صفر تا صد تأسیس شرکت پیمانکاری از موضوعاتی است که همیشه طرفداران خودش را دارد. یکی از رایجترین شکل انجام فعالیت های عمرانی، تولیدی و اقتصادی سپردن امور به شرکت های پیمانکاری است. حتی در دوران رکود اقتصادی هم کسانی که به دنبال ثبت شرکت پیمانکاری هستند تعدادشان کم نیست. با ما همراه باشید تا صفر تا تأسیس شرکت پیمانکاری را از تمام زوایا بررسی کنیم.
چرا شرکت پیمانکاری؟
شرکتهایی که فرصت شغلی جدید دارند، ولی نیروی کار لازم برای انجام آن را ندارند برای از دست ندادن این فرصتها از پیمانکاران استفاده می کنند. قراردادهای پیمانکاری با شرکتهایی بسته میشود که نیروی کار متعدد و متخصص در زمینههای مرتبط با فعالیت شرکت را دارند و از عهده انجام امور محوله به خوبی برمی آیند.
پیمانکار یک شخصیت حقیقی یا حقوقی است که یک طرف هر قرارداد پیمانکاری است. طرف دیگر قرارداد پیمانکاری کارفرما است. در واقع پیمانکار شخصی است که براساس اسناد و مدارک، اجرای موضوع قرارداد را به دو صورت بر عهده میگیرد.
رتبه بندی، بررسی توانایی های شرکت پیمانکاری است که براساس تحصیلات، سوابق کاری و تواناییهای مالی اعضای شرکت سنجیده و بررسی میشود.
رتبه های پیمانکاری دارای پنج رتبه (1-2-3-4-5) است. رتبه 1 ممتازترین و بالاترین رده و رتبه 5 پایینترین درجه رتبه بندی است.
برای اخذ رتبه پیمانکاری، لازم است مهندس پیمانکاری حداقل 6 سال سابقه کار داشته باشد و در این سالها نیز باید بیمه دریافت کرده باشد.
لازم است بدانید دریافت رتبه شرکت های پیمانکاری پس از ثبت شرکت قابل انجام است که آن هم به وسیله نهاد ریاست جمهوری باید انجام شود.
در واقع رتبه بندی مقایسه و صلاحیت گذاری کار انجام شده با استانداردهای تعریف شده است. رتبه بندی تضمینی است برای کیفیت و کمیت انجام کار که توسط شرکت پیمانکاری انجام میشود.
شرکتهای پیمانکاری در راستای کار و فعالیت شرکت انتخاب شده و کاری که انجام می دهند در حوزه تخصصی مربوط به خودشان است. انواع شرکت های پیمانکاری در حوزههای مختلف به شرح زیر است:
لازم است بدانید قبل از ثبت شرکت پیمانکاری، باید حوزه کاری شرکت خود را مشخص کنید تا بتوانید مجوزهای مربوط به کسب و کار را بگیرید.
پس از مشخص کردن حوزه کاری، نوبت تعیین نوع شرکت پیمانکاری است. انواع شرکت های پیمانکاری به دو گروه زیر تقسیم میشوند:
اولویت با ثبت شرکت به صورت سهامی خاص است؛ چون شرکت های پیمانکاری سهامی خاص در مناقصات، اخذ تسهیلات بانکی و قراردادهای پیمانکاری اعتبار و ارزش بیشتری دارند.
ضمن این که باید بدانید صفر تا صد ثبت شرکت پیمانکاری نیاز به انجام مراحل قانونی به ترتیب مراحل دارد که چیزی حدود 20 روز طول میکشد.
چگونگی تأیید صلاحیت پیمانکاران:
پیمانکاران به دو دسته حقیقی و حقوقی تقسیم میشوند که شرایط تأیید هر کدام با دیگری متفاوت است.
شرایط عمومی تشخیص صلاحیت پیمانکاران حقیقی به شرح زیر است:
شرایط عمومی تشخیص صلاحیت پیمانکاران حقوقی به شرح زیر است:
جهت ثبت شرکت سهامی خاص باید حداقل 3 عضو به علاوه 2 نفر بازرس وجود داشته باشند تا بتوان شرکت پیمانکاری را تشکیل داد. بازرسین شرکت باید شرایط خاصی داشته باشند من جمله این که:
حداقل سرمایه شرکت پیمانکاری سهامی خاص 1,000,000 ریال است که 35 درصد از سرمایه باید به صورت نقدی پرداخت شود.
مطابق ماده 20 ل.ا.ق.ت برای ثبت شرکت سهامی خاص به مدارک زیر نیازمند هستید:
نکته مهمی که درباره اقرارنامه لازم است بدانید، بازرسین نباید هیچ نسبت فامیلی نسبی و سببی با مدیران نداشته باشند, خود و همسرشان نیز از مدیران شرکت حقوق دریافت نکنند. ضمن آن که مدیر عامل شرکت پیمانکاری نباید همزمان مدیریت شرکت دیگری را بر عهده داشته باشد.
صفر تا صد تأسیس شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود:
برای تشکیل شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود باید حداقل اعضا 2 نفر باشند و سرمایه 100,000 ریالی داشته باشند. بر خلاف شرکت پیمانکاری سهامی خاص، کل سرمایه این گونه شرکت ها باید پرداخت شود.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید مدارک زیر را تهیه و کامل نمایید.
موسسه مشاوران شما را به خواندن مقاله صفر تا صد ثبت شرکت مسئولیت محدود دعوت می نماید.
جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی تلفنی می توانید با شماره 09120202822 تماس بگیرید.
همه ما میدانیم که راهاندازی و مدیریت یک کسب و کار کوچک چقدر میتواند چالشبرانگیز و سخت باشد. از تامین مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، کارهای زیادی وجود دارد که…
برای مبتدیان بسیار مهم است که حرفه معاملهگری خود را با یک استراتژی ترید توسعه یافته و کامل شروع کنند. داشتن یک استراتژی، رویکردی ساختاریافته برای ترید فراهم کرده و…
مدیریت سود و رابطه آن با چرخه عمر شرکت یکی از مهمترین موضوعاتی است که همواره در مرکز توجه مدیران قرار دارد. انگیزه و هدف اصلی مدیران از مدیریت سود،…