حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که از راه شناسایی، ثبت، طبقه بندی، تلخیص گزارشگری رویدادهای مالی، اطلاعات لازم را در اختیار استفاده کننده گان از این اطلاعات قرار می دهد. واحدهای اقتصادی بر اساس نوع فعالیت به سه دسته شرکت های خدماتی، شرکت های بازرگانی و شرکت های تولید تقسیم می شوند.
شرکت های تولیدی شرکت هایی هستند که مواد اولیه و کالایی را خریداری می کند و آن را تغییر شکل می دهد و به کالای دیگری تبدیل می کنند. این شرکت ها به وسیله عوامل تولید به ساخت کالا می پردازند. حسابداری تولیدی یکی از پرکاربردترین انواع حسابداری می باشد و حسابداری تولید و نوع سیستم حسابداری یک شرکت تولیدی بسیار پر اهمیت می باشد.
یک شرکت تولیدی برای محاسبه تمامی هزینه های تولید کالا و فروش محصولات به شاخه ای از علم حسابداری به نام حسابداری تولید نیاز دارد و این شاخه از حسابداری دارای اهمیت زیادی می باشد و لازم است که در بخش های مختلف به درستی از این دانش استفاده کرد.
صنعت تولید به صورت مداوم در حال تغییر و تحول می باشد و شرکت های مختلف تولیدی لازم است که حسابدار خبره و ماهری را در این زمینه داشته باشند.
به تمامی حقوق مالی در اختیار شرکت دارایی گفته می شود، در واقع هر آن چه که شرکت اعم از سرمایه و طلبکار دارد، سرمایه گفته می شود. در ذیل آنها را توضیح می دهیم:
در شرکت های تولیدی، کمبود نقدینگی برای ادامه تولید و فعالیت موسسه اختلال ایجاد می کند و از طرف دیگر هم انباشته شدن و عدم استفاده درست و به موقع از وجوه نقد، باعث ایجاد زیان می شود و به همین دلیل در حسابداری تولیدی، یک حسابدار خبره باید، به وسیله مدیریت قوی برای نگهداری و استفاده درست از وجوه نقد، همراه یک طرح به موقع برای وجوه نقد، تهیه و ارائه گزارش از رکود و بدون استفاده ماندن وجوه نقد جلوگیری کند. همچنین با دسترسی به موقع به وجوه نقد از سرقت و اختلاس جلوگیری می کند و باید کلیه پرداخت ها را همراه با تایید مسئولین مربوطه به وسیله صدور چک انجام دهد.
از مهمترین دارایی های شرکت های تولیدی موجودی مواد و کالا می باشد و در حسابداری تولیدی ایجاد تعادل در موجودی نقد شرکت و تعادل در موجودی مواد و کالا بسیار مهم می باشد.
موجودی اضافه بر نیاز باعث انباشته شدن سرمایه می شود و ضرر و زیان را به همراه دارد. همچنین موجودی کمتر از نیاز باعث وقفه در عملیات تولید می شود.
هزینه در واقع مخارج اداره امور و انجام فعالیت های شرکت که منافع آتی ندارد می باشد. در واقه هزینه ها مخارجی هستند که برای تداوم فعالیت موسسه لازم است که انجام شود. انواع هزینه به شرح ذیل می باشد:
درآمد حاصل از فروش کالاهای تولیدی جزء درآمد عملیاتی و اصلی شرکت می باشد و هدف تاسیس شرکت نیز کسب سود از فروش کالاهای تولید شده می باشد. درآمدهای که از فروش ضایعات و درآمدهای اتفاقی و سودهای بانکی و … جزء درآمدهای غیر عملیاتی می باشد.
درآمدهای عملیاتی و یا اصلی
درآمدهای غیر عملیاتی و فرعی
یک حسابدار تولیدی علاوه بر داشتن دانش اولیه در زمینه حسابداری و آشنایی با صنعت، وظایف ذکر شده در ذیل را نیز دارا می باشد:
به طور کلی اصول حسابداری تلید در 5 بخش خلاصه می شود و در ذیل آن ها نام می بریم:
حسابدار تولیدی برای تهیه گزارشات مالی باید دقت لازم را داشته باشد و کاملا رو راست باشد و مشکلات موجود را برای مدیران روشن کنند.
در ضمن امانت دار باشند و اطلاعات شرکت را به شخص دیگیری انتقال ندهند. دارای ثبات کار و یادگیری مداوم باشد و با توجه به دانش و آشنایی با سیستم حسابداری معقول ترین سیستم را انتخاب کند.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله تفاوت تجمیعی و تجمعی در معاملات فصلی دعوت می نماید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…