. دقت داشته باشید که مودی برای رسیدگی مجدد و اعتراض نسبت به پرونده، باید خیلی قوی و با داشتن مدارک کافی اقدام کند تا بتواند تعدیل مورد نظر خود را به دست بیاورد، وگرنه مبلغ مالیات به میزان دلخواه مودی کسر نمی شود.
حل اختلاف بدوی با حضور مودی، نماینده اداره مالیاتی، نماینده اتاق بازرگانی و یا صنفی و قاضی برگزار می گردد و با توجه به ماده 247 قانون مالیات های مستقیم، می توانید تا 20 روز بعد از تاریخ صادر شدن رای نسبت به رای صادر شده اعتراض داشته باشید و خواهان تجدید نظر باشید.
شورای عالی مالیاتی یک هیات می باشد و به دستور وزیر اقتصاد و دارایی شکل می گیرد و متشکل از سه نفر متخصص به انتخاب وزیر می باشد. رای صادر شده به وسیله آن ها قطعی و لازم الاجرا می باشد. البته توجه داشته باشید که بر اساس ماده 251 مکرر، در صورتی که شرایط رسیدگی به پرونده مالیاتی در مرجع دیگری نباشد، تشکیل می شود. اگر چنانچه نسبت به رای صادر شده شورای عالی مالیاتی اعتراض داشته باشید، باید به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید و مرجع رسیدگی به شکایات از عملکرد دستگاه اجرایی کشور می باشد.
چند نکته درباره ارائه دفاع مالیاتی به سازمان امورمالیاتی کشور:
برای تنظیم دفاعیه مالیاتی باید شرایط ذیل را دعایت کنید:
دفاعیه مالیاتی اشخاص حقیقی:
دفاعیه مالیاتی اشخاص حقوقی:
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله قانون مشاوره مالیاتی پزشکان دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…