دفاتر حسابداری هر شرکت، نشان می دهند که آن شرکت چقدر مالیات باید پرداخت کند و این موضوع، مهمترین دلیل برای پرداختن به مسایل حسابداری و مالی شرکت ها به شمار می رود.
برای کاهش سطح پیچیدگی این کار، بهتر است پرونده های شرکت را از طریق منابع خارجی، حسابداری کرد که دارای مزایایی می باشد و در ادامه شرح داده می شوند.
تعریف برون سپاری حسابداری:
به قراردادی می گویند که بین کارفرما و پیمانکار (شرکت خدمات حسابداری ) بسته می شود. این قرارداد مبنی بر انجام عملیات و فرآیندهای حسابداری کارفرما بوده که در مدت زمان مشخصی توسط پیمانکار باید صورت گیرد. خدمات برون سپاری را می توان درون شرکت کارفرما یا بیرون از آن انجام داد.
دلایل برون سپاری:
از جمله دلایلی که می توان برای انجام برون سپاری به آنها اشاره کرد، موارد زیر هستند که به شرح آنها پرداخته می شود:
کاهش هزینه:
با توجه به افزایش روز به روز هزینه نیروی کار و مواد اولیه و همچنین رقابت تنگاتنگ موجود در بین جامعه، کارفرما مجبور می شود که سطح هزینه ها را پایین بیاورد که یکی از راه های کاهش هرینه های شرکت، استفاده از برون سپاری می باشد.
کمبود منابع:
کمبود کارمندان دارای دانش و مهارت بالا، کمبود مواد خام و کمبود نیروی کار با تجربه و… باعث برون سپاری خدمات می گردد.
انعطاف پذیری:
تغییر در نیازهای فصلی، باعث تحمیل نیازهای مختلفی به کارفرما و شرکت می شود که می توان در قرارداد های برون سپاری، آنها را مد نظر گرفت.
مثلا یک شرکت (کارفرما) در زمان حسابرسی یا تهیه گزارشات فصلی و یا تنظیم اظهارنامه مالیاتی و سایر خدمات مالی، می تواند با برون سپاری خدمات حسابداری خود، کار را به نحو احسن انجام دهد.
هماهنگی با هسته اصلی شرکت:
برای تمرکز بیشتر روی کارهای اصلی کارفرما، نیاز است برخی از کارهای شرکت برون سپاری شود.
موسسه مشاوران ارائه دهنده انواع خدمات حسابداری شرکت ها می باشد.
فواید و مزایای برون سپاری حسابداری:
تمامی سازمان ها و شرکت ها، در صدد پیدا کردن راه های به صرفه ای برای هزینه ها و فعالیت های خود هستند. سرویس های حسابداری و حقوق و دستمزد، از جمله فعالیت هایی هستند که مد نظر کارفرمایان جهت برون سپاری قرار گرفته اند.
حال برون سپاری حسابداری، دارای مزایایی می باشد که در زیر به شرح آنها پرداخته شده است:
- سرویس های مقرون به صرفه: یکی از اصلی ترین مزایای برون سپاری حسابداری محسوب می شود که می تواند هزینه های شرکت را تا میزان زیادی کاهش دهد.
- دقت بالا: بررسی ها نشان داده است که برون سپاری حسابداری با دقت بالای 99 درصد انجام می شود زیرا جمع آوری نتایج دقیق و درست، با تمرکز بالا و مهارت لازم انجام می گردد.
- کاهش و حذف تخلف در سیستم مالی شرکت: محول کردن برون سپاری حسابداری به شرکت ها و پیمانکاران حرفه ای، از تقلب های کارکنان داخلی جلوگیری می کند. پیمانکاران پاسخگوی تمامی تراکنش ها و سطح کیفیت انجام خدمات حسابداری خود هستند.
- جلوگیری از جرایم مالیاتی: زمانی که شخص حقوق و دستمزد و محاسبات مالی خود را اشتباه انجام دهد، منجر به اعمال جرایم مالیاتی می شود. برون سپاری حسابداری این مشکل را برای کارفرمایان حل کرده است.
- واریز مستقیم حقوق از حساب شرکت به حساب کارمندان: برون سپاری باعث بهبود روند پرداخت حقوق کارمندان شده و همچنین باعث بالا رفتن سطح رضایت مندی کارکنان می شود و این رضایت، باعث افزایش سرمایه شرکت می شود.
- استفاده از تکنولوژی های روز دنیا: برون سپاری باعث می شود که کارفرما، از مشاور حسابداری خبره در خدمات سیستماتیک و پیشرفته بهره مند گردد.
- بهره مندی از کارشناسان خبره و ماهر: شرکت هایی که خدمات مالی ارایه می دهند، متخصصان حرفه ای هستند که می توانند با پیچیدگی فرآیندها به خوبی مواجه شوند که با برون سپاری مسایل حسابداری می توان از مهارت آنها بهره مند شد.
- صرفه جویی در زمان: حسابداری از جمله کارهای سخت و زمان بر در تمامی شرکت ها و سازمان ها محسوب می شود که می توان با برون سپاری خدمات حسابداری، در زمان خود صرفه جویی کرد و آن زمان را به کارهای دیگری اختصاص دهیم.
- حذف نگرانی های مربوط به صورت مغایرت بانکی: پیگیری پرداخت های بانکی و چک ها، انرژی و وقت زیادی را می طلبد که طاقت فرسا می باشد، با برون سپاری آنها می توان نگرانی در مورد حل این مساله را حذف کرد.
- به روز شدن در قوانین حسابداری: برون سپاری و محول کردن خدمات حسابداری خود به پیمانکاران حرفه ای، باعث می شود که کارفرما از قوانین جدید مطلع گردد و کارهای حسابداری خود را با جدیدترین نرم افزارهای حسابداری انجام دهد.
اگر این مطلب برای شما رضایت بخش بوده است، مطالعه مقاله حسابداری مالی را به شما پیشنهاد می کنیم.